De ieri, cosmeticele testate pe animale sunt interzise în UE

De ieri, produsele cosmetice testate pe animale nu mai au ce căuta în magazinele de profil din Comunitatea Europeană. Consider că este realizare uriașă și trebuie apreciată ca atare, și deși trăim într-o țară cu un nivel de toleranță foarte scăzut, sper să nu fie luată în râs sau minimalizată în vreun fel. Felul în care ne purtăm cu animalele, de fapt cu toate ființele din jurul nostru, ne definește caracterul.

De mică, animalele au făcut parte din viața mea și recunosc, de fiecare dată când foloseam un produs cosmetic mă gândeam la aceste teste. Cu timpul, am dezvoltat un sistem prin care acest gând era eliminat imediat ce apărea. La fel și cu carnea din alimentație. Nu sunt de acord să creștem și apoi să omorâm animale pentru a le mânca, dar nu sunt suficient de puternică, încă, pentru a renunța la carne. Admir oamenii care au reușit să facă asta și îi admir pe cei care desfășoară sau susțin campanii în aceste direcții.

The Body Shop este una dintre companiile din domeniul frumuseții care a fost întotdeauna împotriva testării pe animale, iar după mai bine de 20 de ani de campanii pentru drepturile animalelor derulate împreună cu organizația non-profit Cruelty Free International, sărbătorește această victorie fără precedent.

Așa cum spune și Jules, această măsură nu a fost luată ieri, ci este rezultatul unui proces îndelungat început în 2004. Vă invit să-i citiți articolul pe blog, este foarte documentat și bine scris.

The Body Shop și Cruelty Free International îndeamnă pe fiecare dintre noi să semneze petiția lor pentru stoparea testării produselor cosmetice pe animale, ca parte din campania internațională pentru ca interdicția UE să devină globală. Petițiile vor fi prezentate guvernelor din toată lumea pentru a demonstra sprijinul public pentru o interzicere la nivel mondial.

> on January 24, 2013 in London, England.

Leona Lewis, noul Brand Activist The Body Shop, susține și îndeamnă pe toată lumea să semneze acestă petiție, iar dacă sunteți interesați ca viitorul acestei planete să fie luminos, iar copiii noștri să trăiască într-o lume în care viața oricărei ființe este importantă și respectată, atunci semnati petiția în orice magazin The Body Shop sau vizitând www.crueltyfreeinternational.org/telltheworld.

3 Responses to “De ieri, cosmeticele testate pe animale sunt interzise în UE

 • Astept de ceva timp acesta decizie.La fel ca si tine nu sunt destul de puternica pentru a renunta la carne, mananc foarte rar ( o felie de sunca la doua saptamani)si desi aceasta decizie imi creaza probleme de sanatate nu pot sa nu ma gandesc la animale :(.In ceea ce priveste cosmeticele am scapat din greseala in cos un produs testat si parca am alergie la el numai cand ma gandesc…sunt foarte curioasa cand vor aparea pe rafturi noile produse, netestate sa stiu sa ma pun pe shopping 🙂

 • Eu chiar iubesc animalele, nu le mânânc (sunt vegetariană) și sunt atentă la produsele pe care mi le cumpăr de câteva luni, pentru a evita lista neagră, cu firmele care fac teste pe animale.

 • lilik
  8 ani ago

  Bună Larisa,
  cam de o lună am renunțat și eu la carne, iar motivul principal este că iubesc animalele și nu pot să gestionez gândul că trebuie să moară pentru a mă hrăni pe mine. Și la cosmetice la fel, iar faptul că în CE s-a introdus acestă lege nu poate decât să mă bucure.
  Nice blog, by the way!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...