O carte „must-have” pentru orice părinte și profesor

Sunt mare consumatoare de cărți care au ca subiect psihologia copilului și comunicarea, iar cartea despre care vreau să vă povestesc se numește Comunicarea eficientă cu copiii. Acasă și la școală. Am cumpărat-o de la Târgul Raw de la sfârșitul lui martie, nu eram foarte convinsă că-mi va folosi la ceva, dar m-a convins replica doamnei care o vindea. Mi-a spus că este o carte pe care ar trebui să o aibă orice părinte, dar și orice educator, învățător sau profesor. Cartea a apărut la editura Curtea Veche și nici nu costă atât de mult încât să folosim această scuză în cazul în care nu o cumpărăm, acum este redusă la 19 lei, înainte era 22 lei.

Cărticica asta se află pe noptiera mea de o lună și în fiecare seară citesc câte ceva interesant. Situațiile conflictuale, să le spunem așa, se pot rezolva atât de simplu încât nici nu vă puteți imagina, iar metodele propuse de autoare se pot aplica și la relațiile cu alți adulți. Fiecare situație întâlnită de cele două doamne care au scris cartea, dar și situații întâlnite de prieteni, colegi sau oameni obișnuiți care le-au scris și le-au cerut sfatul, este explicată cu cuvinte simple și există chiar și desene tip benzi desenate cu situația dată, cum o rezolvă în general adulții, și varianta lor de rezolvare. Pot să vă spun că funcționează! Nu trebuie decât atenție la ce are de spus copilul, trebuie să-i înțelegem sentimentele, apoi soluțiile le găsim împreună. Nu spun că-mi iese de fiecare dată, recunosc, dar am speranța că la un moment dat acest tip de comunicare va face parte din ființa mea.

Adele Faber este absolventă a Queens College, fiind licenţiată în arta teatrală; şi-a obţinut Masteratul în educaţie la Universitatea din New York şi a predat în câteva licee din New York timp de opt ani. Elaine Mazlish este absolventă a Universității din New York, licenţiată în arta teatrală şi a lucrat cu copii la Grosvenor House şi căminul Lenox Hill. De asemenea, este artist profesionist şi compozitor.Cele două autoare sunt membre de onoare ale Facultăţii New School for Social Research din New York şi Family Life Institute al C.W. Post College din Long Island University. Ele au participat la importante discuţii televizate în cadrul emisiunii Good Morning America , realizate de Oprah. La elaborarea acestei cărţi au mai participat Lisa Nyberg profesoară la Brattain Elementary School din Springfield, Oregon, şi Rosalyn Templeton profesoară formatoare la Bradley University din Peoria, Illinois.

Mi-ar plăcea ca atunci când vreau să dăruiesc această carte, să nu mă gândesc că persoana primitoare se va simți jignită. Mi-ar plăcea ca atunci când povestesc că am fost la cursuri de parenting, să nu mi se spună că sunt nebună și să fiu privită ciudat. Mi-ar plăcea ca tot mai mulți părinți și educatori să se informeze, să citească, să caute metode noi de comunicare cu copiii pentru că în felul acesta, lucrurile se desfășoară armonios, iar copiii se simt iubiți și înțelesi, nu se mai simt nelalocul lor. Mi-ar plăcea ca măcar un părinte sau educator să cumpere cartea aceasta sau orice carte despre comunicarea nonviolentă, după ce citește acest post.

Detalii despre carte găsiți aici.

One Response to “O carte „must-have” pentru orice părinte și profesor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...