Unde creativitatea înseamnă libertate: Ideasinaglass

Am descoperit în buricul Bucureștiului un loc minunat în care libertatea este pe primul loc. Un spațiu în care oricine îi trece pragul poate fi artist. Se numește Ideasinaglass și este creat pentru copii și părinți deschiși la minte și la suflet, de un spirit liber pe numele lui Mihai Pleșu. Am descoperit un loc minunat. Punct. Vă invit să mergeți acolo cu inima deschisă, veți descoperi copilul ascuns în fiecare dintre voi și un profesor care-l lasă să facă ce vrea 🙂

La Ideasinaglass am ajuns pentru că mergea prietena Maiei, Ilinca. A intrat rezervată, așteptându-se la mustrări și restricții, ca la școală, dar când s-a făcut ora de plecare, nu se mai dădea dusă. Mihai a lăsat-o să facă ce vrea, iar atunci când un copil face ce vrea este foarte fericit și creativ. A modelat lut, a pictat o farfurie, a desenat și pocnește de fericire că poate să învețe graffiti 🙂

Atmosfera din atelier

Masa de modelaj și o parte din lucrările copiilor

N-am fost decât de 2 ori până acum, dar Maia mă întreabă în fiecare zi când mergem la Mihai, mami? Îmi place mult la Mihai 🙂 Am întrebat-o ce-i place cel mai mult. A început cu tipul de răspuns învățat la școală… îmi place să modelez, să desenez… bine, îi spun, asta știu că-ți place, dar cel mai mult și mai mult ce-ți place acolo? Îmi place că pot să fac ce vreau și Mihai nu se supără și mă lasă și-mi vin multe idei și o să fac grafitti și îmi place că are vopsele și pensule multe și creioane și lut și … când mergem la Mihai?

Priviți ce pot face copiii atunci când sunt lăsați să fie liberi 🙂

La Ideasinaglass copiii își pot expune și vinde lucrările, un concept foarte sănătos și pe care nu l-am mai întâlnit nicăieri până acum. Nu zic că nu există, doar nu l-am întâlnit noi. În felul ăsta, învață să-și prețuiască singuri munca, învață că orice produs al minții și mânuțelor lor are valoare, nu doar pentru ei ci și pentru ceilalți, iar cu banii câștigați își pot plăti singuri cursurile sau pot contribui la plata lor.

Și pentru că la Mihai are voie să facă orice pentru că Mihai nu se supără, Maia a extins conceptul de libertate totală și acasă:)  De azi dimineață, împreună cu prietena ei, Tea și-au instalat atelierul de creație pe scările din fața casei. S-au pus pe pictat, le-am ajutat să-și facă o expoziție, l-au cooptat și pe David, vecinul nostru cu spirit antreprenorial, și s-au lansat în acțiunea de mare anvergură: vânzarea lucrărilor.

Atelierul de pe scări

Artiștii în acțiune

Expoziția cu vânzare

Primii bani din vânzarea lucrărilor

Vă recomand cu toată sinceritatea să mergeți împreună cu copiii voștri la Mihai :), este cel mai frumos loc pe care l-am văzut în ultimul timp. Casa în care se află Ideasinaglass a aparținut lui Radu Anton Roman și pe cuvântul meu că parcă i-am simțit prezența luminoasă, este un loc plin de energie pozitivă, un loc în care atunci când intri, parcă simți cum cineva îți ridică de pe umeri povara pe care o porți zilnic. Iar când apare Mihai și zâmbește cu toți dinții, știi că ai ajuns unde trebuie.

Mai sus aveți toate detaliile de care aveți nevoie în cazul în care v-am convins să îi faceți o vizită lui Mihai la Ideasinaglass.

Enjoy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...