Mai nou, observ peste tot tricouri ori afișe cu mesaje de genul I love beard sau Beard men rock și toată lumea vorbește despre un nou trend – cel al bărboșilor. Totally wrong, aș spune eu – bărboșii au fost mereu preferați de către femei, este o situație de genul ori îi iubești ori nu, cale de mijloc nu există.

Text: Cristina Brătuț

Ce este special la o barbă? Mulți spun că barba oferă un plus de încredere, alții cred că este vorba despre aerul libertin pe care barba îl conferă posesorului. Eu spun cu mâna pe inimă că barba este cel mai sexy accesoriu pe care îl poate avea un bărbat 🙂 Da, recunosc, I’m a sucker for beard guys.

Acum, de ce iubesc femeile bărboșii este o chestiune de gust. În ceea ce mă privește, preferința pentru barboși se manifestă instinctiv, probabil este scrisă în AND-ul meu. La asta se adaugă atitudinea de bad boy pe care mi-o inspiră și, totodată, nevoia mea de protecție ce-mi pare că ar fi satisfăcută de un bărbos. Și da, admit că și pe stradă întorc capul, involuntar, după vreun purtător de barbă și știți cum se spune: the longer the beard, the longer you stare 🙂

Și cum fiecare iubitoare de bărboși are modelul ei preferat, au luat naștere mai multe subcategorii: unele preferă genul de bărbos geeky, altele tipul de bărbos gentleman sau genul teddy bear. Eu, personal, prefer genul de bărbos bad boy cu tatuaje și eventual vreun pierce, asta e.

Acum câteva zile, cineva m-a întrebat ce-aș face dacă s-ar termina bărboșii de pe planetă. Cum adică ce-aș face!? Aș crede că a venit apocalipsa și probabil m-aș lansa în căutarea acelui ultim bărbos, pe premisa că speranța moare ultima, ceva de genul I am legend 😀 .

După atâta filozofie pe tema asta și cunoscând faptul că cel mai bine se vorbește în exemple, iată și un top 5 al bărboșilor hot. În viziunea mea, evidement.

  • Bărbosul meu-logic. Sunt subiectivă, dar pentru mine este combinația perfectă între o barbă fluffy și o atitudine de bad boy. Plus că este și iubitor de pisici. So ding-ding, we have a winner 🙂 Sorry, no pictures available.
  • Christian Bale. Well, el este my guilty pleasure, privirea asta pătrunzătoare alături de barbă = awesomeness.

kinopoisk.rufoto

  • Robb Flynn, solistul Machine Head. Barbă lungă, plete lungi, ambele negre ca pana corbului. I rest my case.

rob flynn in germanyfoto

  • Florin Piersic Jr. Un bărbos mioritic, cu o carisma fantastică.

Florin-Piersic-Jr.foto

  • Ryan Gosling. Îmi creează sentimente contradictorii. Nu prea îmi place de el, dar cu barbă, hai să spunem doar că nu m-ar deranja o întalnire face to face 🙂

kinopoisk.rufoto

Până la urmă, nu contează lungimea bărbii sau culoarea ei, nici dacă este împletită, cu mărgele sau cu flori prin ea, ci contează atitudinea posesorului și ce sentimente stârnește în noi, iubitoarele de bărboși, cele ce trăim cu ei sau îi admirăm în tăcere. Sau nu. Ahhh 🙂