Și părinții merg la școală, nu-i așa?

O nouă ediție a Conferinței Ai copil. Învață să fii părinte va avea loc sâmbătă, 24 noiembrie 2012, la Palatul Național al Copiilor din București, unde 700 de părinți sunt așteptați pentru a găsi, împreună cu invitații speciali, soluții la câteva probleme din viața familiei moderne.

Acum câțiva ani, am fost la un curs de parenting despre care am tot spus că voi scrie și nu am apucat, promit să o fac cât mai curând. Am vorbit despre asta doar cu vreo 2 prietene pentru că m-am temut că vor face glume pe seama mea. Până într-o zi când m-am supărat pe mine și mi-am spus că nu am de ce să mă ascund, asta cred că trebuie să fac, asta fac, indiferent de ce spune lumea. Ei bine, când am început să spun unde mergeam eu în fiecare joi câteva ore bune, am fost surprinsă să aud comentarii care mai de care mai indignate sau chiar răutăcioase, de tipul … hai, dragă, da’ tu nu știi să-ți crești copilul? Cum dragă, să mă învețe pe mine cineva să-mi cresc copilul? Mă lași cu toți șarlatanii tăi? De atunci, am tot fost pe la diverse seminarii, am citit tot ce mi-a picat în mână legat de creșterea, educația, psihologia copilului, și uitându-mă la Maia, cred că bine am făcut.

Trecând peste reticența părinților, autosuficiența unora dintre ei, lipsa de timp a altora, mai este problema financiară. Cursurile și workshop-urile costă destul de mult și din păcate, nu mulți părinții își permit, deși poate își doresc să participe. De aceea, am ales să o susțin pe vechea mea prietenă, Monica Popescu, PR Manager Radio ITSY BITSY, unul dintre organizatorii Conferinței Ai copil. Învață să fii părinte, în primul rând pentru că, anul acesta, accesul este gratuit și este păcat să nu participe cât mai mulți părinți.

Organizatorii, Asociația Părinților Isteți și Fundația Varlaam Mitropolitul din Iași, cu sprijinul Radio ITSY BITSY, răspund astfel nevoii firești de a alege ce este mai bun pentru copii, pentru ca ei să poată deveni autonomi, responsabili, cu stimă de sine, iubitori.

În deschidere, de la ora 10.00, psihoterapeutul Diana Stănculeanu va vorbi despre „Costurile ascunse ale perfecționismului în rolul de părinte”, despre ce se petrece în mintea și sufletul unui copil crescut după standarde perfecționiste, dând astfel argumente pentru tolerarea greșelilor ca experiențe de învățare la orice vârstă.

Trainerul de dezvoltare personală Sorin Mihalache va invita apoi părinții la o discuție despre atenție .”Mami, eu cresc. Tu ce faci? Învățături despre atenție” este workshop-ul care va debuta de la ora 11.30 și va vorbi despre influența lipsei de atenție în dezvoltarea copiilor aducând și soluții pentru dezvoltarea atenției părinților și copiilor.

Din rolul de părinte, va vorbi la conferință Marius Tudosiei, cunoscut fost jurnalist și director de marketing transformat din 2010 în „băcan” și promotor al alimentației sănătoase. El va povesti despre cum poți să-ți schimbi radical viața alegând în carieră și în obiceiurile alimentare variantele sănătoase pentru întreaga familie.

Ediția de toamnă 2012 a Conferinței „Ai copil. Învață să fii părinte” va debuta la Iași în Aula Mihai Eminescu a Universității Al.I.Cuza, în serile zilelor de 22, 27 si 29 noiembrie 2012.  Și de această dată, organizatorii propun publicului din cele două mari orașe, o abordare integrată a problemelor în relația părinte-copil, temele care susțin aspecte din cele trei dimensiuni IQ, EQ și SQ corelându-se pentru a soluție viabilă în secolul XXI.

Pentru cei care nu știu ce înseamnă IQ, EQ și SQ:

IQ= coeficientul de inteligență; EQ= coeficientul de inteligență emoțională; SQ=coeficientul spiritual și ar mai fi PQ=coeficientul fizic, se referă la dezvoltarea fizică. La ultimul, s-ar putea ca traducerea în limba română să nu fie exactă, dar din păcate, nu am nici măcar menționat pe undeva acest PQ. Despre toate acestea am învățat și la cursul de yoga pentru copii și voi detalia într-un post viitor.

Detalii despre întregul program și înscrieri se pot face pe www.aicopil.ro. Accesul în sală se va face pe baza formularului de înscriere on-line sau prin înscriere telefonică la: 021 311 98 10 .
Asociația Părinților Isteți promovează principii de educare pentru copii, educație pre și postnatală a părinților și activează în scopuri caritabile, educaționale, de pregătire și perfecționare profesională. Obiectivul API este realizarea de campanii sociale privind educația prin crearea și difuzarea de programe multimedia de educare a părinților.

Conferința „Ai copil. Învață să fii părinte” este susținută de AXA Asigurări.

 

2 Responses to “Și părinții merg la școală, nu-i așa?

  • Mi-ar fi placut sa particip dar deja locurile sunt ocupate. Poate la urmatoarea, mai ale ca si eu cred ca parintii ar trebui sa accepte ideea ca nu te nasti cu stiinta cresterii copiilor si nici nu te „destepti” peste noapte doar pentru ca le dai viata. Parintii si copii cresc impreuna, invata impreuna despre lumea din jur si mai ales invata sa convietuiasca. Este atat de greu incat uneori iti trebuie o viata sa intelegi ca puteai sa faci totul mai bine. Imi plac subiectele pe care alegi sa le dezbati.

  • lilik
    9 ani ago

    Mulțumesc tare mult, Roxana. Comentariile tale mă motivează de fiecare dată 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...