Treci dincolo de imagini, intră în sufletul poveștii

Într-una din zilele trecute, Maia nu și-a mai mâncat prânzul la școală pentru că doamna le-a spus povestea Fetiței cu chibrituri, iar ea nu s-a mai oprit din plâns. La fel a făcut și colegul ei, Robert. Și Ilinca. Și Daria. Seara ne-am uitat împreună la film și am plâns amândouă. I-am mărturisit că nu i-am citit povestea niciodată pentru că mă sfâșie în două și nu vroiam ca ea să simtă asta.

De câte ori aud sau văd știri despre copii abandonați, schimb canalul și plâng. Nu pot să văd animale abandonate sau omorâte. Nu pot să privesc ochii bătrânilor care n-au ce mânca și mi-e rușine să le dau bani sau mâncare, pentru că simt că astfel, i-aș umili. Dar le dau și mi-e rușine că nu am puterea să fac altceva să-i ajut.

Admir din adâncul sufletului meu pe acei oameni care pot să facă toate astea. Să țină în brațe un copil care nu și-a cunoscut părinții și vrea să simtă și el ce înseamnă iubirea. Să mângâie o mamă care are un copil bolnav. Să asculte durerea unor părinți cărora le-a murit copilul. Să meargă prin frig și zloată, în sate uitate de lume și să care cu mâinile lor diverse lucruri care aduc bucurie în sufletele oamenilor. Să adune sute de câini și pisici aruncate pe stradă și să le îngrijească. Ioana Hodoiu, fosta mea colegă de la Tabu, este un astfel de om.

După ce am văzut filmul Fetița cu chibrituri, Maia s-a cuibușit la mine în brațe și, pe întuneric, mi-a desenat în palmă, cu degețelul ei mic, o inimă. Apoi a adormit cu lacrimile pe obraji. În dimineața următoare, mi-a făcut o ”invitație”, cum spune ea la felicitări pe care am adăugat-o la colecția noastră.

 

felicitarea Maiei, închisă și deschisă

Maia mea are părinți, bunici, nintendo, petshopi cu duiumul, are vopsele pentru pictură, pânze și cartoane speciale, are o colecție impresionantă de pensule și desenează în fiecare zi. Vrea să aibă o expoziție în care să-și vândă lucrările și din banii rezultați, să își cumpere niște petshopi, să-i dea lui Marc să-și cumpere Lego, Dariei să-și ia biscuiți, mie să-mi iau ce vreau eu, iar de restul, să facă o fermă în care să adune toate animalele abandonate și să vină toți copii la ea.

Copiii care nu au toate acestea, nu vor decât un acoperiș deasupra capului și iubirea părinților. Și sunt mulți.

Dacă vrei să ajuți, cumpără felicitări pictate de acești copii, între file scrie o poveste sau o urare din suflet, și dăruiește-o. Faci două lucruri bune în același timp, ajuți un copil să rămână lângă familia lui și în același timp, aduci iubire în sufletul cuiva drag.

 

 

 

 

4 Responses to “Treci dincolo de imagini, intră în sufletul poveștii

 • raluca
  9 ani ago

  salutare! acum ti-am descoperit blogul si tare mult imi place! As vrea sa te urmaresc prin gfc dar nu gasesc de unde…in lista de bloguri te adag imediat(sper sa mearga)
  Pupici, mamica de Maria!

 • lilik
  9 ani ago

  Multumesc Raluca. Doamne, ce ma bucur ca iti place! Habar n-ai cat de mult! Dar…. gfc? WTF stiu ce inseamna, dar gfc? Asa ca wtf este gfc?
  Daca ma lamuresti, poate rezolv 🙂

 • Bianca
  9 ani ago

  Draga Lili, esti un om atat de frumos…mereu te-am admirat, adulat…ai fost un exemplu pentru mini-leoaica de pe Vaslei :). …adica moi ! Citesc cu mare drag toate franturile tale de suflet, pe care le asezi ata de frumos , aici pe blog… Te pup si astept su sufletul la gura…ce va urma.

 • lilik
  9 ani ago

  Of, Doamne, ce cuvinte care ma lasa fara cuvinte:) Te pup cu mare drag si ma bucur ca citesti. Pupa pe toata lumea:) Vaslei forever in my heart:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...