Deodorant cu piatră de alaun de la Peggy Sage

Este un deodorant răcoritor care face parte din colecţia BIO de la Peggy Sage. Formula sa nu conţine alcool, neutralizează pentru o perioadă îndelungată mirosurile neplăcute şi nu modifică procesul natural al transpiraţiei.

Dar cine este piatra de alaun şi ce face ea? Mărturisesc că nici eu nu ştiam ce este, aşa că am făcut o scurtă documentare şi iată ce am aflat. Piatra de alun este o sare care se găseşte sub formă de cristal translucid, alb şi inodor, iar cea 100% naturală, „Potassium Alum”, provine din minele de alaun din Siria sau din zăcămintele de suprafaţă. Se mai găseşte în Egipt, Bohemia şi Saxa sau în solurile vulcanice din Grecia şi Guadalupe. Pe piaţă, se mai găseşte şi piatra de alaun sintetic, „Ammonium Alum”, fabricată în industria chimică. Pentru a beneficia însă de proprietăţile sale curative este foarte important să te asiguri că piatra este naturală.

Datorită proprietăţilor sale cicatrizante, antiseptice, antiperspirante şi hemostatice este folosită ca after-shave sau ca deodorant. În timp ce scriu rândurile acestea, mi-am amintit că bunicul meu folosea o bucată de cristal alb atunci când se tăia cu briciul în timp ce se bărbierea. Sângerarea se oprea imediat, iar acum sunt sigură că este vorba despre piatra de alaun.

Costă cam mult, 47,60 lei, dar se pare că durează cam 4 luni, aşa că zic eu, merită.

Detalii legate de piatra de alaun găseşti pe

http://www.medicina-naturista.ro/cosmetica-naturista/ingrijirea-corpului/piatra-de-alaun.html sau

http://sanatate.acasa.ro/frumusete-ingrijire/piatra-de-alaun-deodorant-100-natural-96837.html

3 Responses to “Deodorant cu piatră de alaun de la Peggy Sage

 • theo
  10 ani ago

  intotdeauna m-am intrebat ce era piatra aia de folosea si bunica-miu post-barbierit. avea un gust sarato-amarui interesant (evident ca am testat-o un pic 🙂 )

 • emilia
  10 ani ago

  exista in reteaua magazinelor DM astfel de deodorante la pretul de 12 lei!!!!!

 • lilik
  10 ani ago

  Multumesc pentru informatie, nu stiam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...