3 motive pentru a participa la Zilele Protecției Solare

În perioada 7 mai- 30 iunie se desfășoară Campania Zilele Protecției Solare, inițiată de La Roche Posay, în cadrul căreia orivcine poate beneficia de o consultație GRATUITĂ la dermatolog pentru verificarea alunițelor. Peste 100 de medici dermatologi parteneri din 2o orașe, participă la Zilele Protecției Solare, eveniment național de educare privind riscurile expunerii neprotejate la soare.

Print


3 motive pentru a participa la Zilele Protecției Solare

1. Melanomul, cauzat de expunerea neprotejată la soare, este în creștere în Europa

Primul motiv este explicat de dr. Lucian Russu, medic specialist dermato-venerologie, Centrul Medical Bioderm, una dintre clinicile partenere ale campaniei. Melanomul malign este una din cele mai agresive tumori maligne … Apare cel mai frecvent la nivel cutanat, dar se poate prezenta în orice ţesut ce conţine celule pigmentare. La sexul feminin s-au observat localizări frecvente la nivelul membrelor inferioare, iar la sexul masculin la nivelul trunchiului. Melanomul malign are o incidenţă în continuă creştere în ultimele decenii, de aceea recomandăm periodic un consult de specialitate al alunițelor suspecte la medicul dermatolog, și susținem Campania națională Zilele Protectiei Solare.

2. Date îngrijorătoare privind expunerea la soare:

  • 35% dintre cazurile de melanom incurabil din Europa sunt în Europa Centrală și de Est
  • 30% dintre români nu folosesc niciodată protecție solară
  • 10% dintre români folosesc protecție solară pe toată durata verii
  • 5% dintre români folosesc protecție solară zilnic
  • 70% dintre adolescenți nu folosesc protecție solară

În anul 2010, laboratoarele La Roche-Posay România au realizat un studiu privind comportamentul românilor la soare, despre modul de utilizare al produselor de protecție solară și motivele de prescriere pentru un fotoprotector. Studiul a urmărit să determine comportamentul pacienților români în timpul expunerii la soare. Rezultatele sunt îngrijoratoare la nivel de țară. Am scris aici.

Ceea nu se știe prea bine este faptul că 90% dintre cazurile de cancer depistate la timp sunt vindecabile.

3. Demonstrat clinic! Protecția solară ajută la prevenirea melanomului într-un mod eficient

Un studiu clinic important desfășurat în Australia timp de 15 ani pe un eșantion de peste 1600 de adulți a demonstrat pentru prima dată că folosirea cu regularitate a cremelor de protecție solară reduce riscul apariției melanomului. Studiul, realizat de Dr. Adele Green și publicat în Journal of Oncology, demonstrează reducerea apariției melanomului, la persoanele care au aplicat zilnic un produs de protecție solară.

Recunosc, nu folosesc în fiecare zi protecție solară, deși ar trebui să aplic în fiecare dimineață pe zonele expuse la soare. Însă Maia nu iese din casă fără protecție solară, pe care, de cele mai multe ori o aplică singură, este un gest care i-a intrat în reflex. La plajă, umblu cu traista plină de produse, și am 4 branduri pe care le car cu mine peste tot, iar La Roche-Posay este unul dintre ele. Pielea Maiei este sensibilă, iar tenul meu foarte sensibil, de aceea folosim produse dermatocosmetice pentru protecția solară, și fiecare dintre cele 4 branduri îmi oferă câte ceva :), dar despre asta voi scrie într-un alt post.

Până atunci, vizitați site-ul protecțiasolară.ro pentru  orice alte detalii privind campania, dar și pentru a vă programa la o consultație gratuită.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...