Ia-ți copilul de mână și mergeți la KINOdiseea

Cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Film pentru Copii, Kinodiseea, se va desfășura între 16 și 21 noiembrie în București, la Cinema Studio, Cinema Eforie și Sala Elvira Popescu.

Nu am ajuns la nicio ediție a festivalului, sper ca anul ăsta să reușim să vedem măcar un film.. De la prima ediție, m-am bucurat că cineva s-a gândit să facă ceva și pentru copii. Și nu mă refer aici doar la proiecția de filme, ci la atelierele interesante organizate în timpul festivalului, la faptul că juriul este format tot din copii, la faptul că sunt implicați direct în această manifestare, le sunt apreciate părerile, au puterea de a decide cu adevărat asupra lucrurilor care le plac. Prin urmare, consider că acest festival este o gură de oxigen pentru creierele copiilor noștri și îl susțin din inimă, mi-ar plăcea să fac mai mult decât să postez comunicatul lor de presă, dar poate, cine știe, la anul lucrurile vor sta altfel 🙂 Iată comunicatul mai jos.

Kinodiseea revine cu un caleidoscop de filme distractive, educative şi stimulative pentru copii și părinți, care nu pot fi urmărite în mod obișnuit la televizor sau în cinematografe. De asemenea, cu mic, cu mare, spectatorii se vor putea bucura în acest an de o secțiune specială dedicată filmelor clasice Disney și vor putea participa la ateliere de inițiere în cinematografie, precum și la un bal mascat.

Cele mai bune opt lungmetraje pentru marele ecran ale anului 2012, premiate la Festivalul Internațional de Film de la Berlin sau la European Film Awards, sosesc în Competiție la Kinodiseea, în premieră națională. Capetele de afiș sunt Zarafa, povestea prieteniei dintre un băiețel și o girafă și a călătoriilor lor pline de neprevăzut, Gattu, un film despre un oraș fantastic, plin de zmee și Dragonul de gheață, povestea unui băiat aflat în căutarea unui nou cămin, ce trece printr-o mulțime de aventuri, se îndrăgostește pentru prima oară, descoperă balenele și își face prieteni neobișnuiți.

Filmele provin din Cehia, Olanda, Franța, Suedia, India, Estonia și Letonia și sunt atât producții de animație, cât și filme cu actori. La finalul proiecțiilor speciale ale filmelor din Competiție, copiii îi vor putea întâlni pe regizorii sau pe actorii de pe marele ecran și le vor putea pune întrebări legate de filme. Proiecțiile sunt programate în fiecare zi de la orele 10:00, 12:00 și 19:00. Accesul la primele două proiecții și la Retrospectiva Disney este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Secțiunea specială din acest an este dedicată filmelor Disney, pentru ca cei mici să aibă șansa să urmărească, cot la cot cu adulții, unele dintre lungmetrajele clasice care au bucurat copilăria multor generații. Cartea junglei, Regele Leu sau Frumoasa și Bestia sunt doar câteva dintre titlurile care vor anima programul Kinodiseea.

”Copiii au nevoie de eroi și de povești, iar accesul la filme de calitate, potrivite pentru vârsta lor, îi va pune față în față cu eroi adevărați, îi va fascina, le va deschide orizontul și provoca imaginația. De aceea am și înființat acest festival – pentru că acest tip de cultură croită pe măsura celor mici este atât de puțin accesibilă în România, dar atât de necesară pentru minți mai deschise și un imaginar mai divers, lucruri care dau culoarea oricărei copilării fericite”, spune Daniel Mitulescu, Directorul Festivalului.

Filmele, subtitrate sau dublate în limba română, în funcție de recomandarea de vârstă, se adresează copiilor între 5 și 14 ani, educatorilor, bunicilor și părinților. Filmele Kinodiseea reușesc să construiască o punte de comunicare între părinți și copii, înlesnind procesul de înțelegere dintre cele două generații.

Juriul este și în acest an format din copii, cei mai în măsură să acorde Premiul pentru Cel mai bun film. Pe lângă selecția de producții internaționale pentru copii, cei mici vor avea ocazia să participe la workshopuri de actorie, montaj, costume, handmade, susținute de specialiști care îi vor iniția în tainele cinematografiei. Mai mult, copiii se vor bucura de nenumărate surprize și de un bal mascat, unde își vor putea întâlni personajele preferate.

Părinții vor putea găsi mai multe detalii despre filme, trailer-ele acestora, precum și programul complet al festivalului pe website-ul  http://www.kinodiseea.ro/, iar pagina de Facebook (www.facebook.com/kinodiseea) le va sta la dispoziție cu noutăți în timp real și concursuri cu premii jucăușe.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...