Duminică avem program în Herăstrău: Citim în iarbă și facem schimb de cărți

Se anunță vreme frumoasă pentru week-end, așa că duminică 25 mai suntem așteptați cu mic, cu mare să citim în iarbă, în Parcul Herăstrău, zona Roata Mare.

Text: Loredana Vătăvoiu

citim in iarba

Citim în iarbă este un eveniment dedicat în principiu copiilor, însă eu cum am auzit despre citit în iarbă,
cum m-am și imaginat desculță, cu mâna sub cap, cu ochelarii de soare pe ochi, pierdută într-o poveste,
poate între un Mic Prinț regăsit și o Doamnă Bovary modernă.

Îmi amintesc cu drag de vacanțele de vară din liceu când uitam de mine și de timp împreună cu prieteni
dragi, în poienițe știute numai de noi de pe Pietricica. Erau vremurile când citeam cel mai mult, când
printre hilinzeli cu ecou, răsfoiam cărți potrivite sau nu, vârstei noastre. Recunosc că a trecut mult timp
de când nu am mai citit în natură, din varii motive și mă bucur enorm să aflu că cineva reinventează o
activitate aparent uitată.

1
Este un eveniment complex ce începe la ora 10:00 și se termină la 20:00, eveniment la care poate participa oricine, intrarea este liberă, condițiile obligatorii sunt: să iubiți lectura și natura. Organizatorii ne promit o zi
încărcată de cultură, de socializare și de activități atât pentru cei mici cât și pentru cei mari.

Vom găsi acolo o expoziție de cărți realizată de copiii talentați de la Grădinița Bambi și Școala Step by Step, ateliere pentru copii ce cuprind activități de colorat, desenat, realizat măști sau marionete inspirate din personajele din povești. Orange și fundația Salvați Copiii va oferi iubitorilor de lectură Atelierul de siguranță pe Internet la care sunt invitați copiii, dar mai ales părinții. Printre participanți va fi și scriitoarea Adina Rosetti care le va citi copiilor povești pe care aceștia le vor putea urmări pe tabletă, iar împreună cu Cristiana Radu, artist plastic aceștia vor ilustra pe gadget-uri personajele preferate.

La Roche-Posay va aduce cărți cu activități pentru copii. Helios și Helia sunt două personaje care îi învață pe copii cum să se protejeze de soare, ce sunt razele UVA și UVB, cum să își îngrijească pielea etc. Cei care citesc pot primi o brățară-ceas care arată gradul de intensitate al razelor UV, astfel încât să își aleagă locul perfect pentru citit: la soare sau la umbră.

O citez pe Georgiana Roșculeț, Coordonator activități educaționale Sigur.Info, pentru că mă regăsesc în cuvintele ei: “Copiii învață oriunde și oricând, învață de la părinți, învață de la prieteni și învață din poveștile pe care le citesc. Este important ca părinții să fie alături de ei și să îi ghideze, oferindu-le cărțile potrivite pentru fiecare etapă a dezvoltării”. Dacă nu i-aș fi avut pe părinții mei care mi-au dezvoltat plăcerea lecturii, poate că nu aș fi descoperit niciodată cât de minunat este să citești în iarbă.

Sponsorii ediției din acest an sunt Orange și Banca Românească, iar parteneri sunt: La Roche-Posay, Școala Step by Step, Grădinița Bambi, Centrul pentru Educație și Dezvoltare Profesională Step by Step, Salvați Copiii, Zurli.

Mai multe informații despre eveniment găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...