Mâine începe Târgul de carte pentru copii miniLibri

Mâine 7 decembrie, începe Târgul de carte pentru copii miniLibri, eveniment ce se desfășoară anul acesta în Plaza România. Intrarea este liberă, iar vizitatorii vor avea parte de multe activități interactive, plăcute și amuzante. Târgul va fi deschis între orele 10.00-22.00.

Am păstrat ce-i mai interesant pentru ziua premergătoare deschiderii, nu de alta, dar nu aș fi vrut ca până la începerea târgului toate informațiile să fie „puse bine” într-un sertăraș al minții și să rămână acolo cine știe până când. Și în cazul în care se întreabă cineva de ce să meargă cu copiii la miniLibri, iată mai jos câteva motive:

Învață să aleagă

Nu este ușor să decizi ce carți iei acasă dintre toate titlurile propuse de cele 14 edituri care vor aduce cărți pentru copii: Adevărul, Aramis, Ascendent, Bookia.ro, Coresi, Corint, Didactica Publishing House, Elf, Erc Press, Girasol, Mac Mac, Mediadocs Publishing, Prior, Sigma. Iar multe publicaţii vor avea reduceri semnificative, de până la 30%.

Învață să negocieze

În mod sigur, copiii voștri au cărți de care s-au plictisit sau care nu mai corespund vârstei lor, așa că luați-le la subraț pentru că la miniLibri vor putea face schimb de cărți cu alți copii și după negocieri chibzuite, cum numai ei știu să facă, se vor alege cu noi povești, noi legende, noi aventuri.

Învață să fie generoși

Târgul nu este doar un loc de unde poți pleca cu teancuri de cărți, ci este un loc unde copiii noștri pot face o faptă bună cu mânuța lor. La miniLibri se face colectare de cărți pentru copii și se donează Fundației Sfânta Macrina, organizație neguvernamentală, înființată în 1996, unde sunt găzduiți zilnic aproximativ 120 de copii. Scopul Fundației este oferirea de servicii sociale pentru: integrarea socială a copiilor și tinerilor fără adăpost, prevenirea și înlăturarea cauzelor care generează fenomenul copiii străzii. Toate serviciile sociale oferite de Fundația Sfânta Macrina sunt bazate pe educație și sprijin pentru absolvirea învățământului obligatoriu.

Învață să fie creativi

La Clubul șoriceilor de bibliotecă, participanții vor citi, desena și vor scrie scrisori către personajele preferate, iar cei mai creativi vor primi diplome care vor atesta cu acte în regulă că sunt „șoricei de bibliotecă”. Pentru că ne aflăm în luna cadourilor, specialiştii de la Şcoala Japoneză îi vor învăţa pe copii meşteşugul împachetării cadourilor pentru cei dragi (duminică, 11.00-12.00).

Învață istorie și ce este curajul

Copiii prezenţi la miniLibri vor putea trăi o experienţă de neuitat în Maşina Timpului prin care îl vor cunoaște pe Napoleon care îi va învăța despre curaj (sâmbătă, 15.00-17.00). Pot să vă spun că Maia l-a cunoscut pe Socrate sosit tot prin Mașina Timpului și a fost atât de impresionată, încât nu este zi în care să nu mă întrebe când mergem să-l cunoască pe Mozart și pe Eminescu. Mai ales pe Eminescu 🙂

Învață că pot face tot ce-și pui în minte, nu contează vârsta

Editura Ascendent va face o lansare de carte, „Pățaniile unui ceainic mic”, autor Alex Toma, 8 ani (sâmbătă, 12.30).

Se distrează pe cinste 🙂

Vizitatorii vor putea asculta şi corul copiilor de la Gradiniţa Bambi „Cu iarna în suflet” (sâmbătă, de la 12.00 și de la 17.30). De asemenea, trupa de teatru pentru copii „Mirciolino” este pregătită cu spectacolul „Fata babei și fata moșului” (duminica, 12.00-13.00).

Mai multe informații despre târg găsiți aici și aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...