Decizia Avon Cosmetics și un prim pas către normalitate

Vestea că Avon Cosmetics a decis să-și retragă spoturile de publicitate difuzate în emisiunea de toată jena Acces Direct și să le redirecționeze către alte producții ale postului, mi-a luminat ziua. Asta și cea cu ONG-urile care cer statului să nu mai finanțeze biserica. Poate că totuși mai este o speranță și pentru țara asta.

Vintage-Avon-Ad1foto Par doamnele din reclama de mai sus dornice să vadă ceara din urechile cuiva? Nici măcar pe-a lor nu cred că doresc să o vadă 🙂

La sfârșitul anilor’90, pe vremea când lucram la emisiunea ProFashion difuzată de ProTv, auzeam destul de des … brandul X nu vrea să-și asocieze imaginea cu emisiunea Y sau prezentatorul Z sau evenimentul W etc. Era destul de greu de convins un client de publicitate că valorile brandului său corespund cu cele promovate de emisiune. Din păcate, acum nu prea se mai întâmplă acest lucru.  Nici nu știu dacă reprezentanții brandurilor se mai gândesc la aceste valori, în mare parte par interesați exclusiv de audiență.  Nu contează că publicul ce formează respectiva audiență s-ar putea să nu-și poată permite nici măcar un săpun sau să nu-l intereseze defel săpunul respectiv, nu contează că publicul ce formează respectiva audiență este agramat sau lipsit de orice fel de valori, nu contează nimic. Câteodată chiar mă întreb dacă reprezentanții brandurilor se gândesc la cine urmărește emisiunea respectivă, ce venituri are, ce nivel de educație, etc.

Pentru că de la mine se vede că nu prea știu exact treaba asta.

Mă bucur foarte tare că în sfârșit un brand s-a gândit că-și strică imaginea asociindu-se cu un discurs ca cel al emisiunii Acces Direct și a retras publicitatea, practic, banii. Este o emisiune la care nu m-am putut uita niciodată mai mult de 3 minute, n-o înțeleg nici pe Simona Gherghe cum poate să prezinte zi de zi o astfel de mizerie, nu-i înțeleg nici pe oamenii care acceptă să fie invitați în această emisiune. E drept, poate sunt eu o ființă depășită, poate nu înțeleg eu cum merg lucrurile, poate că sunt total anacronică și încă mai cred că nu poți să calci în picioare demnitatea unor oameni și implicit deminitatea ta, acceptând să participi la o astfel de mizerie pentru bani, asta dacă sunt plătiți.

Bravo, Avon Cosmetics! Poate că, în sfârșit, mitocănia și prostul gust vor fi sancționate nu doar de comentariile noastre pe FB sau pe bloguri, ci și de cei care susțin financiar televiziunile prin publicitate, de realizatorii de emisiuni, vedete, televiziuni, CNA etc.

featured image

5 Responses to “Decizia Avon Cosmetics și un prim pas către normalitate

 • Jules
  9 ani ago

  Eu nu mai pap TV de ceva luni. Am decis la un moment dat că nu merit să mă enervez zilnic pe tâmpeniile pe care le prind chiar și fugitiv la TV.
  Dar observ o reîntoarcere la valori. Încet-încet, parcă ne deșteptăm din somn și ne cerem țara și principiile înapoi. Speranță există, trebuie doar să prindem curaj să facem ceea ce trebuie. Puterea e la noi, e cazul să înțelegem asta și să acționăm în consecință. Poate nu se vor schimba lucrurile de mâine, dar se vor schimba. Pentru că trebuie și pentru că vrem. Și pentru că generațiile următoare merită mai multă implicare din partea noastră!

 • tanya
  9 ani ago

  LA un moment dat o apreciam pe Simona gheorghe , pe timpurile cand prezenta stirile, mai ales dupa CE a refuzat sa transmita in direct de langa sicriul madalinei manole. Si pentru mine TV este doar pentru TLC si HBO, in rest habar nu am CE se intampla. M-a bucur ca ti-am descoperit blog-ul. Imi place 🙂

 • lilik
  9 ani ago

  Jules, nici eu nu mă uit la televizor de multă vreme, de câțiva ani, de când mă uitam la știri și Maia a intrat în casă și a văzut o știre cu un tată care și-a omorât copilul. Din clipa aia, mi-am spus că nu am nevoie de așa ceva. Nici ea nu trebuie să vadă nici măcar din greșeală așa ceva. Avea doar 4 ani 🙁

  Sper să fie așa cum spui tu, dar câteodată mi se pare că suntem mai puțini decât ceilalți 🙁

 • lilik
  9 ani ago

  Bine ai venit, Tanya! Mă bucur tare mult că-ți place blogul meu, mulțumesc pentru apreciere!

  Da, și mie îmi plăcea Simona Gherghe când prezenta știrile, deși nu mă uitam nici atunci prea mult la televizor. Și noi suntem fani TLC 🙂

 • Cristina P.
  9 ani ago

  Ma bucura, sincer, si pe mine faptul ca incepe pe ici, colo sa se actioneze in scopul de a schimba cate ceva pt. a iesi din starea asta generala negativa, in care ne complacem cu totii de atata vreme! Am speranta ca exista undeva o raza de soare si pt.tara asta, incercata de prea multe ori, iar puterea consta in noi insine, in felul nostru de a fi, de a accepta cu seninatate anumite lucruri care ne fac rau, sau de a le elimina din viata noastra! Te felicit pt. articol! Toate cele bune!:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...