De ieri, produsele cosmetice testate pe animale nu mai au ce căuta în magazinele de profil din Comunitatea Europeană. Consider că este realizare uriașă și trebuie apreciată ca atare, și deși trăim într-o țară cu un nivel de toleranță foarte scăzut, sper să nu fie luată în râs sau minimalizată în vreun fel. Felul în care ne purtăm cu animalele, de fapt cu toate ființele din jurul nostru, ne definește caracterul.

De mică, animalele au făcut parte din viața mea și recunosc, de fiecare dată când foloseam un produs cosmetic mă gândeam la aceste teste. Cu timpul, am dezvoltat un sistem prin care acest gând era eliminat imediat ce apărea. La fel și cu carnea din alimentație. Nu sunt de acord să creștem și apoi să omorâm animale pentru a le mânca, dar nu sunt suficient de puternică, încă, pentru a renunța la carne. Admir oamenii care au reușit să facă asta și îi admir pe cei care desfășoară sau susțin campanii în aceste direcții.

The Body Shop este una dintre companiile din domeniul frumuseții care a fost întotdeauna împotriva testării pe animale, iar după mai bine de 20 de ani de campanii pentru drepturile animalelor derulate împreună cu organizația non-profit Cruelty Free International, sărbătorește această victorie fără precedent.

Așa cum spune și Jules, această măsură nu a fost luată ieri, ci este rezultatul unui proces îndelungat început în 2004. Vă invit să-i citiți articolul pe blog, este foarte documentat și bine scris.

The Body Shop și Cruelty Free International îndeamnă pe fiecare dintre noi să semneze petiția lor pentru stoparea testării produselor cosmetice pe animale, ca parte din campania internațională pentru ca interdicția UE să devină globală. Petițiile vor fi prezentate guvernelor din toată lumea pentru a demonstra sprijinul public pentru o interzicere la nivel mondial.

> on January 24, 2013 in London, England.

Leona Lewis, noul Brand Activist The Body Shop, susține și îndeamnă pe toată lumea să semneze acestă petiție, iar dacă sunteți interesați ca viitorul acestei planete să fie luminos, iar copiii noștri să trăiască într-o lume în care viața oricărei ființe este importantă și respectată, atunci semnati petiția în orice magazin The Body Shop sau vizitând www.crueltyfreeinternational.org/telltheworld.