Argan du Maroc: Un nou brand pe piața cosmeticelor cu ulei de argan

Nu știu de ce, dar am o mare slăbiciune pentru toate poveștile uleiului de argan. Poate se datorează unicității lui sau poate că, cine știe, cândva, am trăit în Maroc. Astăzi, vă spun o poveste frumoasă despre un brand nou pe piața românească, Argan du Maroc.

Mă bucură tare mult apariția acestui brand pe piața noastră deoarece este pe jumătate românesc, yeiiii, proprietara brandurilor Argan du Maroc și Simplify Argan fiind o firmă româno-marocană. Deci, se poate, cum ar spune Laura, se știe ea care 🙂 Iar asta face ca mândria mea națională să crească, dar mai înseamnă și că autenticitatea ingredientului principal este garantată 100%. Din câte știu, este singura firmă din România care are o colaborare directă cu cooperativele producătoare din Maroc, neapelând la niciun fel de intermediari. Un alt lucru care mi-a atras atenția este că producția uleiului de argan și a întregii game se face manual, cu substanțe 100% naturale, iar cele 3 boabe de argan din recipientele cu Ulei de Argan sunt o garanție asupra celor de mai sus.

Bine, hai că vă spun, deși inițial am zis să trec sub tăcere treaba asta. Știți deja că sunt scep-ti-că. Maxim, nu oricum. Așa că atunci când am primit spre testare produsele din această gamă și am văzut fructele de argan din sticla de Ulei, primul gând a fost … bine, mă, ați băgat 3 migdale acolo să zică lumea că e argan…pe bune! Și ce credeți că am făcut? Le-am studiat cu lupa, cu lumini din toate direcțiile, am agitat sticla de i-a sărit basca doar, doar oi vedea boabele pe de-a-ntregul, am fost chiar tentată să tai sticla, că-i din plastic, ăsta e un punct slab, da, dar știu că la un moment dat, ambalajele se vor schimba. Am studiat site-urile cu poze cu boabele de argan, iar am luat sticla, iar am amestecat-o. Da, știu, sunt irecuperabilă 🙂 Și da, sunt boabe de argan 🙂

Considerat un elixir al tinereții, un miracol pentru frumusețe datorită calităților sale, uleiul de Argan este cel mai bogat ulei vegetal în vitamina E, (de două ori mai bogat decât uleiul de măsline), acizi grași esențiali, Omega 9 și Omega 6, fenoli, cel mai bogat ulei vegetal în antioxidanți. Are proprietăți antirid, antioxidante, antiinflamatorii și cicatrizante, hidratează și regenerează celulele pielii, se absoarbe rapid în piele și nu lasă urme. Nu știu câtă lume știe, dar uleiul de argan se folosește și în alimentație, și are ca efecte scăderea colesterolului rău, a hipertensiunii arteriale, stimulează celulele cerebrale și funcționarea ficatului. Se mai folosește și ca ulei medicinal.

Arborele de argan trăiește în sălbăticie, doar în Maroc, în regiunile Agadir, Essaouira și Taroudant, iar exploatarea excesivă a dus la înscrierea sa pe lista speciilor pe cale de dispariție, este chiar cel mai rar arbore din lume, motiv pentru care a intrat sub protecția UNESCO. Ca să vă dați seama de dimensiunea exploatării, un arbore produce de la 10 la 30 kg de fructe și pentru a produce 1 litru de ulei de argan sunt necesare 38 kg.

Gama Argan du Maroc conține 7 produse: Ulei pentru față, corp și păr, în două variante, la 60 ml. și 100 ml.; Serum sau Loțiune pentru înfrumusețare 60 ml.; Cremă de noapte; Gel de duș; Săpun; Lapte de corp și Săpun Negru.

Uleiul Vegetal de Argan este pe primul loc în preferințele mele. Îl aplic în catitate moderată, pe pielea ușor umedă, iar efectul de hidratare este imediat și se păstrează câteva zile. Vă spun asta pentru că atunci când am început testarea, am cam uitat să-l aplic în fiecare zi, și am putut să remarc că efectul de hidratare se păstrează.

ArganDuMaroc1

Se poate folosi pentru față și gât, dar nu în catitate mare, și se potrivește tuturor tipurilor de ten. Se recomandă a fi aplicat seara, înainte de culcare, pentru ca în timpul somnului, pielea să se poată regenera. Recomandat pentru masajul corporal, se poate aplica pe orice tip de piele și prezentarea produsului spune că folosirea lui regulată reduce semnificativ urmele de vergeturi, acnee, varicelă, crăpături ale pielii sau arsuri. Cum din fericire, în afară de niscaiva vergeturi, pe care le cam ignor, nu am niciuna dintre aceste probleme, nu pot să vă spun cu exactitate dacă efectul este cel de mai sus, dar ce pot să spun este că, după folosire, pielea este extrem de hidratată, catifelată, fină, moale și mai adăugați voi alte astfel de cuvințele. Se poate folosi și pentru păr și scalp. Am încercat și eu, în repetate rânduri, să aplic ulei de argan pe păr, dar din păcate, la acest capitol, nu putem să ne împrietenim deloc. Deși părul ondulat, așa cum îl am eu, are nevoie de hidratare în permanență, nu pot să folosesc uleiul pentru că buclele mele dispar pur și simplu, nu mai au volum, iar mie îmi place să am o claie de păr. Am propus unei prietene cu păr foarte des și drept să-l folosească, și a fost mai mult decât încântată, prin urmare, funcționează.

serumArgan

Numărul 2 pe lista mea este Serumul pentru păr sau Loțiunea pentru înfrumusețare, pe bază de keratină și ulei de argan. Se aplică după spălare și uscarea părului, într-o catitate moderată, și se masează ușor pe toată lungimea firului. Din cauza piticilor mei de pe creier, despre care povesteam mai sus, l-am aplicat doar pe vârfuri și am folosit cam un bob de mazăre pentru tot părul. Serumul hrănește, hidratează și întărește firul de păr conferindu-i strălucire. Măi, oameni buni, dar chiar îl hidratează. Părul meu este cam traumatizat în urma unui vopsit cam agresiv, să-i spunem așa, iar atunci când îl aplic, vârfurile arată foarte bine.

SapunNegruÎn ierarhia preferințelor mele, Săpunul negru se cam bate pe primul loc cu Uleiul Vegetal. Este un exfoliant natural care îndepărtează impuritățile pielii, elimină toxinele și purifică suprafața epidermei lasând-o catifelată și întinerită. Înainte de a-l folosi, pielea trebuie încălzită pentru a permite deschiderea porilor, fie câteva minute la saună, fie câteva minute sub un duș fierbinte, după care, săpunul se distribuie pe tot corpul cu mișcări circulare. Se lasă câteva minute, apoi se curăță cu o mănușă abrazivă. La final, se poate aplica Uleiul de argan sau Laptele de corp din aceeași gamă. Pielea rămâne foarte catifelată și delicată la atingere, și are un miros oriental subtil.

Uleiul folosit în produsele Argan du Maroc este BIO, 100% natural și este obținut prin metode tradiționale. Toată gama de produse se găsește în farmaciile Catena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...