Reconectare cu natura: Ida Spa

Vreau să fie clar din capul locului! Dacă ar fi după mine, aș sta numai și numai prin spa-uri, recunosc cu cea mai mare sinceritate. Prin urmare, invitația care a venit acum o săptămână de la Ida Spa, n-a făcut altceva decât să-mi confirme faptul că atunci când îți dorești ceva cu ardoare, acel ceva se întâmplă.

Trebuie să vă spun că, nu de puține ori, m-a încercat sentimentul de frustrare atunci când timpul nu mi-a permis să onorez invitațiile la răsfăț. Locuiesc la o distanță considerabilă de București, programul de școală al Maiei este mai mult decât restrictiv pentru mine, consecința acestor realități fiind faptul că timpul mă strânge ca-ntr-o menghină și nu-mi permit să mă răsfăț prea des, mai ales în ultimul timp.

Dar, se pare că soarele a răsărit și pe strada mea, bine nu chiar pe strada mea, ci la fix 4 minute de casă. În cazul de față, soarele care mi-a luminat sufletul se numește Ida Spa și este o oază de bucurie, energie, liniște, relaxare și răsfăț.

Ida Spa se află în Corbeanca, pe o străduță ascunsă în spatele unei păduri de stejari. Da, știu, pentru un bucureștean, poate părea la capătul Pământului, dar din centru și până în fața porții nu faci mai mult de jumătate de oră. Iar aerul care-ți umple plămânii și-ți invadează creierul, te face să uiți imediat timpul petrecut pe drum.

Conceptul este nou în România, nu știu să mai existe pe undeva, dacă există, vă rog să mă corectați, și se numește Garden Spa.

În momentul în care intri pe poartă, nu poți să anticipezi ce vei găsi odată ce ușile casei se vor deschide. Pare o casă ca oricare alta, cu o intrare extrem de simplă, aleea din dale de piatră, ce stăbate o curte fără prea multă vegetație, nu te pregătește pentru bogăția de culoare și energie care se află în grădina din spatele casei. Deși mi-am imaginat că există o grădină pe undeva, recunosc, am crezut că este micuță, miculuță, cu câteva floricele ici-colo, în dulcele stil românesc. Pe principiul, concept Garden Spa, dar garden-ul e cam mic, știți, noi așa am vrut, dar așa am luat casa și intenționăm, pe viitor, să ne extindem 🙂 Ei bine, nu-i așa.

Ci este așa …

IDAȘi așa…

MasajThaiIazIdaSpa… și așa …

MasajThaiIdaSpa

Iată mai jos definiția conceptului Garden Spa, preluată mot-a-mot din prezentarea oficială. Savurați autenticitatea unui masaj tradițional făcut în aer liber și redescoperiți armonia interioară în grădina Zen, înconjurați de splendoarea pădurii de stejari și de aromele puternice și terapeutice ale plantelor medicinale, sub atingerile vindecătoare și pline de răsfaț ale terapeuților Ida Spa.

Deși, cu numai o zi înainte de vizita mea la Ida, vremea era superbă, ziua cu pricina a fost una întunecată, cu averse de ploaie și cam 15 grade 🙂 Prin urmare, masajul thai care se desfășoară în grădină a fost înlocuit cu Royal Balinese Massage, masaj tradițional balinez. Nu mă plâng, doamne ferește, a fost minunat, iar Yunny, terapeuta balineză, n-a lăsat nerăsfățată nicio bucățică din corpul meu. Nu vă povestesc foarte multe despre masaj, fiecare percepe în mod diferit această experiență, de aceea vă recomand să o vizitați pe Yunny la Ida Spa. Tot ce pot să vă spun este că pentru acest masaj se folosesc doar uleuri esențiale organice și terapeutul folosește presiunea palmelor și tehnici de stretching pentru a îmbunătăți circulația și pentru a reda o stare de liniște, echilibru și relaxare întregului organism.

Ah, mai pot să adaug ceva. După masaj, n-am mai făcut nimic. Nimic, nimic. Am stat împreună cu o prietenă pe terasa casei sale și am povestit 🙂

SpălatPicioareAșa am fost primită în camera de masaj, iar Yunny a îngenuncheat lângă mine și mi-a spălat picioarele, cu eleganță și blândețe, într-o apă ce părea încărcată cu o energie mângâietoare. Nu, nu sunt nebună, în afara petalelor de flori care-mi gâdilau tălpile, apa părea că mă mângâie, mă alintă, părea o entitate cu gândire proprie :), de aceea i-am și spus energie, doar ea este capabilă de a transmite mesaje perceptibile atât la nivel fizic, cât și la nivel emoțional și psihic.

CameraMasaj

Așa arată camera de masaj în care am fost răsfățată, timp de o oră, de mâinile lui Yunny și de uleiul esențial de frangipani pe care l-am ales din cele 6 sticluțe aduse în fața mea pe o tăviță de lemn. Le-am adulmecat pe fiecare în parte, am ales două, cel de frangipani și cel de citrice, dar pentru că citricele le-am tot testat, am decis rapid să fie frangipani!

Pe vremurile îndepărate, pe când eram beauty editor la Tabu și aveam destul de des astfel de experiențe, cel mai greu îmi era să mă relaxez. Aproape imposibil. Deși peste tot am avut toate condițiile necesare relaxării, lumină difuză, lumânări parfumate, uleiuri aromatice, muzică de relaxare. Ei, aici, chiar aveam o problemă cu toate păsărelele care ciripeau, valurile care se spărgeau de mal, delfinii care vorbeau unii cu alții. Doamnelor, domnilor, dacă sunteți pe aici, aflați că vremurile alea sunt so passé. Acum, am auzit oarece muzică, sigur, tot de relaxare, dar așa de bine am călătorit printre sunetele ei, încât cu greu m-a adus Yunny înapoi. A trebuit să mă atingă de câteva ori pe umăr ca să revin 🙂

Nu mai spun prea multe, deja am depășit numărul de semne recomandat postărilor online 🙂 mai spun doar …

ce nu-mi place:

– la noi, conceptul SPA este asociat, de cele mai multe ori, cu masaj, tratamente corporale și faciale, dar de fapt, SPA este prescurtarea de la Salute per Aqua, adică sănătate prin calitățile curative ale apei. De aceea, la un centru atât de bine gândit, ar fi fost de așteptat prezența terapiilor prin apă: piscină, dușuri Vichy, cadă de hidromasaj, etc.

… ce-mi place foarte, foarte, dar foarte mult:

– grădina: este minunată, păsările cântă într-una, stejarii foșnesc în bătaia vântului, florile își împrăștie aromele, iazul echilibrează tabloul și … abia aștept următoarea vizită când voi testa masajul thai, afară 🙂

– atenția la detalii: spațiul este construit și amenajat cu atenție pentru cele mai mici amănunte pe care poate, un neavizat nu le sesizează, dar o persoană care a fost în multe astfel de locuri, le observă și le apreciază cu adevărat. Atât cât mă pricep eu la design interior, pot să spun că totul este gândit cu foarte multă rigurozitate, nu este lăsat nimic la voia întâmplării. Începând cu holul și recepția, culorile care te întâmpină, mirosurile care-ți invadează simțurile imediat ce treci pragul casei. Se știe că sunt cârcotașă. De fapt, cred că sunt un investigator ratat pentru că întotdeauna am fost atrasă de secrete, teorii ale conspirației, anchete, mi-am și dorit, la un moment dat, să fiu criminalist 🙂 Prin urmare, caut și tot caut să găsesc ceva care nu merge, ceva dubios ce ar putea să se ascundă în spatele unei astfel de perfecțiuni, desfac firul în paișpe, vorba mamei, și încerc să văd dincolo de aparențe. Nu zic că e bine, mai ales când îți intră în sânge și analizezi tot. Și când spun tot, I mean it. Dar aici, totul este perfect conceput, executat, folosit și cam tot ce vă mai vine în minte. Bine, vă dau un exemplu. Atenția proprietarei pentru detalii a mers chiar foarte departe. Tocmai până în Bali unde a stat 3 săptămâni, a testat every single day o mulțime de terapeuți și apoi, a ales-o pe Yunny 🙂

– alegi singur aroma uleiului cu care se va face masajul, lucru care nu mi s-a mai întâmplat nicăieri sau dacă s-a întâmplat, alegerea n-a fost însoțită de niciun ritual, prin urmare, momentul nu a fost memorabil

– cabina de duș  se află în camera de masaj, cu alte cuvinte, gata cu înfășuratul în halat și umblatul pe holuri

– halatele sunt din mătase, extrem de plăcute la atingere, te ajută să intri în stare imediat, iar papucii sunt de prosop, călduroși și pufoși, nu din cei de hârtie pe care-i urăsc sau mai rău, șlapi 🙁

– chiloțelul de unică folosință este în 2 variante de culoare, alb și bleumarin, bănuiesc că vă imaginați de ce

– este la o aruncătură de băț de casa mea

– are și servicii de cosmetică, iar spațiul destinat acestora are ferestre mari care dau spre grădină

– dușul din piatră gri și luminițe difuze pe care nu l-am testat, dar sunt sigură că m-aș simți ca într-o peșteră ascunsă în spatele unei cascade, plină de energie și mister

– materialele folosite la designul interior, toate naturale și în perfectă armonie cu energia noastră.

– decorațiunile, accesoriile și tot se înseamnă castronele, ceainice, farfurioare, sticluțe, lămpi etc., provin din Bali sau Tailanda, aspect esențial în definirea atmosferei de spa oriental

– serviciile absolut ireproșabile

– Yunny

Chiar dacă pare departe, merită să-ți iei liber de la tot pentru câteva ore sau chiar pentru o zi întreagă, și să te lași pe mâinile terapeuților Ida Spa, să-ți bei ceaiul în grădină și să te lași purtat de sunetele naturii. Sunt sigură că o astfel de ieșire nu poate decât să te reconecteze cu tine, cu persoana care ești cu adevărat, nu cea pe care o privești în oglindă, dimineața, în cele câteva minute în care-ți faci machiajul.

Enjoy!

foto: Ida Spa

 

 

2 Responses to “Reconectare cu natura: Ida Spa

 • cristina iacob
  8 ani ago

  Sa-ti fie de bine, 🙂 sunt un pic invidioasa pentru rasfatul de care ai avut parte, daca eram mai aproape cu siguranta ma duceam :D.
  O zi buna :*

 • lilik
  8 ani ago

  Mulțumesc, Cristina! Chiar a fost super bine!
  Mi-ai lipsit 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...