Deși nu mă încadrez în publicul țintă head&shoulders, pentru că, din fericire, nu am mătreață, mirosul irezistibil de mere verzi al noului șampon Apple Fresh m-a convins să îl încerc imediat cum m-am întors de la lansare. Mi-aș fi ondulat și părul într-unul din stilurile propuse la eveniment, dar mă duceam la sală și era cam inutil.

Demonstrație de coafură “flirty” asortată cu vara și mirosul de mere verzi

Când eram micuță, șamponul venea în pernuțe transparente și de cele mai multe ori era verde, cu extract de urzici. Nu-l puteam să-l sufăr, dar nu pentru că mirosea urât sau orice altceva, ci pentru că experiența mea cu urzicile n-a fost una chiar fericită. Adică pot să spun cu mâna pe inimă că m-a traumatizat pe viață. Dacă ar trebui să aleg o plantă care mă bagă-n sperieți, urzica ar fi prima la care m-aș gândi. Apoi, tarhonul 🙂

Dar, să mă întorc la oile mele sau mai exact la șampoanele mele din copilărie. La un moment dat, epoca pernuțelor despre care vorbeam mai sus, a apus brusc, așa era în comunism, azi era, mâine nu mai era, și nu mă refer doar la șampoane. În schimb, pentru că mama avea o prietenă în Italia, primeam din când în când șampon de mere, așa-i ziceam eu. Ei bine, șamponul ăsta de mere mi-a impregnat amintirile din copilărie cu aroma sa neamiîntălnită la vremea aia, aromă care mă-nfioară de fiecare dată când o simt.

În timpul prezentării, cu fetele și fii-mea pe canapea, dar cu gândurile în copilăria mea îndepărtată

Asta s-a întâmplat și la evenimentul de lansarea a noului șampon head&shoulders, Apple Fresh. Stând pe canapea și savurând o limonadă cu mere verzi, ușa de la cămăruța amintirilor din copilărie s-a deschis, așa cum spune Maia, și mintea mi-a fost năpădită de flash-back-uri care mai de care mai luminoase și pline de emoții. Mi-am amintit de mama care mă spăla pe cap, o adevărată plăcere pentru mine, și în timpul ăsta, povesteam tot felul de chestii, îmi făcea figurine din spumă, îmi modela părul în diverse forme, așa cum îi fac și eu Maiei. Chiar dacă șamponul era foarte greu de găsit pe atunci, mama turna mereu în cadă câteva picături și făcea spumă în care mă cufundam cu grijă să n-o stric. Câteodată, bunica mea iubită, Maia, așa-i spuneam, mă spăla pe cap și era un alt tip de experiență. Avea mișcările mai moi decât mama și amesteca șamponul în păr cu o delicatețe pe care aș dori să o mai simt și mi-ar plăcea să o simtă Maia din mâinile mele. În timpul acestui ritual, Măița îmi povestea despre cum au trăit ea și frații ei în timpul războiului, despre fratele ei care a murit pe front, și pentru că, deși îmi plăceau poveștile ei, le găseam al naibii de triste, o rugam să-mi povestească despre cum l-a cunoscut pe bunicul meu, Tulu. Mă amuza copios această poveste, poate că o să o povestesc într-un altă postare, și râdeam amândouă cu gura până la urechi.

Revenind la realitate, pot să confirm datele oferite de organizatorii evenimentului care spun că 94,5% dintre femei cred că părul proaspăt spălat cu un șampon care miroase frumos are puterea de a schimba starea de spirit și le face să se simtă mai fresh. Apple Fresh miroase atât de frumos și proaspăt încât chiar nu-i poți rezista, așa cum am pățit și eu, și unde mai pui că elimină și mătreața. Asta nu pot să confirm pentru că, după cum spuneam mai sus, nu dețin așa ceva.

Prezentarea spune că formula dezvoltată de specialiștii head&shoulders are la bază o combinație unică de ingrediente și tehnologii special concepute pentru ca părul să fie frumos și sănătos, iar scalpul să rămână curat pe durata întregii zile. Gama Apple Fresh, șampon și balsam, este concepută având la bază aceleași procedee ca cele folosite în obținerea parfumurilor. Cu note de top, mijloc și bază de măr verde, pară asiatică, crini, trandafiri și iasomie, parfumul Apple Fresh se menține mult mai mult timp, iar senzația de păr proaspăt spălat persistă îndelung.

Produsele din gama Apple Fresh sunt disponibile în magazinele de specialitate, în varianta de 200 ml. ambele produse, iar prețul recomandat este 12 lei fiecare în parte.

featured image