Sunt sigură că puțină lume știe cine a fost atât de deștept și a inventat fondul de ten. Ei bine, vă spun eu acum, domnul Max Factor.

foto

Max Faktor s-a născut în Polonia într-o familie săracă cu 10 copii și pentru că părinții nu-și permiteau să-i țină la școală, l-au trimis pe micul Max să fie ucenic într-o farmacie. Acolo a învățat să amestece diverse substanțe, iar asta l-a apropiat foarte mult de lumea cosmeticelor și de secretele lor. Și-a deschis primul său magazin de cosmetice la Moscova, iar lovitura a dat-o atunci când membrii unei trupe de teatru care avea acces la nobilimea rusă, au cumpărat diverse smacuri de la el.

La începutul secolului 20, s-a mutat în America, iar la biroul de imigrări a primit numele Max Factor, așa cum îl cunoaște o lume întreagă. Viața în America și faptul că locuia la Los Angeles a fost tot ce a avut nevoie pentru ca visul lui să se împlinească. A creat un produs special pentru actorii de film, care odată aplicat pe față, nu crăpa la fel ca cel folosit până atunci în teatru. Vedetele de la Hollywood au înnebunit pur și simplu, iar Max Factor a devenit celebru și căutat de toată lumea. Fondul de ten fusese inventat. La fel ca și termenul ”make-up”.

Săptămâna trecută, am fost la lansarea unui nou fond de ten Max Factor, Ageless Elixir, la magazinul Kendra din Unirea. Ageless Elixir îmi place pentru că nu încarcă deloc tenul, are o textură foarte plăcută, cu o bulină destul de mică acopăr o suprafață mare și extrem de important, conține SPF 15.

La eveniment, m-am bucurat și de o ședință de machiaj profi, dar nu pun poze pentru că eram cam cocoșată pe scaun, oricum rezultatul final a fost minunat. Chiar m-a fluierat un nene în drum spre mașină.

M-am întâlnit, evident, cu Cristina Sima și ca să păstrăm tradiția, ne-am pozat împreună. Tot foarte evident, cocoșătura din dimineața respectivă s-a menținut și în această poză, dar totuși am zis să o postez. Asta e, dimineața, mai divă de atât nu reușesc să fiu.

Cu Cristina Sima

Week-end plăcut vă doresc!