Masca Cleopatrei

Când eram mică, o admiram pe mama în timpul pregătirilor pentru diverse petreceri. Mă plimbam după ea prin casă din dormitor, acolo unde avea hainele, în baie unde se aranja cu dese opriri pe hol unde se afla oglinda. Dar înainte de toate astea, mă fascina ritualul de frumuseţe pe care nu uita să-l facă înainte de orice eveniment monden, să-i zicem aşa. În timp ce pregătea de mâncare, îşi punea pe faţă rondele de castraveţi sau căpşuni strivite şi trebăluia prin bucătărie. Mi-am amintit că treaba cu legumele se întâmpla aproape de fiecare dată când gătea şi folosea vreo legumă sau vreun fruct cu efecte  benefice pentru frumuseţe.

Ritualul era cel pe care-l cunoaştem şi noi, doar produsele folosite erau diferite. Exfolierea tenului o făcea folosind tărâţe umede sau mălai grişat, apoi aplica o mască din ou sau cu miere sau din fructe, după care urma crema  pe care o folosea în mod obişnuit. Părul îl clătea cu apă de ploaie pe care o strângea într-o oală aşezată pe balconaşul de la geamul bucătăriei şi nu mi s-a părut niciodată tristă că nu are cine ştie ce creme sau şampoane sofisticate. Era veselă de fiecare dată când făcea toate astea şi atunci când am început să manifest interes pentru înfrumuseţate, m-a introdus şi pe mine în acest ritual.

Petrecerea de Revelion era, în mintea mea de atunci, cea mai tare petrecere, poate din cauza trecerii într-un nou an sau poate doar din cauza artificiilor pe care le găseam doar în acea perioadă. Habar n-am, tot ce ştiu este că participam trup şi suflet la pregătiri. Prin urmare, amândouă ne exfoliam tenul cu tărâţe, iar eu admiram minunată cât de catifelată devenea pielea după, apoi, şi asta era partea mea preferată, aplicam masca. Mă distram de fiecare dată pentru că mama nu mă lăsa să vorbesc, chestie extrem de dificilă pentru mine, ca să nu se crape masca, aşa că ne hlizeam cumva pe linişte, cu zâmbete în suflet şi în ochi. Şi ne făceam unghiile:)

 

Mi-am amintit de toate astea atunci când am primit cadou măştile Dermaglin, fix înainte de Revelion. Fetele care se ocupă de acest brand m-au invitat la un salon elegant unde am fost răsfăţată cu un tratament facial minunat în timpul căruia am experimentat masca cu argilă cambriană, Masca Cleopatrei. După tratament, tenul meu a fost luminos şi curat timp de vreo săptămână. Argila cambriană,  denumită şi „Pământul miraculos”, provine din distrugerea chimică a unor roci şi are o compoziţie asemănătoare cu cea a corpului uman. Acest miracol al naturii acţionează acolo unde găseşte un dezechilibru şi se concentrează să remedieze răul. De aceea, este folosită de mii de ani în cosmetica naturală, acasă, în saloanele de înfrumuseţare sau în compoziţia cremelor şi măştilor.

Produsele Dermaglin se distribuie în farmacii, iar dacă nu ştiţi nimic despre ele, iată câteva infromaţii extrase din comunicatul de presă.
Dermaglin este o companie poloneză înființată de un grup de cercetători chimiști. Produsele conțin argilă verde cambriană extrasă de la o adâncime de 40 de metri, fără nicio intervenție chimică, din regiunea cea mai bogată și mai curată din punct de vedere ecologic a Europei
– Golful Finlandei. Datorită uscării naturale, prin intermediul razelor soarelui, proprietățile argilei sunt accentuate. Fiecare lot extras este supus testării microbiologice și analizelor radiologice pentru a-i garanta unicitatea compoziției. Produsele beneficiază de o tehnologie inovativă care combină valoroasele proprietăți medicale ale argilei cambriene cu extractele naturale, fără conservanți. Aceste aspecte au conferit produselor Dermaglin statutul de „produse 100% naturale”.

Înainte de petrecerea de Revelion, i-am spus Maiei că trebuie să ne înfrumuseţăm şi pentru asta, o să folosim o mască miraculoasă pe care o folosea şi Cleopatra, regina Egiptului Antic. A fost super fericită. Ne-am umplut cada cu apă, am făcut multă spumă cu miros de prăjituri,  şi ne-am cufundat în răsfăţ. La momentul măştii, Maia a cam dat înapoi când i-a văzut culoarea, dar după ce i-am explicat că argila este foarte sănătoasă pentru ten, a acceptat. M-am mirat că a rezistat 15 minute, timpul înscris pe ambalaj, fără întrebări tip Donkey din Shrek. A fost însă extrem de happy şi mi-a zis că se simte mare 🙂

Scuze, poza este cam mişcată, dar soţul meu murea de râs în timp ce ne poza:) Şi da, aşa mai face ea baine, în costum de baie cu volane şi nestemate 🙂

În seara de Revelion, am fost amândouă nişte dive, privite cu interes şi complimentate de reprezentanţii sexului opus, evident pe categoriile de vârstă corespunzătoare 🙂

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...