Beauty tips pentru machiajul verii by Narcisa Șimandan

Pentru că, măcar calendaristic, suntem în prima lună de vară, am rugat-o pe Narcisa Șimandan, make-up artist freelancer, să scrie câteva sfaturi legate de machiajul specific sezonului cald. Da, da, ok, afară plouă, dar totuși, la un moment dat o să vină și vara aia mult-așteptată și o să avem nevoie de tips-uri de la specialiști.

Fiecare dintre noi avem două familii, cel puțin 🙂 Partenerul de viață, copiii, părinții o formează pe prima. Cea de-a doua este formată din rude îndepărtate, prieteni apropiați sau mai puțin apropiați, colegi de muncă, din oameni care într-un fel sau altul îți influențează viața sau cum spun americanii „people who touch your life”. Aceasta este familia extinsă, cel puțin așa cred eu.  Narcisa face parte cumva din familia mea extinsă pentru că de-a lungul timpului, ne-am început multe dimineți împreună, cu cafeaua fierbinte în față și cu pachetul de țigări strâns în mână, ne-am încheiat multe seri cu povești prin diverse mașini care ne duceau acasă, ne-am povestit iubirile și dezamăgirile, ne-am certat și împăcat, ne-am împărțit frățește senvișurile, țigările, banii de taxi, ne-am ascultat și ne-am împărtășit o mulțime de lucruri. Deci, da, Narcisa este un fel de verișoară pe care o văd rar, cu care vorbesc rar, dar care de fiecare dată când o fac, mă simt bine.

Acu că am terminat cu introducerea asta siropoasă, că na, pe vremea asta, la ce vă așteptați de la mine, tre să îndulcesc puțin atmosfera, trec la subiect.

Summer beauty tips by Narcisa Șimandan

Vara 2012 propune culori puternice, verde, albastru, mov, dar și nuanțe nude de roz, maro și crem, n-aș spune că este un sezon al contrastelor, ci un sezon în care accentul se pune pe libertatea de alegere, pe creativitate și personalitate. Vedeta sezonului este rujul roșu, în nuanțe extrem de variate pornind de la roșu corai și până la roșu sângeriu, eternul ruj roșu rămâne la fel de elegant, feminin și surprinzător de actual. O altă caracteristică a machiajului verii este conturarea puternică a sprâncenelor, aspect determinat de explozia de culoare din vestimentație. Look-ul romantic este în continuare în vogă, prin urmare, o atingere de blush într-o nuanță delicată aplicat pe tenul mat este tot ce ai nevoie pentru acest look.

1. Machiajul de vară trebuie să fie mai leger, mai colorat, translucid și mai ales rezistent. Alege un fond de ten waterproof în nuanța pielii, aplică-l doar pe centrul feței estompând apoi spre exterior, și nu încărca inutil tenul. Folosește un blush cremă pentru un look fresh, avantajul lui fiind că intră în piele și astfel, oferă un aspect natural. Nu uita de pudră! Pentru un efect natural alege pudra cu 2 tonuri mai închisă decât pielea ta și aplic-o pe zonele unde te bronzezi natural (pomeți, frunte, nas, bărbie)

2. Acum să vorbim despre rujuri. Ca regulă generală, gloss-urile și rujurile cu textură metalizată, sclipitoare tind să reziste mai mult decât cele cremoase. Această regulă se aplică și în cazul lacurilor de unghii. Dacă folosești un ruj cremos, aplică puțin fard sidefat pe centrul ambelor buze pentru a face ca acestea să pară mai mari, dar și pentru a ajuta culoarea.

3. După trasarea conturului, umple buzele cu același creion în nuanța rujului, folosește o pensulă pentru aplicarea rujului și începe din mijloc spre exterior. Înainte de a doua aplicare, pune puțină pudră pe buze, culoarea va rezista mai mult. O altă procedură este să aplici rujul de mai multe ori. După primul strat de ruj, presează buzele cu un șervețel pentru a îndeparta excesul, apoi aplică din nou. Repetă procedura de câte ori vrei până obții nuanța dorită.

4. Foarte important! După ce te-ai dat cu ruj, evită să-ți unești buzele pentru a-l uniformiza, nu vei face altceva decât să-i distrugi rezistența în timp. Rujurile, în special cele long-lasting, au în componența lor uleiuri volatile care au nevoie de un interval de 2 minute pentru a se evapora fixând astfel culoarea la suprafața buzelor ca o peliculă.

5. În ceea ce privește machiajul ochilor, dacă vrei ca fardul să fie uniform, să reziste și să nu alunece, este foarte important să eviți aplicarea cremei pentru conturul ochilor pe toată suprafața pleoapei. Aplică doar sub ochi și în colțurile ochilor. Explicația este foarte simplă, crema creează o peliculă grasă, iar culoarea aplicată nu va fi uniformă și nu va rezista. Îniante de a aplica fardul colorat, folosește un primer pentru că acesta formează o barieră sau o zonă tampon între piele și fard, rezultatul fiind un machiaj mult mai rezistent.

featured image: pictorial beauty Tabu

2 Responses to “Beauty tips pentru machiajul verii by Narcisa Șimandan

  • Pe mine m-ar fi interesat niste exemple de fonduri de ten waterproof 🙂

  • Ha! De aproape o luna am inceput sa folosesc un blush crema. Primul blush crema din viata mea :)) ..si nu ma mai pot desparti de el. Pur si simplu se aseaza minunat pe pometi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...