Kinski, un nou parfum la Beautik Haute Parfumerie

Parfumul este creaţia lui Geza Schoen şi marchează 20 de la dispaţia actorului german Klaus Kinski, tatăl actriţei Nastassia Kinski. Pe la începutul anilor 80, am văzut  filmul Tess D’Urberville de vreo 3 ori şi îmi amintesc că m-a marcat foarte tare, de fiecare dată mă lovea cu aceeaşi intensitate. Am şi acum în  minte câteva secvenţe şi de câte ori mi le amintesc, simt acelaşi amalgam de sentimente pe care le trăiam atunci. Am tot încercat, de-a lungul timpului, să le definesc şi să le explic,  dar nu am reuşit decât să emit nişte umile supoziţii care nu păreau a defini exact emoţiile de atunci.

foto: Klaus Kinski împreună cu fiica sa, Nastassia

La vreme aceea, Nastassia Kinski era doar Tess, chinuită şi nedreptăţită, neverosimil de frumoasă, inocentă, rănită, sfâşiată de iubire, tristă, sedusă şi abandonată. Nu făceam diferenţa între actriţă şi personaj, chiar şi acum, pentru mine, Tess este Nastassia Kinski, aşa cum Julieta este doar Olivia Hussey şi Jennifer Cavilleri, Ali MacGraw. După mulţi ani, am aflat cumva cu stupoare că Nastassia Kinski este Nastassia Kinski şi nu Tess, şi are chiar un tată care este actor. Mi-am dat seama atunci că am crescut.

foto: Nastassia Kinski în Tess D’Urberville, regia Roman Polanski

Klaus Kinski a fost un actor german rămas în memoria cinefililor pentru filmele în regia lui Werner Herzog în care a jucat, în special pentru Nosferatu, lanasat în 1979 şi în care a jucat împreună cu Isabelle Adjani. Deşi nu-mi plac filmele de groază sau fantastic îngrozitoare, m-am uitat sau mai bine zis am încercat să mă uit la acest film,  dar nu am reuşit mai mult de câteva secvenţe. Klaus Kinski mi se pare în continuare cel mai convingător vampir ever.

foto: Klaus Kinski şi Isabelle Adjani în Nosferatu

Revenind la parfum, Kinski este cea mai recentă creaţie a lui Geza Schoen, parfumierul din spatele celebrei colecţii „Escentric Molecules”, care a declanşat revoluţia în lumea parfumeriei strânind mister şi obsesie deopotrivă. Încă de la lansare, brandul s-a bucurat de un succes enorm şi de o continuă ascensiune, iar Molecule 01, una dintre creaţiile marcante este considerat cel mai sexi parfum din lume. Un interviu interesant cu Geza Schoen găsiţi aici.

Crearea parfumului Kinski a fost o adevărată provocare pentru Schoen. Cum să creezi un parfum pentru o persoană non-conformistă, extravangantă care deseori scandaliza? Parfumul se deschide cu note decadente de ienupăr şi castoreum. Notele oceanice, în acord cu pasiunea lui Kinski pentru plimbările pe mare sunt completate de notele lemnoase ce dau senzualitate aparte. Exbuberant, decadent, excesiv, genial, astfel caracterizează Geza Schoen parfumul ce a stârnit uimire încă de la lansare. Parfumul este disponibil exclusiv în magazinele Beautik Haute Parfumerie, începând cu luna martie.

One Response to “Kinski, un nou parfum la Beautik Haute Parfumerie

  • Ioana
    9 ani ago

    n-as fi putut descrie mai bine felul in care m-a impresionat acest film (e una dintre putinele dati cind filmul m-a emotionat mai puternic decit cartea :D). deci zici ca e sexy parfumul, hm? astept luna martie sa-l miros!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...