Interviu cu Cher Webb, senior make-up artist MAC

Cher a venit la Bucureşti pentru lansarea oficială a brandului şi prezentarea tendinţelor în machiaj pentru sezonul de primăvară-vară. La întâlnirea noastră, s-a bucurat foarte tare că am reportofon, pentru că îi place să vorbească mult, iar asta ne-a dat libertatea să discutăm despre machiaj, muzică, tendinţe, cărţi, tatuaje, Andy Warhol şi …Tweety.

Foto: Cristian Radu

Citeşti chipurile oamenilor?

Da, se poate spune şi aşa. Îmi place să privesc trăsăturile oamenilor şi să trec dincolo de ele, să-mi dau seama dacă sunt veseli sau trişti, dacă sunt deschişi sau nu, să le intuiesc personalitatea. Tot ce îmi doresc este să-i fac fericiţi cu machiajul meu.

Simţi machiajul pe care urmează să-l faci? Te inspiră persoana din faţa ta?

Cu siguranţă. Îmi folosesc instinctele pentru a alege exact ce trebuie pentru fiecare în parte. Mă uit la culoarea părului, a ochilor, la piele şi nu în ultimul rând întreb ce crede despre propunerile mele. Vreau ca omul din faţa mea să plece fericit. Cred că machiajul este o chestiune de încredere.

Foto: Cristian Radu

Ce te inspiră?

Îmi plac foarte mult cărţile şi muzica, aşa că din când în când fac o călătorie în timp şi studiez epocile trecute, iar pentru mine, anii 60- 70 sunt o sursă inepuizabilă de inspiraţie. La întoarcerea din călătorie, folosesc toată informaţia şi o modernizez, o adaptez vremurilor actuale.

Ai multe tatuaje, care  îţi place cel mai mult şi pe care-l deteşti?

Cel mai mult îmi place cel de la încheietura mâinii stângi, mi-am tatuat numele melodiei preferate a tatălui meu, „Freebird” cântată de trupa rock Lynryd Skynrd şi are pentru mine o semnificaţie deosebită. Cel pe care îl detest l-am făcut pe la 16 ani şi îl reprezenta pe …Tweety, acum l-am acoperit.

Şi fetiţa mea vrea să-şi facă un tatuaj cu Tweety fată pe un umăr şi unul cu Tweety băiat pe celălalt umăr… Ce drăguţ! Câţi ani are? O să se răzgândească până la 16 ani. Adică, sper să se răzgândească…

Te ghidezi după trenduri?

În mod cert, nu. Nu spun că nu-mi plac trendurile, anumite elemente chiar le-aş purta, dar îmi place să pun amprenta personalităţii mele. De exemplu, una dintre tendinţele verii este foarte colorată şi pur şi simplu o iubesc. Dar aş purta culoare puternică doar pe buze, iar restul feţei aş lăsa-o perfect curată. Asta ar fi semnătura mea personală.

Care sunt trendurile în machiaj pentru sezonul de primăvară-vară?

MAC propune patru trenduri pline de culoare şi de viaţă. Pop Classics este preferatul meu, foarte Andy Warhol, îndrăzneţ şi foarte grafic. Apoi este Ice Dreams care propune machiajul ochilor în culori pastel şi buzele în tonuri diafane. Raw Fined este cel mai proaspăt, curat şi natural look dintre toate cele patru, şi se joacă cu texturile, mat-lucios. Aspectul tenului este sănătos, ochii sunt foarte uşor accentuaţi cu nuanţe naturale, la fel ca şi buzele. Terra Copper este inspirat de anii 70 şi propune un altfel de bronz, în nuanţele mierii şi caramelului, redau foarte exact atmosfera boemă a acelei perioade.

De ce îţi place Pop Classics?

Culorile sunt sălbatice, consider că este o schimbare extraodinară faţă de nuanţele terne ale machiajului smokey eyes. Îmi plac foarte mult culorile şi cred că avem nevoie cu toţii de mai multă culoare în viaţa noastră.

Fotografii: MAC Cosmetics

Ai stat câteva zile în Bucureşti. Ce părere ai despre românce?

Sunt foarte îngrijite şi au o strălucire glam. Păşesc mândre, sunt foarte conştiente de calităţile lor, foarte informate în materie de beauty şi ştiu foarte clar ce-şi doresc.

Interviul a apărut în numărul de martie 2011 al revistei Tabu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...