Despre frumusețe pur și simplu … cu …

Astăzi, și sunt sigură că nu întâmplător se întâmplă chiar astăzi, inaugurez rubrica video Despre frumusețe pur și simplu cu…, o serie de filmulețe cu oameni frumoși care radiază în jurul lor lumină și care au capacitatea de a vedea frumusețea din jurul lor, capacitate care pare să lipsească în ultimul timp românilor.

Ideea proiectul Despre frumusețe pur și simplu … cu … mi-a încolțit în minte într-o noapte, iar dimineața, la cafea, i-am povestit cu sufletul la gură, soțului meu. Nu conta foarte tare dacă lui nu i-ar fi plăcut, simțeam oricum că trebuie să îl fac. Dar lui i-a plăcut. Și a spus că montează imaginile. I-am povestit apoi prietenului meu Cristian Radu, fotograf cu care am lucrat multe pictoriale la Tabu, și i-a plăcut și lui. Și a spus că filmează. Apoi am povestit unor oameni pe care i-aș fi dorit parte din acest proiect. Și le-a plăcut și au spus că sunt fericiți, onorați, încântați să facă parte din acest proiect. Și pentru asta le mulțumesc din suflet.

Au fost și câțiva oameni care mi-au spus că este cumva utopic să cred că putem schimba lumea cu un filmuleț, dar eu cred că se poate. Nu schimbăm lumea, ci poate doar câțiva oameni care vor vedea ce au de spus Noemi, Sergiu, Vera sau Andreea. Sunt convinsă că stă în puterea noastră să fim frumoși, buni, sănătoși și fericiți. Și mai cred că totul pornește de la un singur om, de la mine, de la tine, de la orice om. Pentru că dacă eu sunt așa, la fel sunt și cei din jurul meu. Iar dacă ei sunt așa, la fel vor fi și cei cu care intră ei în contact. Și tot așa, mai departe, starea de frumusețe se propagă la fel ca un tsunami.

A-beautiful-lifeBLOG

Mi-am dorit din adâncul sufletului să facem filmulețele pentru că în ultimul timp oamenii din țara asta par să nu mai vadă frumusețea din jurul lor. Pentru că nu mai văd nici cât de frumoși sunt, nici cât de buni pot fi. Pentru că se lasă copleșiți de negativism, pentru că lumea lor pare să fie doar gri, deși soarele răsare la fel de frumos ca acum câțiva ani. Pentru că în copilărie ninsoarea ne bucura și stăteam cu gurile căscate să prindem fulgii. Și asta este frumos. Pentru că este păcat ca românii, oameni creativi, veseli și frumoși, să fie considerați răi, urâți, hoți sau mai știu eu cum. Pentru că este păcat că ne negăm originile și nu ne apreciem portul național, muzica populară, tradițiile mai frumoase decât ale multor popoare. Pentru că ne lăsăm copleșiți de complexe de inferioritate, de frustrări, de jigniri, de urât și nu mai reușim să vedem frumusețea acestei țări, a oamenilor de lângă noi, creativitatea copiilor, bucuria și naturalețea cu care ei întâmpină orice, chiar gerul aprig al iernii sau fierbințeala toridă a verii. Pentru că am amici și prieteni frumoși plini de idei minunate care s-au cufundat în negativism și în ei înșiși, și nu mai văd lucrurile frumoase pe care le pot face. Și este păcat. Pentru că vreau ca Maia să trăiască într-o țară frumoasă, cu oameni frumoși care fac lucruri frumoase.

Aș putea să spun, la final, că sper ca filmulețe noastre să vă placă, dar știu sigur că așa va fi. Poate că nu vor fi perfect filmate sau montate, poate că întrebările nu vor fi chiar cele mai grozave, poate că altcineva le-ar fi făcut mai frumoase și mai minunate.Dar ceea ce știu cu certitudine este că noi le-am făcut din suflet și credem cu toții în mesajul lor.

Oameni buni, frumusețea există!

featured image

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...