Wish list: Expoziția Culture Chanel de la Paris

Dacă ajungeți la Paris în perioada 5 mai-5 iunie, vizitați negreșit Palais de Tokyo care va găzdui expoziția N° 5 CULTURE CHANEL. O dată pentru voi și încă o dată, pentru mine.

Organizarea expoziției a fost încredințată și de această dată, lui Jean-Louis Froment, curatorul primelor ediții ale CULTURE CHANEL, ce au avut loc, în mod succesiv, la Pushkin State Museum for Fine Arts din Moscova, National Art Museum of China din Beijing și cea mai recentă, la Opera House din Canton.

N¯5_Extrait_white

Alcătuită din jocuri și corespondențe subtile, N° 5 CULTURE CHANEL decriptează codul secret al legendarului N° 5  și scoate la iveală conexiunile ce se află în spatele acestei creații, legăturile pe care acesta le face cu anumite momente din trecut, dar și cu mișcările de avangardă ale timpului său. Operele de artă, fotografiile, arhivele și obiectele expuse oferă o imagine completă asupra surselor de inspirație care au hrănit imaginația și lumea Domnișoarei Chanel.

1937_Gabrielle_Chanel_Francois_KollarExpoziția evocă cele mai intime gânduri ale creatoarei și dezvăluie într-o altă lumină acest parfum unic și fără vârstă. Practic, este o călătorie ce trece prin destinațiile preferate de Mademoiselle Coco, Veneția, Rusia sau La Pausa, vila sa, dar și o călătorie printre creațiile prietenilor săi artiști, poeți, muzicieni sau pictori, precum Cocteau, Picasso, Stravinsky sau Apollinaire.

Din păcate, în perioada amintită mai sus nu voi ajunge nici măcar pe aproape de Paris, prin urmare, nu pot decât să-mi imaginez frumusețea și bogăția acestei expoziții și să sper, ca măcar una dintre voi să ajungă acolo și să povestească aici, pe blog, despre experiența pe care a trăit-o.

 

One Response to “Wish list: Expoziția Culture Chanel de la Paris

  • Svetlana Marinescu
    9 ani ago

    Chanel este chintesența eleganței și a rafinamentului. Îmi doresc să ajung la această expoziție, dar nu știu dacă va fi posibil. Până atunci voi continua să mă răsfăț cu Parfumul lor Allure și îmi voi imagina cum aș cutreiera străzile Parisului….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...