Bronzul ca modă

În anii 20, helioterapia era la mare modă. Expunerea zilnică la soare era recomandată de către medici pentru orice afecţiune, de la acnee la tuberculoză. Dar cea care a lansat moda pielii bronzate, ca al simbol al sănătăţii şi bunăstării, a fost Coco Chanel, care la întoarcerea dintr-o croazieră pe Mediterană, a afişat un bronz auriu, probabil obţinut din greşeală.

 

În anii 40, loţiunile pentru bronzat au luat cu asalt piaţa de cosmetice, dar nu erau concepute şi pentru protecţie solară. După 10 ani, s-au inventat bikini, lucru care a facilitat o expunere mai mare a pielii, iar anii 60 au venit împreună cu lampa cu ultraviolete care permitea obţinerea celui mai autentic bronz în sufrageria proprie, chiar în mijlocul iernii.  Până în anii 70, o generaţie întregă îşi „prăjise” trupurile la soare, fără să aibă habar de faptul că arsurile dobândite în tinereţe vor putea dezvolta cancer de piele 10-20 de ani mai târziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...