Experienţa senzorială Valmont

Atunci când am primit mailul Smarandei Vornicu, PR Blues Line, în care mă invita la BL Beauty Space pentru un tratament Valmont, n-am ştiut cum să-i răspund mai repede. Cunosc produsele Valmont de câţiva ani, atunci când erau reprezentate în România de o altă companie, dar din păcate, prezenta lor pe piaţa a fost de scurtă durată, aproape insesizabilă. Tot ce-mi mai aduceam aminte este că sunt formulate având la bază apă de gheţar şi caviar de somon sălbatic. Şi că sunt fabricate în Elveţia.

Istoria brandului începe în 1905, odată cu construirea Clinicii Valmont, într-un ambient excepţional şi protejat de pe înălţimile din apropierea Montreux-ului şi Lacului Geneva. Clinica Valmont a oferit pentru prima dată consiliere nutriţională şi şedinţe de hidroterapie, iar printre clienţii săi fideli se aflau oameni politici şi artişti faimoşi ce veneau aici din întreagă lume pentru a se odihni şi pentru a se bucura de tratamente speciale şi îngrijire personalizată: Rainer Maria Rilke, Georges Simenon, Ingrid Bergman, Coco Chanel…

În anii ‘80. Valmont a inovat devenind prima clinică elveţiană dedicată întru totul chirurgiei plastice. Continuând să îşi asiste oaspeţii prestigioşi, conducerea clinicii a început să dezvolte conceptul unei game exclusive de produse cosmetice care să prelungească beneficiile chirurgiei estetice. Bazându-se pe experienţa lor clinică, cosmetologişti consacraţi au selectat cele mai active ingrediente pentru regenerarea pielii – cum ar fi AND-ul HP şi colagenul nativ, marcând astfel naşterea produselor cosmetice celulare Valmont.

Tratamentul pe care l-am testat la BL Beauty Space se numeşte Radiance, pe româneşte Ritualul de strălucire şi în afara faptului că este o adevărată desfătare, întăreşte micro-circulaţia pentru a reda tenului luminozitatea şi strălucirea, şi asigură o distribuţie uniformă a pigmenţilor cutanaţi pentru a garanta o suprafaţă perfect uniformă a pielii.

Am avut norocul să fac varianta cea mai lungă a ritualului, mai exact 100 de minute de răsfăţ, dar există şi variante mai scurte. Preţurile sunt destul de mari, dar mama m-a învăţat că trebuie, din când în când, să ne facem bucurii costisitoare. Ea era maestră la extravanganţe de tipul ăsta. Vorbeam cu săptămânile că trebuie să plătim întreţinerea şi cum naiba o să facem asta, iar în ziua de salariu venea acasă cu scoici la cutie sau cu vreun parfum excesiv de scump pentru bugetul nostru. Apoi, ceva vreme, miroseam minunat şi mâncam foarte lejer 🙂

Iată şi preţurile cu pricina : – 278 lei pentru varianta de 30′ ; 621 lei pentru varianta de 80′ ; 792 lei pentru varianta de 100′.

   

Preţurile produselor folosite în Ritualul de strălucire sunt Renewing Pack 50 ml – 689 lei; Infinite Radiance Essence 30 ml – 735 lei; Regenerating Radiance Cream 50 ml – 829 lei; Reviving with a Biological Scrub 65 ml – 340 lei. Le găsiţi la BL Beauty Space din World Trade Center, Galeria Comercială.

Se pare totuşi că mintea mea plină de o mulţime de denumiri alambicate şi tot felul de patente cosmetice, mai poate să funcţioneze şi să-şi amintească chestii stocate de câţiva ani buni căci da, am avut dreptate 🙂 Produsele Valmont conţin apă de gheţar pură, delicată şi perfect echilibrată, extrasă la o altitudine de peste 2,000 metri, într-un mediu privilegiat de la baza gheţarilor valezi. Mulţumită compoziţie sale ideale în minerale, această apă încurajează schimburile celulare, revitalizează metabolismul celular şi stimulează sistemul natural de apărare al pielii. Iar din caviarul de somon sălbatic canadian, echipa Valmont extrage, printr-un proces special, patentat, AND-ul, o moleculă-cheie cu DNA cu funcţii multiple. Structura sa originală, în formă de dublă spirală, conferă AND-ului proprietăţi hidratante, anti-oxidante şi energizante de excepţie, precum şi spectaculoase capabilităţi legate de regenerarea celulară. Produsele sunt atent formulate şi pot fi folosite chiar de persoanele cu cel mai sensibil ten posibil, eu fiind una dintre acestea.

Ce-mi amintesc din tratament:

– muzica tinereţii mele zbuciumate, adică minunata muzică a anilor 80 care se auzea discret din Ipod-ul  din salon, şi care m-a proiectat rapid în vremurile alea senzaţionale în care cuvântul grijă nu se inventase

– aplicarea demachiantului şi apoi a tonicului cu mişcări total deosebite de cele cu care sunt obişnuită, de altfel am şi întrebat-o pe Alina, terapeutul cu mâini delicate, dacă sunt tehnici de masaj specifice Valmont şi mi-a confirmat foarte mândră

– la următorul pas mi s-a cam rupt filmul, nu-mi amintesc decât că la un moment dat am tresărit destul de violent, iar asta înseamnă că am aţipit, chestie în premieră pentru mine. Nu am mai aţipit niciodată în timpul unui masaj, fie el corporal sau facial. Este adevărat că Alina a pus câteva picături de ulei de lavandă în device-ul pufăitor folosit pentru partea de curăţare a tenului.

– ştiu că mi-a aplicat o mască cu Vitamina C, Catalyst Mask C, mască de uz profesional destinată tenului tern, lipsit de strălucire. Şi da, chiar dacă pare neverosimil, tenul meu este tern, aşa îi place lui să fie iarna. Masca mi-a fost prezentată ca fiind miraculoasă, iar scepticismul meu caracteristic s-a iţit obraznic dintre vălurile somnoroase care-mi acopereau mintea şi am devenit foarte atentă. Dar, da, măi dragă, masca este chiar miraculoasă dacă a reuşit să şteargă tenta de gri pe care o căpătase tenul meu şi l-a făcut pur şi simplu luminos şi strălucitor Şi asta după o singură aplicare. 

 -mai ştiu că mişcările de masaj folosite sunt absolut minunate şi probabil că şi ele au contribuit la starea mea de relaxare nemaiîntâlnită până acum

– îmi amintesc vag că Alina a identificat problemele tenului meu şi mi-a făcut nişte recomandări pe care le-am uitat în clipa imediat următoare. Ca urmare, la final, am rugat-o să mi le trimită pe mail căci mintea mi-era înceţoşată.

După tratament, nu am putut să mă ridic de pe pat şi am zăcut acolo până când mi-am dat seama că Alina are o altă clientă după mine şi trebuie să se pregătească pe ea, dar şi cabinetul. Am vrut să sar ca o căprioară de pe pat, dar nu mi-a ieşit, aşa că m-am rostogolit, probabil fără pic de graţie, şi am început să bâjbâi după catrafusele personale.

Şi ca să vedeţi ce minunată poate fi o zi de luni, după tratamentul de strălucire, am primit bonus un coafat în salonul Blues Line, numai bine să prelungesc dulcea amorţeală în care mă aflam. Am plecat spre următoarea întâlnire aranjată prună şi strălucitoare ca o zi de vară, mulţumindu-i în gând zânei eficienţei că s-a gândit la mine, un biet beauty editor on-line 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Responses to “Experienţa senzorială Valmont

  • Uaaaau! Ce faaaain! Te invidiez, sa stii. Ma consoleaza doar gandul ca maine am programare la un masaj de relaxare.

Trackbacks & Pings

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...