Da, da, da, cine mă cunoaște știe că nu înțeleg chestia cu machiajul de mireasă. Când spui machiaj de mireasă rezultă că este vorba despre un machiaj natural, căci nu se cuvine ca o mireasă să aibă smoky eyes sau ruj roșu, doar este o fecioară inocentă și diafană în ziua nunții. Nu contează că femeia se mărită la 34 de ani, ca mine de exemplu, și se presupune că până la vârsta asta nu s-a plimbat doar prin parc, ținându-se de mână cu iubitul ei și nu au dormit în paturi separate când au mers la mare 🙂 Adică, de ce trebuie să fie un machiaj de mireasă și nu poate să fie orice fel de machiaj vrea femeia în ziua nunții ei? Mă enervează ipocrizia machiajului natural și delicat pentru marele eveniment, dar … pentru că după Paști se dă drumul la nunți și sigur sunt fete care au nevoie de sfaturi profi, am rugat-o pe prietena mea, Venera Pescaru Voievidca, make-up artist, să scrie 5 tips-uri pe care trebuie să le știe orice bride to be. Și nu mă refer la … “folosește un ruj delicat, nu vrei să pari coborâtă de pe scenă direct în biserică” 🙂

Venera în acțiune

Machiaj de mireasă

1. Nu ignora machiajul de probă, trebuie să încerci mai multe tipuri de makeup ca să poți decide care dintre ele ți se potrivește ca fizionomie, dar și care se armonizează mai bine cu rochia pe care o vei purta în ziua nunții. Sunt sigură că nu vrei să te transformi în Bridzilla doar pentru că nu ți-ai găsit timp să experimentezi mai multe tipuri de machiaj cu câteva zile înainte de eveniment.

2. Blitz-urile aparatelor foto accentuează tonurile de roz, de aceea, folosește un fond de ten de culoarea pielii tale, dar într-un subton galben pentru a neutraliza acest lucru.

3. Fixează fondul de ten și anticearcănul cu pudră liberă translucidă pentru o mai mare rezistență în timp și pentru a nu “străluci” în fotografii. Atenție! Aplică întâi pe mână pentru a fi sigură că pensula nu este încărcată cu prea mult produs!

4. Nu folosi pudră iluminatoare sau shimmer pe zona T pentru că, în fotografii,  vei părea transpirată. Aplică doar pe pomeți, pe arcadă și nu uita de decolteu, umeri și zonele vizibile de piele.

5. Alege un ruj sau gloss într-o culoare caldă, luminoasă, trebuie să știi că nuanțele de trandafiriu, roz, roșu și orange arată foarte bine în fotografii. Menține un look fresh și, pentru numele lui Dzeu, nu folosi un contur de buze mai închis decât rujul pentru că arată artificial și vulgar!

Mai jos, 3 look-uri propuse de Venera pentru ziua nunții, în ordinea preferințelor mele, evident, doar este blogul meu, nu?

Preferatul meu, kind of pin-up girl

Fresh și curajos

Puțin de mov, cum ar spune Maia

Dacă vreți să aflați mai multe tips-uri de la Venera, puteți să o vizitați aici.