Interviu cu Michelle Peck, natural healer

Mi-am amintit de Michelle Peck, natural healer, așa cum își spune chiar ea, și de interviul minunat pe care mi l-a acordat la lansarea Intraceuticals în România, azi de dimineață, atunci când mi-am pus pe deget inelul din argint, cu piatră mare, verde.

Întotdeauna, înainte de un interviu, mă documentez adânc, cât mai adânc, așa cum spune un prieten de-al meu, referitor la persoana în cauză. Și de fiecare dată, în urma documentării, aleg să aduc vorba despre ceva sau să port ceva anume care să-i atragă atenția și să se creeze, din start, o conexiune între noi. La fel am făcut și în ziua interviului cu Michelle Peck. Am purtat inelul meu cu piatră mare, verde, pe care l-a remarcat înainte ca fotograful cu care venisem, Cristian Radu, să-și scoată luminile și aparatul din geantă. Și așa a pornit discuția noastră din care a rezultat interviul de mai jos, apărut în numărul de decembrie 2010 al revistei Tabu.

***

Nu este magie, este Michelle Peck. Are 41 de ani, o fată de 23 de ani pe care a crescut-o singură, nu uită nicio secundă de unde a plecat, preţuieşte fiecare bănuţ, al ei sau al clientelor sale, s-a căsătorit anul acesta cu un sicilian senzaţional, cum îi place să spună, iar job-ul ei este să aibă grijă de tenul vedetelor precum Madonna, J.Lo sau John Galliano. Am cunoscut-o  la evenimentul de lansare Intraceuticals de la Miko Palace, şi a fost extrem de drăguţă să-mi dezvăluie secretul frumuseţii Madonnei.

michellepeckfoto

Cum defineşti frumuseţea?

Conştientizarea universului interior şi a celui exterior ca un tot. Femeile îngăduie atât de multor factori externi să le dicteze felul în care simt despre ele însele, în loc să lucreze la dezvoltarea personală, să lucreze cu ele pentru a-şi dicta singure ceea ce simt. Când aveam 20 de ani şi mă priveam în oglindă, nu mă vedeam deloc frumoasă, iar asta nu înseamnă că nu eram, ci doar că nu mă simţeam frumoasă. Acum, la 41 de ani, mă simt frumoasă şi acest lucru este mult mai important pentru mine decât să arăt frumoasă. Sună ca un clişeu, dar este doar experienţa mea de viaţă.

Te-am văzut în timpul demonstraţiei, aveai ochii închişi şi parcă intrasei în  corpul modelului. Este adevărat ce se spune despre tine, că eşti şaman?

Nu aş spune că sunt şaman. Am conştientizat de mică harul pe care-l am, iar acesta este darul atingerii umane; atunci când ating pe cineva, corpul lui îmi vorbeşte o limbă nevorbită pe care o aud doar eu. Dacă vrei, este un schimb de energie. Până la urmă, cu toţii suntem doar energie închisă în acest corp de carne şi piele.

Te simţi obosită după un masaj? Preiei din energia pacientului, fie ea negativă sau pozitivă?

Când eram foarte tânără, pe la 20 de ani, am avut norocul să studiez cu un şaman adevărat, amerindian, care m-a învăţat să-mi dezvolt harul, să simt energia, nu să preiau din cea a pacienţilor sau să o pierd pe a mea. Există o mulţime de moduri în care pot bloca energia celor din jur, chiar şi în viaţa de zi cu zi, nu doar în timpul unui tratament, oricine poate face acest lucru dacă învaţă. Şi nu mă refer aici la doar la atingere, energia se transmite şi altfel decât prin atingere.

Crezi în expresia „ Frumuseţea vine din interior”?

Nu doar cred în ea, este o experienţă de viaţă. Cunosc persoane năucitor de frumoase la exterior care sunt fără conţinut, au o frumuseţe superficială. Nu doresc compania lor, nu mă interesează aşa ceva.

Şi ce faci în cazul acesta? Refuzi un astfel de client?

Nu refuz, dar nici nu atrag astfel de oameni. Cred că în general, atragem persoane care sunt mai mult sau mai puţin ca şi noi. Ori te atrage lumina, ori nu. Este atât de simplu.

Pentru a fi frumoasă este nevoie de reguli de viaţă?

În cadrul Fundaţiei Madonnei, Raising Malawi, lucrez mult cu tinere care au un background trist, au fost fie abuzate, fie au rămas gravide în adolescenţă sau au fost dependente de droguri sau alcool. Le încurajez să lucreze asupra interiorului, în primul rând, să descopere frumuseţea interioară şi încurajez toate femeile, indiferent de vârstă, să se descopere, să facă lucruri, chiar dacă nu pare foarte confortabil, să pătrundă în sufletul lor, să se cunoască. Este o experienţă care poate schimba totul.

Ce ai învăţat de la Madonna?

O mulţime de lucruri. Madonna este o femeie perfect rotundă, iar pentru mine este o binecuvântare să o cunosc. Toţi avem o voce, iar unii dintre noi avem un public mai larg decât alţii, aşa că este responsabilitatea noastră să ne folosim de această voce. Madonna asta face. Are o poziţie socială specială pe care nu a primit-o pe tavă, a muncit pentru ea, iar acum o foloseşte pentru a schimba vieţile altora. Frumuseţea ei vine din lucrurile minunate pe care le face, iar asta o face să radieze din interior spre exterior. Pentru mine este uimitor să am ca mentor pe cineva cum este Madonna. Îmi dăruieşte în fiecare zi, iar eu mă simt responsabilă să dăruiesc mai departe. Asta am învăţat de la ea, să dăruiesc la un nivel mult mai profund decât o făceam. Aşa că, poţi să-ţi dai seama, să am grijă de pielea ei nu este un job, este o plăcere, un dar.

Chiar dacă profesională, întâlnirea cu ea nu a fost întâmplătoare, așa cum nicio întâlnire nu este. Orice om care apare în drumul nostru are ceva să ne spună și să ne învețe. Iar dacă stau să mă gândesc când a început furtuna din sufletul meu, constat că întâlnirea cu Michelle a fost printre primele care m-au repus pe drumul meu și mi-au dat încredere că ceea ce simt este adevărat. Da, câteodată, mai ales în momente ca acela, ai nevoie de validare. După ce mi-a privit inelul cu piatră mare, verde, mi-a atins mâinile și m-a privit în ochi, dar privirea ei a ajuns mult mai departe, am simțit-o ca pe ceva palpabil. Au fost câteva momente în care, împreună cu ea, am călătorit într-un loc plin de culoare și bucurie. Am simțit că dincolo de job-ul meu frumos la Tabu, dincolo de tot ce credeam eu că înseamnă viața în acel moment, este ceva atât de simplu și de frumos, plin de lumină și bunătate, ceva care prin simpla și delicata lui atingere, mă făcea să simt o fericire uimitoare. Locul acela îl simțeam foarte, foarte aproape de mine. De fapt, făcea parte din mine. Locul acela sunt chiar eu.

Namaste!

featured image

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...