Nici nu știu când au trecut 3 luni și am și ajuns la finalul tratamentului cu serumul Neogenic de la Vichy. Habar n-am dacă mi-au crescut 1700 de fire noi, dar în mod sigur, au apărut foarte multe, iar calitatea firelor de păr existente s-a schimbat dramatic. Dramatic de bine :)

Fiecare femeie are punctul ei forte, poate mâinile, decolteul, picioarele sau părul. Din păcate, sunt și multe femei care nu cred că ar avea măcar un punct forte și din păcate, se lasă influențate de reviste, prietene binevoitoare – a se citi invidioase – de iubiți sau soți nesiguri pe ei. Eu una, am avut aproape întotdeauna certitudinea că am cel puțin un punct forte, bine hai, două, iar asta se datorează mamei mele. Povestesc și despre asta, la finalul textul ăsta luung.

Încep cu punctul meu forte ever, bine, cele două puncte.

Primul este părul. Al doilea, picioarele, deși nu le arăt prea des. Dar dacă e ceva din corpul meu care vorbește despre mine așa cum sunt eu cu adevărat, ei bine, ăla este părul. Niciodată la locul lui, cam mereu razvrătit și zburătăcit, niciodată aranjat ca la carte. Tata săracul, mă întreba mereu când mă duc și eu la coafor să mă aranjez, iar când îi spuneam că de acolo vin, mă privea descumpănit cu ochii lui turcoaz și nu înțelegea cum am dat atâția bani pe nimic.  Chiar și când îmi port părul strâns în coadă și am față de pește, cum spun cei doi drăguți din viața mea, Maia și tat-su’, tot vorbește despre mine. Despre mine aia ori deprimată, ori ciufută, ori aia care nu vrea să atragă atenția ori aia comodă și jemanfișistă ori aia care vrea să pară mai așezată decât este de fapt :)

Să revin totuși la oile noastre. Acum 3 luni am început tratamentul cu Neogenic de la Vichy și pentru mine a fost o mare provocare. Nu pentru că mi-am propus să număr firele noi apărute, și mi-era că nu reușesc, ci pentru că timp de 90 de zile trebuia să nu uit să îl aplic. Prietenele mele încă își mai amintesc de perioada în care aveam lecitina pe noptieră și uitam să o iau.

Prima lună de tratament a fost relativ bine. A doua lună a fost groaznic de greu să-mi amintesc de el, așa că am creat un ritual foarte special, într-un loc special. N-am avut curaj să-l dezvălui la a doua postare, dar acu’ gata. Poate cine știe, fetele care vor să încerce tratamentul au aceeași problemă ca și mine, UITĂ.

Deci, ritualul aplicării:

Dimineața, te rostogolești din pat, eu de multe ori mă duc direct cu capul în caloriferul din fața patului, mă rog poate voi sunteți mai abile. Ca să știți, mie, pe lângă Fish Face mi se mai spune Clumsy. Apoi cauți papucii pe sub câine, te ridici în capul oaselor, încerci să nu calci pe primul motan, eviți în ultima clipă să nu îl omori pe cel de-al doilea, faci câțiva pași, te sprijini cu capul în ușa de la baie și cu mâna dreaptă apeși clanța și intri. Nu aprinzi lumina! Sub nicio formă! Se duce naibii toată moleșeala aia plăcută.

Sleepy LionessFoto: Moi, dimineața

Pe întuneric, bâjbâind cu mâna în căutarea locului ăla foarte stabil și cu capac, te împiedici de coșul de gunoi care face un zgomot infernal, te așezi pe capacul de care vorbeam mai devreme, bine asta dacă ai noroc și nu a lăsat ci-ne-vaaaa ri-di-caaaat și colacul, căci atunci riști să te uzi la părțile moi și calde, scuze, super tonifiate și calde. Apoi, cu mâinile tremurânde cauți pe mașina de spălat situată fix în fața locului ăla de-ți dă stabilitate, monodoza și aplicatorul, și încerci din răsputeri să le înfigi unul într-altul.

Vichy Dercos Neogenic - AplicatorZi aplicheităr :)

În timpul ăsta, capul se odihnește pe mașina de spălat, musai sprijinit pe ceva moale, eventual pe tricoul murdar de kechup al copilului sau pe chiloții cu HelloKitty aruncați acolo în scârbă, cu o seară înainte. Orice, da’ moale să fie. După ce ai învins în lupta cu penetrarea, ca să zic așa, a monodozei de tratament, te îndrepți, dar nu părăsești stabilitatea de care vorbeam mai devreme, și începi să aplici, în zig-zag, tratamentul. Așa împuști doi iepuri dintr-o dată, sau chiar trei, dacă nu-i prea dimineață.

Mă scuzați dacă v-am plictisit cu ritualul, dar pe bune, dacă nu exista, ar fi trebuit inventat. Și chiar vă sfătuiesc să creați un ritual pentru orice obicei pe care doriți să-l integrați în programul vostru, fie dietă, sport, manichiură sau vitamine. Iar dacă vă plictisiți de atâta vorbărie, asta e, îmi place să vorbesc și să scriu, vă rog, săriți direct la concluzii :)

Neogenic3Foto: Maia Ionescu

După ce am depășit faza cu uitatul, am trecut prin altă fază. Nu am mai analizat deloc ce se întâmplă cu podoaba mea capilară. Vreo 2 săptămâni m-a ținut asta pentru că după aceea, am constat că ghemotocul de păr pe care-l strângeam la fiecare spălat pe cap, și-a redus dimensiunile substanțial, și mi-am dat seama că reproșurile consortului, tip … iar ai înfundat scurgerea … au dispărut cu desăvârșire. Atunci, m-am privit cu maaaare atenție în oglindă și am văzut! Firicele spulberate în jurul feței, ca o aură, și am realizat că de ceva vreme, atunci când îmi strâng părul, încerc să adun tot, tot, tot părul la un loc, dar orice aș face, nu-mi iese. Pentru că firicelele astea sunt scurte și multe și vesele că au reușit să iasă la suprafață. S-a mai întâmplat încă ceva, o chestie după care tânjesc de când aveam 20 de ani, și nu exagerez cu nimic. Viteza de creștere a părului a crescut semnificativ. Maia îmi tot spunea că mi-a crescut mult părul, dar am zis că vrea să fie drăguță cu mine, are darul ăsta de a-mi face diverse complimente exact pe chestiile care mă nemulțumesc :)

Concluziile mele privind tratamentul cu Neogenic sunt puține, dar ferme.

Dacă ai probleme cu densitatea firelor de păr, dacă ești nemulțumită de viteza de creștere a părului, dacă vrei să reduci căderea, dacă părul tău nu are vigoare și strălucire, dacă-l simți obosit și stresat, atunci cred că măcar o lună de tratament poți să încerci. Cel mai bine ar fi să-ți poți permite întregul tratament recomandat, știu că prețul pentru 3 luni este un pic cam mare, mai ales în condițiile economice actuale, dar până la urmă, dacă problemele tale sunt mari, merită să faci un efort. Trebuie să precizez totuși, că din păcate, niciun tratament de niciun fel, fie el medical sau cosmetic, nu funcționează la fel pentru toată lumea. Un exemplu sunt chiar eu, prin primăvară, am testat un demachiant super-extra-mega pe care l-au încercat mulți profesioniști și n-au avut decât cuvinte de laudă la adresa lui, iar eu m-am umplut de bube ca la 15 ani și nu mi-au mai trecut vreo lună și ceva. Reprezentantul produselor respective a fost foarte uimit, m-a sunat din 2 în două zile să vadă cum mă simt, am încercat împreună să eliminăm eventuale alte cauze, dar până la urmă, am ajuns amândoi la concluzia că mă încadrez în cei 0,01% care nu tolerează produsul.

Acu’, că am terminat cu analiza interminabilă a lui Neogenic, pot să mă întorc la mama. Nu știu dacă a greșit sau nu, dar de când eram mică, mică, mama îmi spunea cât sunt de frumoasă și deșteaptă. Și cum nu mai este nimeni ca mine. Și nu se oprea la asta, nooo, se apuca să detalieze. Și-mi spunea ce păr frumos am, ce bucle zburătăcite, dar care mă reprezintă foarte bine, și ce corp frumos și bine proporționat am, și ce picioare spectaculoase și ce ochi, ahhh, despre asta nu mai spun. Aici eram chiar unică. Mă rog, sunt și acum :) Deci, acu’ dacă mama a greșit, și eu de fapt sunt o strâmbă și-o mai puțin deșteaptă, asta e, n-am ce-i face. Important este că n-am avut aproape niciodată nemulțumiri legate de corpul meu. Sigur, am momente în care părul nu vrea să stea în buclele care m-au consacrat, picioarele parcă și-au pierdut din suplețe, iar silueta este un pic diferită, ca tot omu’, dar per total sunt happy cu mine. Și îi mulțumesc mamei că n-a obosit nicio clipă să-mi spună toate astea.