27 % dintre români nu folosesc niciodată produse de protecţie solară!

Iată motivul pentru care am deschis ieri, cu postul Bronzul ca modă, subiectul bronz şi efectele soarelui asupra pielii. Pentru că da, pielea bronzată este frumoasă şi are un aspect sănătos, dar din păcate, acţiunea razelor solare nu are doar beneficii pentru organism.

La Roche Posay a iniţiat un studiu privind comportamentul românilor la soare şi modul de utilizare al produselor de protecţie solară. Cercetarea a fost realizată cu ajutorul a 150 de dermatologi din România, în perioada mai- august 2010, pe un eşantion de 6900 de persoane şi a arătat că majoritatea românilor nu este preocupată de protecţia solară.

Astfel:

– numai 6% dintre români folosesc întotdeauna protecţie solară

– 26% dintre români folosesc câteodată protecţie solară (numai în timpul vacanţelor )

– 10% folosesc des protecţie solară (pe toată durata verii)

– 26% folosesc rar protecţie solară (numai atunci când merg la plajă)

– 27% dintre românii intervievaţi nu folosesc niciodată protecţie solară (procentul bărbaţilor care nu se protejează de soare fiind mult mai ridicat decât cel al femeilor).

– doar 10% dintre românii care au participat la acest studiu folosesc produse de protecţie solară cu SPF ridicat, restul utilizând produse cu factor mediu sau chiar scăzut de protecţie.

Acum 4 ani, când am înscris-o pe Maia la grădi, părinţii şi educatoarele mă priveau cu ironie din cauza faptului că în ghiozdanul copilului meu era în permanenţă crema cu factor de protecţie solară 50. Era singurul copil din grădiniţă care trebuia cremuit, ceilalţi părinţi habar nu aveau că trebuie să facă acelaşi lucru pentru copiii lor. Astăzi, în grădiniţă, am zărit pe un dulap o cutie în care erau o mulţime de creme de protecţie solară, iar asta este o dovadă puternică a faptului că mentalitatea părinţilor şi educatorilor a evoluat.

 

Trackbacks & Pings

  • 3 motive pentru a participa la Zilele Protecției Solare | Lilik.ro :

    […] În anul 2010, laboratoarele La Roche-Posay România au realizat un studiu privind comportamentul românilor la soare, despre modul de utilizare al produselor de protecție solară și motivele de prescriere pentru un fotoprotector. Studiul a urmărit să determine comportamentul pacienților români în timpul expunerii la soare. Rezultatele sunt îngrijoratoare la nivel de țară. Am scris aici. […]

    8 ani ago

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...