Iubirea pentru cărți se învață: Târgul de carte pentru copii miniLibri

Singurul târg de carte destinat exclusiv copiilor, miniLibri, se desfășoară anul acesta între 7 şi 9 decembrie în Plaza România. Intrarea este liberă, iar iubitorii de lectură vor avea ce să aleagă: cele mai frumoase cărți pentru copii, softuri educaționale și e-readere. Scopul acestui târg este să stârnească interesul copiilor pentru citit și să transforme lectura într-un mijloc de relaționare între părinți și copii.

Mama este cea care mi-a insuflat iubirea pentru cărți. Când eram copil, în fiecare seară, îmi citea la lumina veiozei cu abajur spart, albastru. Stăteam amândouă în pat, îmi țineam capul sprijinit pe pieptul ei, iar ea îmi înconjura umerii cu brațul. Judecând cu mintea de acum, pot să spun cu mâna pe inimă că veioza de la capul patului era foribilă, dar am iubit-o foarte mult pentru că era o parte din atmosfera aia minunată. Când s-a spart complet și mama a aruncat-o, parcă am pierdut o parte din mine. Și acum, când mă atinge aceeași nuanță de lumină albăstruie, simt fiori în stomac. Una dintre cărțile de atunci, o carte pe care o iubesc din suflet, dar pe care nu o mai găsesc nici în casă, nici pe site-uri, este Poveștile Reginei Fabiola. Am dormit cu cartea aia sub pernă, o mângâiam ca pe un om, vorbeam cu ea, era prietena mea, reprezintă copilăria mea și serile în care mă duldulușeam, vorba Maiei, lânga mama. O caut periodic prin anticariatele on-line, dar din păcate, singura dată când am găsit-o, anunțul expirase. Așa că, dacă vreți să faceți un copil fericit, dacă o vedeți pe undeva, vă rog din suflet să mă anunțați.

Nimic nu se compară cu sentimentul pe care-l are un copil, în brațele mamei, ascultându-i vocea în timp ce citește. Când era micuță, Maia nu vroia să-i citesc, în schimb mă punea să-i inventez povești. Îmi dădea un personaj, iar eu țeseam pe marginea lui. Și acum mai facem așa, dar acum îi place să-i citesc și în fiecare seară, avem momentul nostru în care ne duldulușim și citim. Întâi ea, apoi când obosește, preiau eu lectura 🙂 Îmi place de mor asta, pentru că sunt în același timp copil și mamă, am aceleași emoții pe care le simțeam când îmi citea mama, dar și emoțiile provocate de bucuria de a fi mamă și de a-i citi Maiei, și știu că ritualul nostru din fiecare seară, creează amintiri frumoase copilului meu. De aceea, am și decis să susțin miniLibri, singurul târg de carte destinat exclusiv copiilor.

Târgul este organizat de Centrul Step by Step pentru Educație și  Dezvoltare Profesională, Grădinița Bambi, Școala Step by Step, Centrul 2 FasTracKids și este susținut de Plaza România. Îl mai susțin pentru că toate fondurile obținute din donații și sponsorizări vor fi investite în continuarea programului Un start bun în viață, așa cum am aflat de la Carmen Lică, director executiv CEDP Step by Step. „Obiectivul acestui program este de a organiza servicii de educație timpurie de calitate, în parteneriat cu autoritățile locale, în zone urbane cu economie slab dezvoltată, cu populație mixtă din punct de vedere etnic”, a declarat Carmen Lică.  Și orice acțiune constructivă îndreptată spre educație și creșterea nivelului de toleranță în țara asta trebuie susținută de cât mai multă lume. Doar așa se poate schimba ceva la nivelul societății în care trăim. Dacă mai multă lume ar înțelege că schimbarea societății începe cu schimbarea valorilor fiecărui individ în parte, dacă ar înțelege că odată reașezate valorile la nivel individual, schimbarea în bine se propagă în jurul nostru și ajunge să schimbe comunitatea în care trăim, societatea, lumea. Imaginați-vă o picătură de cerneală care cade într-un pahar cu apă. Imediat cum cade, pentru câteva fracțiuni de secundă, rămâne doar o picătură, apoi se întinde până colorează toată apa. Chiar și o picătură în ocean poate schimba ceva, doar de noi depinde, însă, ca picătura să fie binefăcătoare sau nu.

Copiii prezenți la miniLibri vor putea participa la jocuri, concursuri amuzante și tombole cu premii, vor putea veni cu cărți de acasă și vor fi încurajați să le schimbe între ei sau să le doneze pentru biblioteci rurale. Vor exista ateliere de imaginație – activități de scris și ilustrare povești, dar și o expoziție cu vânzare – obiecte decorative create de copiii de la Grădinița Bambi. Târgul va fi deschis între orele 10.00-22.00.

Nici în acest an, la cea de-a șasea ediție a târgului, nu vor lipsi vedetele, care vor veni să citească sau să reinventeze povești cu ajutorul celor mici.

Partenerii evenimentului sunt: ProCredit Bank, UNIQA Asigurări, Dorna, Walmark, Danone, Primola, Teatrul Ion Creangă, Asociația Națională a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din România, Prefectura București.

Partenerii media sunt: 24-FUN, Adevărul, Centrul Vechi, Clopoțel.ro, Copilul.ro, Dilema Veche, Europa FM, Eva.ro, Grădinițe.com, Ioana, Itsy Bitsy, Lilik.ro, Mămica.ro, Melc-Codobelc.ro, Ring, Revistatango.ro, Sfatulpărinților.ro, Superbebe.

Mai multe informații despre târg găsiți pe milibri.ro, facebook.com/minilibri și plazaromania.ro, facebook.com/plazaromania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...