Machiajul perfect. Pentru mine, cum ar zice fii-mea

Într-o seară, în timp ce făceam diverse chestii prin bucătărie, am auzit-o pe Maia bombănind ceva despre machiaj. Mi-am spus că se joacă pe Ipad vreun joc cu smacuri și alte chestii de acest fel. Discursul ei însă, era lung și foarte elaborat, prin urmare, m-am furișat în spatele galamondinului deja celebru din casa noastră, și am tras cu urechea. Ei bine, doamnelor și eventual, domnilor, Maia filma un tutorial de machiaj. Poate nu știați, dar fii-mea este fan tutoriale de machiaj. Vizionează în draci tot ce prinde pe YouTube sau dacă-mi prinde laptop-ul deschis, cotrobăie în bookmark-urile mele cu tutoriale de pe Facebook 🙂

În felul ăsta, a găsit și tutorialul de mai jos, iar când i-am spus că îl cunosc pe Alexandru Abagiu și dacă vrea, îi fac cunoștință cu el, m-a privit cu ochi mari și plini de admirație. Poate că nu știu să fac exercițiile în scară pe care i le dă doamna la școală, dar cunosc oameni precum Alex, iar asta face să cresc în ochii ei fantastic.

Ce credeți că a urmat? Ei bine, un machiaj natural inspirat de cel prezentat de Alex, realizat de make-up artistul meu personal, Maia Ionescu 🙂 Singura ei problemă a fost faptul că nu a folosit culori. Deloc. Cum, măi, mami? De ce te machiezi tu așa simplu? Păi, mami, pentru mine, ăsta este machiajul perfect. Vreau ca fața mea să arate perfect și să pară că nu sunt machiată. Asta mi se pare cea mai tare șmecherie, machiajul care nu se vede, dar există. Uau, da, mami, ai dreptate. Ia să văd, pot să fac și eu ca băiatul ăsta, Alex sau cum zici că-l cheamă? E prietenul tău? Nu suntem chiar prieteni, dar am lucrat foarte mult împreună și îl cunosc de 1000 de ani și mereu m-a învățat chestii interesante despre machiaj. Pe bune? Poate să mă învețe și pe mine? Mă duci la el? Pe bune? Când mergem?

Și-a organizat set-ul, a înșirat toate smacurile cu care i-am dat voie să se joace și ne-am pus pe filmat. Când a ajuns taică-su acasă, eram la al treilea filmuleț, că-n primul uitase să foloseasă anti-cearcănul pe linia genelor și sub sprâncene, cum zicea Alex, și din cauza asta fața mea, citez, „nu avea luminozitatea aia care trebuie”. Iar în al doilea, nu-mi „scluptase fața cu blașî și cu pensula aia îngustă, nu cu aia mare cu care zici tu că e bine”, deci, nu era machiajul perfect, era doar așa și așa, și trebuie să fie perfect, mami.

Ce-a învățat fii-mea din tutorialul lui Alex? Din fericire, că esențial pentru un machiaj perfect este să ți se potrivească și nu să folosești toate produsele cosmetice pe care le găsești prin casă sau la mama în portfard. Cu câteva, aplicate acolo unde trebuie și în cantitatea care trebuie, poți avea un look perfect.

Ce-am învățat eu? Căci, da, chiar și un beauty editor cu vechimea mea învață lucruri noi … am învățat să nu mai aplic mascara neagră pentru machiajul meu natural deoarece contrastul este prea puternic, chiar dacă, privind doar genele, ar părea o alegere bună. Am învățat că pensula mea groasă și pufoasă nu este chiar ce trebuie atunci când vreau să-mi sculptez chipul și să definesc linia pomeților cu blush. Iar cel mai tare truc pe care l-am învățat amândouă este … tananammmmm… să nu uităm să aplicăm fond de ten pe vârful nasului și pe puntea nazală:) Recunosc, puntea nazală este unul dintre locurile pe care le uit aproape de fiecare dată, iar Maia a fost efectiv siderată că trebuie acoperit, păi, măi, mami, dar chiar nu se vede!

Seara s-a sfârșit cu protestele ei vehemente pentru că-și dorea să vadă toate tutorialele lui Alex postate pe pagina de Facebook a L’Oreal Paris Romania, iar eu nu o mai lăsam, dar și cu făgăduința mea de a-i face ne-a-pă-rat cunoștință cu Alexandru Abagiu. Mâine poate? Mami, tu auzi ce vorbesc eu? Mâine poate?

 

 

6 Responses to “Machiajul perfect. Pentru mine, cum ar zice fii-mea

  • Desi am auzit live povestea, postul m-a uns pe suflet. Pup Maia & Lili.

  • lilik
    9 ani ago

    Pupam si noi, Olivia adica fata aia cu dintii albi din seara aia cu trandafiru’ 🙂

  • eeee uite ca am mai invatat ceva…blush cu pensula mica si in triunghiuri..merci lilik:)

  • lilik
    9 ani ago

    Nusa, te pup!!!!! Și mă bucur că îți este de folos de fac eu pe aici!

Trackbacks & Pings

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...