Chestia asta o fac cam o dată la 3-4 ani, deşi ştiu că nu e bine, deşi ştiu că nu sunt în stare să distribui uniform vopseaua, deşi sunt convinsă că nuanţa de pe cutie nu are nicio legătură cu nuanţa finală de pe părul vopsit. Deşi… multe alte lucruri. Dar, evident, o dată la câţiva ani, ignor toate cele de mai sus şi zic că de data asta o să fie altfel. Aşa am făcut şi acum 2 zile, când mi-am amintit de noua vopsea spumă de la Wellaton pe care am primit-o la lansarea care a avut loc pe la sfârşitul lui august.

Ce mi-am spus eu? Este o vopsea spumă care se aplică foarte uşor, nu este nevoie de pieptene şi de repartizat cantitatea de vopsea pe fiecare şuviţă, chestie pe care nu am reuşit să o fac corect niciodată. Se pune în palmă spumă cât să acopere jumătate din … palmă J, după care se aplică cu mâinile pe păr. Începând cu rădăcinile, absolut normal. Ei bine, am amestecat vopseaua aşa cum scria pe cutie, am agitat exact cum scria pe cutie, am aplicat cum m-am priceput eu. Din nefericire, am ales o nuanţă extreeeem de intensă. Pe cutie era arămiu roşcat, pe păr… este altă poveste. Citeşte mai jos jos.

Nu-i aşa că este o nuanţă minunată?

Ce scrie în instrucţiuni:

1. „Cu noul Wellaton Permanent Colorant-Mousse, puterea culorii vibrante este acum în palma ta! „

Cam da, era în palma mea şi era foarte vibrantă. Atât de vibrantă încât toată baia mea părea desprinsă dintr-un film de groază. Pe chiuvetă, în cadă, pe jos, pe haine, pe prosoape, pe Pet Shop-ii Maiei, pe braţele mele, pe picioare, pe papuci şi în final pe câinele mic, Stela.

2.” Wellaton Permanent Colorant-Mousse îţi oferă culori vibrante permanente cu 100% acoperire a firelor albe, culori la standarde de salon Wella şi un proces de aplicare foarte uşor, în care tu ai controlul total”.

Îmi oferă, e adevărat, dar nu-mi bagă în sac. Şi da, controlul este la mine, dar dacă îl pierd, pe cine dau vina?

3. „Cu o formulă densă, care nu curge”… hahaha, probabil că nu am amestecat eu ca lumea, a curs peste tot, am enumerat mai sus victimele culorii intense.

„Noul Wellaton poate fi aplicat cu uşurinţă în zonele mai greu accesibile, în doar trei paşi: agiţi, pui spuma în palmă şi aplici!”

Am agitat, probabil că nu suficient, am pus spuma în palmă şi am aplicat. Iniţial, culoarea era arămiu portocalie, cu timpul a devenit roşie. Dar nu orice nuanţă de roşu, ci roşu precum semaforul, roşu precum expresorul retro de la Delonghi pe care îl visez de câţiva ani, roşu precum AlfaRomeo Giulietta la care visez de când a apărut. Ce mai puteam să fac în acel moment? Să abandonez procesul, aş fi rămas cu juma de cap blond, juma roşu ca mai sus. Aşa că am decis să termin operaţiunea.

4. „E atât de simplu să oferi părului tău culori vibrante chiar la tine acasă… iar puterea de penetrare în structura firului de păr, oricât ar fi de lung, este mai mare decât cea a vopselei cremă, oferind o acoperire mai bună.”

Oohhh, da, pot să jur că aşa este. Penetrează firul de păr până în adâncuri, cred că pigmentul roşu o să mai iasă din părul meu la anul, după multiple decapări, vopsiri sau ce-o fi nevoie. Şi da, a acoperit tot ce trebuia acoperit.

Ce zic eu:

Este ultima dată când fac singură această operaţiune, data viitoare sun un prieten. Pe Ioana, de exemplu, care s-a vopsit singură, nu ştiu cu ce vopsea recunosc, de 2 ori în ultimele 3 săptămâni şi a ieşit impecabil. De ambele dăţi. De altfel, femeia drăguţă, mi-a spus că mă vopseşte ea, dar eu nu şi nu, lasă că mă duc la coafor, apoi lasă că mă vopsesc singură şi în final, am ajuns la acest dezastru maxim.

Puteţi încerca acasă…

… dar numai dacă aveţi răbdare, îndemânare, experienţă, timp. Nu neapărat toate în acelaşi timp, dar îndemânarea este esenţială. Din păcate, eu nu am niciuna dintre aceste calităţi. Vopseaua chiar se aplică uşor, culoarea penetrează foarte bine firul de păr şi este foarte vibrantă, iar acoperirea este perfectă. Wellaton Permanent Colorant-Mousse 25,75 lei

Şi un lucru foarte important, esenţial chiar, alege o nuanţă care se potriveşte cu părul tău, nu te hazarda, ca mine, la nuanţe puternice şi care nu se apropie nici în vis de nuanţa pe care o ai. Dacă vrei o schimbare radicală de culoare, mai bine mergi la un salon şi cere sfaturi unui specialist, şi mai ales, nu le ignora, aşa cum am făcut eu, ca întotdeauna, doar de asta sunt specialişti.

În loc de concluzie:

În ziua respectivă, când m-am dus să o iau pe Maia de la şcoală, a venit în fugă spre mine, fericită şi strigând maaamiiii, apoi s-a oprit la 2 metri în faţa mea fără voce. După câteva minute, şi-a revenit. Ce ţi-ai făcut? Aşa ai vrut tu să te faci? De ce? Ăhh, păi, nu, am greşit, m-am vopsit singură şi nu mă pricep prea bine şi aşa a ieşit şi … Da’ de ce, mami? La ce te-a dus căpuţul tău, mami? Ăhhh, la nimic…