S-a deschis Casa Fluturilor la Muzeul Antipa

Muzeul Antipa găzduiește în perioada 1 mai-31 iulie o expoziție minunată de fluturi tropicali vii, pe care abia aștept să o vizitez împreună cu Maia. Conceptul Casa Fluturilor aparține Asociaţiei Geografice Vulticulus din Odorheiu Secuiesc. 

CasaFluturilor

Când am văzut afișul pe Facebook, mi s-a strâns inima la gândul că fluturii sunt străpunși cu ace și înfipți în cartoane albe protejate de geamuri din sticlă transparentă. Pe afiș scrie clar că fluturii sunt vii, dăăă, dar n-aș putea să spun de ce naiba n-am văzut acest cuvânt. Poate din cauza faptului că de vreo 2 luni sunt lacto-vegetariană și sunt urmărită permanent de imagini cu animale chinuite sau moarte. După ce m-am lămurit că fluturii sunt vii, m-am gândit că sunt închiși în niște tuneluri de sticlă precum cele din Parcurile acvatice prin care circulă rechinii :), iar vizitatorii se miră cu capul dat pe spate de frumusețea lor. Ei bine, nu este nici așa. Fluturii sunt liberi! Zboară nestânjeniți pe lângă vizitatori, se așează pe ei, se bucură de libertate totală așa cum arată imaginile de mai jos pe care le-am luat de pe site-ul celor care au adus conceptul de fermă de fluturi în România.

parajd-praid01

foto

parajd-praid07foto

În Casa fluturilor zboară fericite exemplarele mai multor specii de fluturi provenind din America de Sud, America Centrală, Asia şi Africa. Minunații fluturi Monarch (Danaus plexippus), care migrează 4000 de kilometri în fiecare an, din Canada până în Mexic, în milioane de roiuri; fluturele Atlas (Attacus atlas), care este unul dintre cei mai mari fluturi din lume şi care poate să aibă o anvergură a aripilor de până la 25 – 30 centimetri. În primele ore ale dimineţii, vizitatorii pot urmări în clocitorul cu perete din sticlă, procesul de incubare, ceea ce este cu adevărat o ocazie rară. Cel mai mult și cel mai mult, din prezentarea de pe site a expoziției, mi-a plăcut fraza care urmează … … şi, nu în ultimul rând, puteţi avea parte de experienţe prin care – şi poate acesta este cel mai important motiv – puteţi deveni mai umili faţă de aprecierea valorilor naturii. 

Dacă vreți să aflați mai multe detalii legate de acest concept vizitați site-ul Casa Fluturilor.

Vă recomand cu drag să vizitați Casa Fluturilor împreună cu copiii, sunt sigură că vor fi entuziasmați. Ei sunt foarte receptivi, au inima deschisă și plină de bunătate, iubesc în mod firesc tot ce aparține naturii, din păcate, adulții sunt cei care-i îndepărtează de valorile cu care vin pe această lume. Prețul pentru biletul de intrare este mic, 10 lei pentru copii și 12 lei pentru adulți. Celor care au deschis gura fix în acest moment cu gândul să spună că nu e chiar așa de mic, poate unii n-au banii ăștia, le reamintesc că un pachet de țigări costă peste 10 lei ( am cumpărat pentru o prietenă deunăzi 2 pachete, am plătit 30 de lei și nu mi-am revenit nici acum). Copiii cu vârsta sub 2 ani beneficiază de intrare gratuită.

Enjoy!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...