În sfârșit, am marea bucurie să anunț primul curs de formare pentru instructori de yoga pentru copii, în București. Deși Bucureștiul este mare, foarte populat și cel puțin teoretic, lumea ar trebui să fie mai deschisă la minte, se pare că tot Ardealul este fruncea 🙂 Spun asta pentru că am căutat vreme de vreo 2 ani cursuri de formare pentru instructori de yoga în Capitală, iar primul și singurul pe care l-am găsit a fost la Timișoara. Din păcate, prima sesiune de cursuri a avut loc chiar în perioada zăpezilor monstruoase, și chiar dacă am zis să nu mă las înfrântă de “niște zăpadă” și am plecat către Timișoara, m-am oprit în Gara de Nord, unde am așteptat vreo 3 ore într-un ger năpraznic, să plece trenul. Nici acum nu știu dacă a plecat, tot ce mai știu de atunci este că la 2 noaptea căutam taxi să mă ducă rapid la mine acasă, în pătuțul cald.

Deci, doamnelor și domnilor, în perioada 3-6 mai, în orașul nostru minunat, Bucureștiul iubit, va avea loc primul curs de instructori yoga for kids 🙂

Cursul de instructori yoga pentru copii are ca scop instruirea copiilor cu vârste cuprinse între 3-13 ani. Ora de yoga pentru copii ia în considerare personalitatea, vârsta, echilibrul şi dezvoltarea sistemului nervos al copilului. Această activitate acţionează asupra copilului concomitent la nivel fizic, psihic şi intelectual. Elementul vital pentru copii este joaca, astfel activitatea se desfăşoară sub formă de joacă. Pentru copiii de grădiniţă ora este plină de mişcare şi jocuri, pentru şcolari ora este distractivă, mai conştiincioasă, îmbogăţită cu un program de bază pentru a ajuta copiii în viaţa şcolară. Toate poziţiile stăvechi de yoga sunt asemănătoare cu o plantă sau un animal. Aceste plante şi animale sunt aduse la viaţă în exerciţiile yoga prin mişcari adaptate atât pentru copii de grădiniţă, şcolari, adolescenţi cât şi pentru o familie întreagă.

Tematica cursului:

 • Noţiuni de bază pentru yoga
 • Construirea şi planificarea orelor de yoga pentru copii, pregătirea unei tematici anuale, ghid de învăţare
 •  Metodologie compexă yoga pentru copii având în vedere particularităţile de vârstă pentru copii de grădiniţă
 • Terapia sirei spinării şi gimnastica minţii pentru şcolari
 • Însuşirea exerciţiilor de yoga pentru adolescenţi
 • Pregătire unei ore de yoga în familie sub o formă distractivă
 • Tangenţial: yoga pentru mamă şi bebeluş şi yoga pentru gravide
 • Reflex yoga şi dezvoltarea mişcării
 • Exerciţii care ajută la dezvoltarea sistemului nervos prin dezvoltarea echilibrului
 • Cunoştinţe de anatomie
 • Rezolvarea unor probleme concrete prin yoga pentru copii: probleme de concentrare, probleme de comportament, dificultăţi de învăţare etc.
 • Jocuri pentru dezvoltarea încrederii în sine.

Cine predă:

 • MARIANN CSIKI este educatoare, instructor hatha yoga, instructor yoga pentru copii si predă de mai bine de 15 ani yoga în Ungaria, timp în care a format peste 100 de instructori yoga pentru copii care predau în grădiniţe, şcoli, centre de yoga şi în cadrul familiilor. În 2007 a publicat cartea Yoga pentru copii care s-a bucurat de un mare succes.

Condiţii de înscriere si obţinerea diplomei:

 • Experienţa yoga de 1 an sau participare la 30 de ore de yoga (poţi participa la cursuri în oraşul tău)
 • Te poţi înscrie şi cu mai puţină experienţă, dar diploma o vei primi după ce efectuezi aceste ore şi faci dovada acesteia, pentru asta vei avea la dispoziţie 1 an.
Cursul se adresează instructorilor de gimnastică, părinților, educatorilor și în general, persoanelor care lucrează cu copii și va avea loc la Club Blue Aerobic, Str. Barbu Vacărescu – Bucureşti
Amănunte legate de preț, orar și ce mai doriți voi, aici.

Nu vă speriați că nu veți înțelege nimic din discursului instructorului maghiar, vom avea parte de traducere în timp real datorită Suzanei Serenciuc, instructor yoga pentru copii la Timișoara și organizatoarea evenimentului.

Dacă vreți să vă deschideți mintea și sufletul, dacă printre prietenii voștri sunt persoane care vor să încerce lucruri noi, să-și schimbe meseria, persoane care-și doresc să învețe cum să ajute copiii să fie conștienți de propriul trup, să-și înțeleagă emoțiile, să se relaxeze și să-și dezvolte capacitatea de concentrare, vă rog să veniți la acest curs. Cu cât suntem mai mulți oameni pentru care fericirea copilul înseamnă mai mult decât asigurarea nevoilor primare, de hrană, acoperiș deasupra capului, haine și școală, cu atât avem șansa ca această lume gri să se coloreze.

Ne vedem acolo! Vă aștept cu drag!