Lansare Profumum Roma la Elysee Concept

Pe o atenționare cod galben sau portocaliu, can’t remember, de furtună, am ajuns cu vântul în spate la evenimentul de lansare a noilor parfumuri Profumum Roma, Dolce Aqua și Eccelso, organizat de Elysee Concept la Loft Lounge.

Cine este Profumum Roma?

Istoria începe prin anii’50, într-un orășel de provincie din Sudul Italiei, Sant’Elena Sannita, acolo unde locuia familia Durante, parfumieri și visători de profesie. Tot pe atunci, au deschis primul lor magazin, la Roma, unde vindeau produse de îngrijire personală de lux. Afacerea a prins rădăcini și a fost trasnmisă din tată-n fiu sau mai bine spus din tată-n cei 4 copii, Giuseppe, Luciano, Felice și Maria Durante. În afară de afacere, această generație a primit de la predecesorii săi pasiunea pentru parfumerie, sensibilitate și deschidere la tot ce este nou, dar și abilitatea de a distinge ingrediente și de a le asocia cu emoții. Astfel că în 1996, a luat naștere un nou concept Profumum Roma, unic, neconvențional, parfumul ca experiență intensă și personală ce evoluează în funcție de emoțiile fiecărei persoane care-l poartă. În procesul de creație, frații Durante pornesc de la o emoție, poveste sau experiență din trecut pe care-și doresc să o retrăiască.

Maria și Luciano Durante

La eveniment, l-am rugat pe Luciano Durante să mă privească atent și să-mi propună unul dintre parfumurile casei, 22 la număr. Înainte de a reuși să vorbesc cu el, încercasem câteva și nu mă lăsase fără vorbe niciunul, adică nu mi-aș fi cumpărat niciunul. Mi-a plăcut foarte tare Arso, un parfum foarte puternic, cu aromă de lemn ars și rășină, un parfum care ar întoarce toate capetele și nu neapărat că ar mirosi minunat pe mine 🙂 I-am mărturisit acest lucru și mi-a spus direct, fără prea multe menajamente. ” Nici să nu te gândești, este prea puternic pentru tine, este prea mult. Tu ești deja așa: puternică, nu stai o clipă locului, ți se mișcă ochii-n cap non-stop, un parfum prea puternic nu te-ar pune în valoare. Emoțiile tale sunt puternice, ești pasională și când intri într-o încăpere, te vede toată lumea. De ce vrei să strici toate astea cu parfumul nepotrivit?”

 

Ce să mai spun? L-am crezut. Înainte de dialogul nostru, din cauza scepticismului meu extrem, am mirosit Ichnusa, parfum unisex dedicat Sardiniei, de altfel Ichnusa este numele sard al insulei, pentru că am vrut să verific cumva dacă au reușit să surprindă aromele inconfundabile ale acestei insule.

Răspunsul este DA, au reușit, Ichnusa miroase a Sardinia. Mi-a amintit de aerul sărat amestecat cu mirosul nisipului fierbinte și aroma plantelor mediteraneene, de mistralul care bătea după amiază la oră fixă și aducea particule microscopice de nisip african și aromele exotice ale Tunisiei.

Și da, surpriza plăcută a fost că au reușit să surprindă aroma mirtului pe care o iubesc cu toată ființa mea și care pentru mine înseamnă Sardinia.

 

 

 

Am înghițit în sec și l-am ascultat mai departe. Mi-a ales 3 parfumuri, Aqua di Sale, Victrix și unul de care nici nu-mi mai amintesc. Luciano este un vrăjitor. Punct. Un vrăjitor al aromelor, dar și un vrăjitor al cuvintelor, un bun cunoscător al psihologiei și un senzitiv de excepție. A simțit imediat iubirea mea pentru mare și după ce m-a amețit puțin, așa ca să ne cunoaștem mai bine,  cu parfumul de care nu-mi amintesc, mi-a arătat Aqua di sale și mi l-a povestit așa de frumos, încât mi-am dorit pe loc să fie al meu. Este foarte adevărat că am o imaginație debordantă, dar felul în care mi-a povestit m-a făcut să regizez un scurt metraj, iar acum, când văd/aud/simt Aqua di Sale, filmul se derulează pe loc.

„Parfumul miroase într-un anume fel la răsăritul soarelui, imaginează-ți că ești pe o barcă ce plutește pe Mediterană, în jurul tău natura se trezește, simți aroma înțepătoare a mării și caldura delicată a soarelui îți atinge pielea zgribulită de aerul rece al dimineții. Apoi, aerul se încinge, atmosfera începe să miroasă a praf de scoici și pietre, vântul aduce din larg aroma algelor și a florilor rebegite de căldură de pe stânci, iar toate aceste arome se așează fără să vrei pe pielea ta. Seara, devine un alt parfum, se transformă în funcție de starea ta, de felul în care te simți în adierea nopții, provocatoare sau misterioasă, îndrăzneață sau reținută. Parfumul este al tău.”

 

Însă parfumul care m-a cucerit și pe care Luciano l-a păstrat pentru final este Victrix, inspirat de istoria glorioasă a Romei, o adiere proaspătă de vetiver și piper roz, puternic, înțepător, penetrant, proaspăt și energizant. L-am încercat direct pe braț, fără să mă gândesc prea mult și fără să-i mai ascult istoria. Mi-a povestit ceva cu o împărăteasă romană sau așa am înțeles eu pentru că am încercat să aflu cine era această împărteasă și google nu mi-a spus nimic. De fapt, victrix înseamnă victorios, prin urmare Luciano așa m-a văzut și pe mine, victorioasă ca o împărăteasă romană 🙂

Despre cele două parfumuri lansate la acest eveniment nu pot să vă spun prea multe, Dolce Aqua este exact așa cum îi spune și numele, rostogolitor de dulce, seamănă cu o glazură cu cocos și vanilie, cu mici accente de migdale și tonka. Doamnele care preferă parfumurile dulci au fost cucerite de aroma lui. Iar Eccelso este un amestec provocator de bergamotă, lemn de santal și mosc, un parfum versatil care amăgește aparent, pentru ca apoi să surprindă și să provoace.

Profumum Roma te poartă într-o lume neconvențională și cum orice călătorie este mai frumoasă însoțită de muzică, împreună cu Jazid, artist italian, a lansat un CD, Blue Essence, cu 8 piese inspirate de tot atâtea parfumuri ale casei. „Olfactory „Notes” and musical „Notes” walking in the air, mixing up to caress our soul ” este motto-ul albumului și-i surprinde perfect atmosfera.

Aici găsiți mai multe amănunte despre Profumum Roma, iar dacă vrei să aflați cum miros aceste parfumuri-poveste, faceți o vizită la Elysee Concept, nu veți regreta nicio secundă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...