Îmi plac culorile tari. Bijuteriile mari din argint cu pietre colorate, părul roșu, florile în păr, eșarfele colorate, ojele colorate, mașinile colorate. Îmi plac combinațiile cromatice neașteptate și blamate. Nu de puține ori mi s-a spus că ar trebui să mă îmbrac conform vârstei pe care o am, nu mai ai dragă 20 de ani să te îmbraci așa colorat 🙂 Cineva, nu mai știu cine, a postat pe Facebook link la un site senzațional, o adevărată sursă de inspirație, o celebrare a vieții și a bucuriei de a trăi, Advanced Style

Dacă privești orice stradă din România, culoare predominantă în vestimentația trecătorilor este negru. Cei îmbrăcați mai colorat sunt copiii și tinerii, cei trecuți de prima tinerețe, în marea lor majoritate, sunt o masă monocromă. Astă primăvară, într-o dimineață în metrou, am trăit o experiență stranie, să-i spun așa. Stăteam cuminte, cu gândurile aiurea, ținându-mă de o bară, și la un moment dat am simțit cum mă privește tot vagonul cu călători. Mi-am spus că sunt nebună, am dat în paranoia, nu se uită nimeni la mine. Am stat ce-am stat așa, cu privirile care baleiau precum razele laser pe toată înălțimea și lățimea trupului meu, și la un moment dat, la fel cum face fii-mea când vrea să mă surprindă râzând atunci când face vreo boacănă, am întors capul brusc spre oamenii din vagon. Toți cei aflați din jurul meu, mă priveau insistent. Nu, nu sunt nebună, chiar mă priveau. Surprinși de privirea mea, au întors apoi capul aparent nepăsători în altă parte. M-am gândit ce naiba am, de se uită toți la mine? Am plecat cu etichetele pe mine, doar n-ar fi prima oară? Apoi, m-am privit în geamul vagonului și mi-am dat seama. Eram o pată colorată în marea de negru și gri. La noi, culoarea în vestimentație este asociată cu tinerețea, adică la 40 de ani trebuie să te îmbraci doar în tonuri neutre, altfel ești penibilă și nebună. Iar dacă la 60 -70 de ani poți turcoaz, verde sau fucsia, ești numa’ bună de internat.

Advanced Style vorbește în imagini despre oameni care au ajuns la o “anumită vârstă” , dar care nu și-au pierdut bucuria de a trăi, creativitatea și spiritul tânăr.

Mă întreb cum ar fi privită în România, o femeie îmbrăcată ca în imaginile de mai jos 🙂

fotografii

Toți acești oameni, sunt și bărbați care se îmbracă colorat și cu stil prezenți pe Advanced Style, își trăiesc viața cu bucurie, nu și-au pierdut simțul umorului, nu se iau foarte în serios nici pe ei, nici pe ceilalți, se distrează în fiecare clipă ca și când ar fi ultima. Nu zic, poate acești oameni nu au problemele noastre, poate că au niște venituri fantastic de mari, dar cred că puțină culoare nu strică în viața nimănui. La noi lipsește creativitatea tocmai pentru că ne luăm prea tare în serios și nu avem relaxare în gândire. Am 40 de ani, gata, port gri, bej și bleumarin, nu se cade să-mi pun flori colorate-n păr, să port bocanci Dr.Martens din lac ciclam, pantofi turcoaz sau rochii verzi smarald. Rujul trebuie musai să fie în nuanțe neutre, ca și restul machiajului, iar părul roșu este ceva îngrozitor. Ar trebui să ne privim mai relaxați, să nu ne mai raportăm la cei din jurul nostru și să ne lăsăm inima să ne aleagă outfit-ul.

Pe Advanced Style, am dat de o doamnă minunată despre care a scris și Zuza aici, Iris Apfel care la vârsta de 90 de ani este o sursă de inspirație inepuizabilă și care arată fix așa.

foto

Și aceasta este imaginea colecției de machiaj creată de Iris Apfel împreună cu MAC Cosmetics și lansată în ianuarie 2012.

foto

Mi-am propus ca atunci când mă apucă depresiile de diverse tipuri, să deschid acest site și să mă încarc cu energia pe care o emană femeile de aici. Sunt dovada clară că există viață și după 40 de ani 🙂

Să aveți un week-end plin de culoare!

featured image