Când mi-a venit ideea acestor filmulețe, Vera Drăgoi a fost printre primii oameni care mi-au venit în minte și asta pentru că simt că a ajuns în punctul în care înțelege cu adevărat ce înseamnă frumusețea.

A fost o perioadă în viața mea când dacă auzeam pe cineva spunând … cartea X mi-a schimbat viața … strâmbam din nas și dădeam ochii peste cap. Și asta se întâmpla în ciuda faptului că până pe la 25 de ani au fost cărți care m-au schimbat într-un fel sau altul, cărți care m-au marcat într-un fel sau altul, cărți pe care le păstrez în biblioteca familiei cu sfințenie. Apoi, m-am rătăcit printre tot felul de evenimente, oameni și locuri, și am pierdut calea asta care duce spre adevăr. Am regăsit-o de curând, iar una dintre cărțile care m-a pus din nou pe calea mea a fost Camino, cartea scrisă de Vera.

Vera1

Ea este Vera cea adevărată, plină de lumină și frumusețe

Curios cum se împletesc drumurile noastre și din când în când, în cele mai neașteptate momente, dar potrivite perfect, apar din norii cenușii care ne înconjoară astfel de oameni care și-au regăsit calea, care știu că doar în inima ta se află răspunsul și care te ajută cu zâmbetul pe buze să ajungi la el.

Despre Vera am mai scris și aici. Vera nu mai este corporatista de succes pe care am cunoscut-o acum 15 ani, ci este proprietara unui hostel în București, cel în care am și filmat, un loc în care atmosfera veselă de vacanță este prezentă tot timpul, și călătorește în lume, peste tot pe unde îi spune inima. Nu știi niciodată unde se află, iar dacă intri în albumele ei de pe Facebook, mai că-ți vine să-ți dai demisia pe loc. Ceea ce, în funcție de caz, n-ar fi un lucru chiar așa de rău.

Frumusețea se vede în ochii noștri, așa cum spune ea în filmulețul de mai jos, iar eu o cred pe cuvânt. Uitați-vă la privirea ei!

vera dragoi vimeo from Liliana Ionescu on Vimeo.