Ce se ascunde sub dantela Chantilly?

Un articol controversat, discutat și paradiscutat, analizat și răsanalizat, despre nevinovatul epilat inghinal, scris pentru revista Tabu, și de care, sunt sigură, sigură, că-și amintesc toate colegele mele de redacție.

Am încercat să aflu răspunsul vorbind cu prieteni, femei şi bărbaţi, colege, cosmeticiana mea şi o prietenă de formaţie psiholog. Am aflat cu stupoare că există femei care nu s-au epilat inghinal niciodată până la 30 de ani, pur şi simplu pentru că nu le-a dat prin cap, că sunt femei care se simt mai sexy dacă nu se epilează, dar am aflat şi că mai există încă femei educate care consideră subiectul tabu.

vintage-girls-swimsuits1foto

Înainte de a vorbi cu Monica, cosmeticiana mea de cursă lungă, ştiam că există epilatul brazilian, adică total inghinal şi între fese, şi epilatul franţuzesc, adică pe linia slipului şi părul rămas scurtat cu foarfeca. De la ea am aflat că acum ceva vreme, la mare modă a fost mustaţa lui Hitler, că a primit cereri pentru o căciuliţă de Moş Crăciun, iepuraşul Playboy, inimioare, fundiţe şi lista poate continua. Am rugat-o să-mi vorbească în procente, şi mi-a spus că în proporţie de 80% româncele preferă stilul brazilian, adică epilarea totală, iar 20 % stilul franţuzesc. Cel mai mult m-a fascinat discuţia despre doamnele care preferă french style, dar nu-şi scurtează deloc, deloc părul rămas. Se pare că doamnele cu pricina se simt „focoase” şi cred că potenţialii lor parteneri le percep ca pe nişte zeiţe ale sexului. După ce am auzit-o şi pe asta, am tras concluzia definitivă şi irevocabilă, că în materie de vorbe din popor suntem pe locul întâi în lume, şi la aruncare şi la primire, adică lansăm înţelepciune populară şi mai şi credem în ea, fără se verificăm sursele.

Discuţia de mai sus a generat în capul meu un gând care mă bântuie şi nu-mi dă pace. Cum arată o lenjerie din dantelă Chantilly pe un pubis natural, tip anii ’70, focos, ce-i drept? Din spusele Monicăi, se pare că româncele se epilează inghinal în funcţie de dorinţele bărbatului de lângă ele, ceea ce ar mai explica stilul ”focos”.

Am încercat să aflu de ce preferă românii, femei şi bărbaţi, stilul brazilian. Doamnele cu care am vorbit au răspuns în primul rând, din motive de igienă, apoi estetică, confort fizic şi psihic. Da, are şi psihicul de-a face cu epilarea inghinală. Prietena mea Alec, de formaţie psiholog, crede că femeile se simt mai sexy şi mai feminine fiind epilate total, le conferă siguranţă şi sunt relaxate. Şi asta pentru că sunt conştiente că riscul de infecţii genitale este foarte scăzut, pericolul mirosului neplăcut este eliminat, iar sexul este mult mai smooth. Tot psihologic vorbind, se pare că bărbaţii preferă epilatul inghinal total pentru că este o revenire la copilărie, atunci cînd pubisul era fără urmă de păr.

Mi-am atacat prietenii bărbaţi cu această teorie, şi fie că nu au vrut sau nu au putut să recunoască, cert este că au refuzat această variantă din start. Se pare că şi bărbaţii se gândesc tot la igienă atunci când este vorba despre epilarea inghinală. I-am mai provocat încă o dată, de data asta cu stilul „focos”, şi în proporţie de 60%  au reacţionat prin onomatopee tip îhh, bleah etc, grimase şi fugă de la locul discuţiei. Cam vreo 20% nu s-au propunţat foarte clar, dar am sesizat preferinţa pentru existenţa unui desen oarecare pe pubis, iar restul, am tras concluzia că preferă „au naturelle”. Până la urmă, o vorbă din popor spune „câte bordeie, atâtea obiceie”, alta zice „să nu-ţi bagi nasul unde nu-ţi fierbe oala”, prin urmare am decis „să-mi pun coada pe spinare” şi „să-mi văd de drum”.

***

bikini-waxing-menu1foto

Un nou studiu finanțat de Nad’s, o companie australiană specializată în produse pentru îndepărtarea părului nedorit și la care au participat 1000 de bărbați, a scos la iveală următoarele preferințe:

  • 43% dintre bărbați au spus că preferă Triunghiul Bermudelor sau Paharul de Martini, epilat cu ceară pe lateral și tuns, în rest
  • 17% au spus că preferă Pista de aterizare, adică o fâșie subțire, în rest totul luat cu ceară
  • 15% preferă forma de inimă
  • doar 12 % au spus că preferă Brazilian Total

Nu mai trag nicio concluzie, vă las pe voi și chiar vă provoc la o dezbatere pe temă 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...