Karl Lagerfeld despre Colecția Chanel Haute-Couture Primăvară-Vară 2013

Nu știu dacă mai este cineva pe planeta asta care să nu știe că am o slăbiciune pentru Chanel. Sunt îndrăgostită de tot ce vine de la Chanel, fie parfumerie, machiaj sau vestimentație. Nu același lucru se poate spune despre Karl Lagerfeld. În ceea ce-l privește, sentimentele mele sunt amestecate groaznic. Însă, trebuie să recunosc, este un adevărat magician.

Așa cum spune soțul meu, în mine sunt două personalități care conviețuiesc în armonie una cu cealaltă. Garderoba mea este prima dovadă a acestei bipolarități 🙂 Am haine foarte colorate pe care le asortez total aiurea pentru unii, dar am și haine extrem de neutre care mă fac să arăt precum o profesoară severă. Și în ceea ce privește parfumurile se manifestă dubla personalitate 🙂 Am perioade în care folosesc parfumuri puternice, orientale, dar și perioade în care uit de ele și port doar parfumuri delicate, florale. De cele mai multe ori însă, asortez vestimentația colorată cu parfumurile delicate, iar pe cea neutră cu cele puternice. Încă mai știu ce înseamnă echilibru 🙂

Poate de aceea îl iubesc cu pasiune pe Galliano, iar pentru Lagerfeld am sentimente amestecate, o oarece teamă, respect și admirație. Îmi place Galliano pentru că este îndrăzneț, riscă maxim, este insolent, îi place să se joace cu materialele, culorile, texturile, în final, îi place să se joace cu mintea noastră. Și îl iubesc pentru asta, nu sunt foarte mulți cei care și-au păstrat curajul de a se juca. Și nu mă refer doar la designeri, ci la oameni în general. Pe de altă parte, Karl Lagerfeld este serios, riguros, distant și cumva superior. Lumea lui se află la un alt nivel, oarecum deasupra tuturor, nu este la fel de colorată ca a lui Galliano, dar este aproape perfectă în simplitatea și eleganța ei. De la Galliano te încarci cu energie vitală, explozivă, exprimată direct, fără menajamente. Galliano te aruncă într-o lume deja construită, foarte greu de modificat, o lume pe care o iei ca atare, pe când, Lagerfeld te determină să-ți construiești lumea ta, pornind de la simplitatea mesajelor sale, aproape subliminale, mesaje de un rafinament uimitor, dar în același timp, perfect naturale.

Colecția Haute-Couture primăvară-vară 2013 de la Chanel m-a lăsat fără cuvinte. Nu sunt critic de modă ca să încep să vă povestesc despre liniile rochiilor, inspirație sau îmbinarea neobișnuită a materialelor. Nu sunt nici ipocrită să mă apuc să traduc comunicatul de presă și să mă dau mare cunoscătoare în ale modei. Însă, pot doar să vă spun că povestea pe care o spune Karl Lagerfeld este, ca întotdeauna, uimitoare prin simplitate și eleganță. Nimic nu este forțat, totul curge firesc și natural.

chanel-spring-summer-2013machiaj1

Chanel1

Chanel2

Chanel4Foto: Chanel

Chanel a pus la dispoziția presei un interviu filmat cu Karl Lagerfeld, aproape 3 minute în care acest magician al modei ne primește în universul lui predominant alb-negru, cu linii precise și nuanțe neutre, dar care amestecate cu măiestrie, creează o lume fantastică ce poate fi construită după imaginația privitorului.
Enjoy!

Iar dacă se întreabă cineva ce-aș face dacă ar fi să aleg între o rochie Chanel desenată de Lagerfeld și una imaginată de Galliano, am un singur răspuns. Ar fi la fel de greu ca în situația absolut total ipotetică în care Robert Downey Jr. și Johnny Depp m-ar invita la o cafea în același timp 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...