Cât timp ar dura ritualul zilnic de frumuseţe, dacă am face tot ce scriu revistele?

Experimentul de mai jos a fost realizat pentru revista Tabu şi publicat în 2009, numărul de martie. Mi-a plăcut foarte tare să experimentez şi să scriu acest material, iar astăzi dimineaţă, în timp ce eram în baie şi aplicam crema de ochi, sub privirile atente ale unuia dintre motanii familiei, mi-am amintit de el şi am zis să împart cu voi bucuria acelor vremuri.

Cât timp ar dura dacă am face tot ce scriu revistele în materie de îngrijire? Ai calculat vreodată? Am încercat să experimentez pe pielea mea ce înseamnă în minute, rutina zilnică de îngrijire. Am visat mereu la o săptămână în care să las totul deoparte şi să mă ocup doar de mine, iar acum, chiar trebuie să fac asta. Sarcină de serviciu!

Prima zi

M-am gândit să încep experimentul vineri seara, mi s-a părut că în felul ăsta câştig timp. Prin urmare, în timp ce fetiţa mea făcea baie, încep ritualul de demachiere. Ochii şi buzele cu un demachiant delicat… mami, ne jucăm de-a Mica Sirenă? Sigur, cine sunt eu? Mica sirenă, vrăjitoarea mărilor, căţelul, prinţu’ … În timp ce sunt Ariel, demachiez un ochi, la căţel ajung la celălalt, iar la momentul culminant, atunci când, în calitate de prinţ trebuie să o sărut, mai am o urmă de demachiant pe buze şi este extrem de dezamăgită… măi prinţule, eşti amar! 25 minute

Culc copilul, mă retrag pentru o baie cu spumă, uleiuri aromatice şi relaxare. Mă rog, aşa cred eu. Câinele familiei zgârie insistent la uşă, şi ştiind că este uşor voyeur-ist îi deschid. Peste câteva minute, începe motanul să miorlăie, îi deschid. Cu câinele dormitând pe covoraş şi motanul privindu-mă fix, reiau ritualul. 2 ore jumate.

Of, am uitat să-mi aplic cremele de noapte. Serum, crema pentru conturul ochilor, crema de noapte. Mă spăl pe dinţi. Pe buze pun o cremă anti-rid şi pe mâini crema hidratantă. Ies din baie, proaspătă ca o floare şi soţul meu îmi spune „admirativ”… ştii că este criză? Eu las apa să curgă atâta timp cât sunt în cadă.

A doua zi

Mi-am pus ceasul să sune cu jumate de oră mai devreme. În timp ce apa curge în cadă ( asta e, sunt dependentă de sunetul robinetului pornit), mă demachiez.   5   minute. Pentru că aseară la baie, am uitat să fac un gomaj, îl fac la duş. Nu ştiu de ce, dar îmi ia 20 de minute. Între timp, motanul intră în baie, se aşează pe covoraş şi mă priveşte non-stop. Mă jenez şi trag perdeaua. Îmi aliniez cremele de corp şi … intră şi Maia, fetiţa mea, în baie. Mami, faci baie? Vreau şi eu să fac baie cu tine. Îi dau o cremă pentru corp şi îi spun să o folosească şi ea. Unge păpuşa peste tot şi se miră că se mai vede… la mine nu se vede, mami, unde e crema? În picioruşele mele?

Ies de la duş şi încep să aplic crema anticelulitică, nu că aş avea, ci doar aşa, preventiv:) 10 minute. Aştept 5 minute să intre în piele şi aplic loţiunea hidratantă. 15 minute, nu întreba de ce. Crema pentru conturul ochilor, serumul hidratant, crema mea de faţă obişnuită. 5 minute. Am uitat să spun că m-am spălat pe cap şi mi-am pus o mască cu ulei de măsline. Adică, mai exact mi-am uns fiecare şuviţă de păr cu ulei, apoi l-am înfăşurat cu un prosop fierbinte şi peste am pus o pungă de plastic. Ce să zic, foarte sexy! Am ieşit din baie după aproape 2 ore. Mi-am făcut singură micul dejun şi cafeaua. De obicei le face soţul meu, dar astăzi este supărat că stau în baie din creierii dimineţii şi el vrea să se bărbierească. După 3 ore cu masca în păr, mă spăl pe cap şi-mi aranjez părul. Este deja ora 2 jumate.

Ritualul de seară a durat la fel, 25 de minute, cam cât durează şi jocul de-a Mica Sirenă. Am făcut un duş scurt, 5 minute, cremele pentru corp, din nou 15 minute.

Am coborât la soţul meu care mi-a adus un film nou cu Robert de Niro. Am adormit după un sfert de oră.

A treia zi

Experimentul ăsta trebuie să dureze o săptămână! Sunt în predare, când mai scriu?

Pe lângă ritualul de dimineaţă, am decis că este momentul să mă ocup puţin de mâini şi picioare. Pentru mâini, fac gomaj cu un amestec de ulei de măsline, zahăr brun şi lămâie. 10 minute. Pentru picioare, folosesc un gel revigorant pentru masaj. 20 minute, nu mă mai satur. Soţul meu intră în baie şi mă întreabă dacă îl înşel. Maia răscoleşte prin cremele mele şi se unge pe picioare cu crema de faţă, pe mâini cu crema anticelulitică şi … am oprit-o la timp, pentru că ar fi încercat gelul de picioare pe faţă pentru că miroase frumos. Motanul şi câinele, la datorie, adică în baie, pe covoraş.

Astă-seară, ne-am jucat de-a Albă-ca-Zăpada. Am fost iepuraşu’, veveriţa, păsărelele, piticii, mama vitregă şi prinţu’. Povestea asta este mai lungă, aşa că am terminat ritualul de seară înainte de sărutul final.

A patra zi

Este luni, am şedinţă foto. Mi-am pus ceasul să sune mai devreme cu jumate de oră, dar nu înţeleg cum, ceasul este cu vreo 10 minute înainte, deci mă trezesc mult mai devreme. Cu ochii cârpiţi de somn mă îndrept spre baie. Închid uşa şi imediat aud lipa-lipa de parchet. Maia în tricoul cu Fulga, văcuţa, cu Jeghi în mână, intră în baie, se asează pe covoraş, lângă motan şi mă întreabă. Mami, iar ne dăm cu creme? Ieşim din baie abia peste 40 de minute.

Mă aşteptam ca la şedinţa foto să-mi spună cineva că am pielea mai frumoasă, că sunt mai zveltă, dar nu. Colega mea, Nicoleta îmi spune că sunt cam obosită. Te cred şi eu, încearcă şi tu să pui cap la cap tot ce trebuie să faci pentru a fi frumoasă!

A cincea zi

Fetiţa mea a cedat. N-a mai stat cu mine astăzi. Mă duc la tati, mami, tu stai prea mult la baie. Tati, adică soţul meu, mă priveşte din ce în ce mai suspect. Unde te duci? Epilat, manichiură, coafor, masaj.  Mi-am pus o fustă scurtă şi un pulover cu decolteu amplu. Iubita mea, tu ai un amant?

Ca o doamnă care se respectă, mă epilez în Floreasca, îmi fac manichiura în Pache Protopopescu, mă tund în Dorobanţi şi merg la masaj în Primăverii. Ah, am uitat să spun că locuiesc în afara Bucureştiului. Duc copilul la grădiniţă şi pornesc. 45 de minute până în Floreasca, 40 de minute epilatul. În Pache Protopopescu ajung în 45 de minute şi stau 2 ore. La ora 14 sunt în Dorobanţi. Cred că sar masajul. La 4 jumate plec spre casă, adică spre grădiniţă. Ajung la timp. Mami, ce frumoasă eşti! Cuvintele astea merită toată alergătura.

Seara, deschid calculatorul şi găsesc mailul de la Ana, secretarul general de redacţie. Lilik, ne trimiţi materialele de martie? Mă pun pe scris. În seara asta ritualul este scurt. În program este Mica Sirenă.

A şasea zi

Mai sunt 2 zile şi gata. Nu spun că nu am grijă de mine, dar nu fac chiar în fiecare zi ce scrie la carte. Aşa că după 5 zile de respectat ad literam ce trebuie făcut pentru o îngrijire perfectă, sunt obosită. E adevărat, pielea mea este mai frumoasă, mă simt mai bine, sunt ca scoasă din cutie, dar mă resimt. Plus că sunt în urmă cu materialele de martie. Astăzi de dimineaţă am sărit crema anticelulitică, iar loţiunea hidratantă am aplicat-o rapid, doar pe picioare. Mi-am pus în schimb o mască tonică de faţă, cu alge marine şi colagen. Şi benzi anti-cearcăne. Cu masca am stat 10 minute.Timpul recomandat pentru benzile anti-cearcăn este între 30 şi 50 de minute. Am făcut o medie şi am stat 40 de minute. M-am aşezat la birou şi nu m-am ridicat până nu am terminat noutăţile de martie.

A şaptea zi

În continuare, ritualul de dimineaţă durează cam 40 de minute, nu am reuşit să-mi îmbunătăţesc timpii deloc. Concluzia acestei săptămâni este că dacă ai un job, un copil şi stai şi la 30 de km de Bucureşti, nu prea ai cum să faci tot ce scriu revistele. Am întârziat la grădiniţă în fiecare zi, am rămas în urma cu materialele, am reuşit să o plictisesc şi pe Maia care este foarte receptivă la tot ce ţine de creme, şampoane şi parfumuri. Dar trebuie să recunosc că este foarte plăcut să-ţi petreci timpul îngrijindu-te. Sfatul meu este să urmezi o rutină de îngrijire minimă. Dimineaţa şi seara, curăţarea tenul este obligatorie, aplicarea  unui produs special pentru ochi, crema de zi cu SPF şi cea de noapte. Gomajul o dată pe săptămână este perfect, ar fi bine ca după fiecare duş să aplici loţiune hidratantă, dar dacă nu ai timp într-o dimineaţă nu este nicio tragedie, crede-mă!

Aş vrea să ştiu dacă există cineva care face toate chestiile de mai sus, în mod constant şi că nu sunt singura care se preface că uită de aplicarea cremei de corp. Sau îi este prea lene, câteodată, să se demachieze seara… Întreb şi eu, nu dau cu parul 🙂

7 Responses to “Cât timp ar dura ritualul zilnic de frumuseţe, dacă am face tot ce scriu revistele?

 • 🙂 Foarte dragut! Am scris si eu ceva de genu’ acum cateva luni:

  http://www.pentrudive.com/2011/06/uff-ce-greu-este-sa-fii-femeie.html

 • theo
  10 ani ago

  ha-ha! imi aduc aminte!
  oricum, e ritualul perfect pentru femeia perfecta – nevasta workaholica cu sau fara apucaturi de amanta si copii intelegatori.

 • lilik
  10 ani ago

  adica nu pentru mine clar 🙂

 • lilik
  10 ani ago

  Larisa, multumesc pentru vizita, te mai astept 🙂

 • Alina
  9 ani ago

  Buna, tocmai am descoperit blogul tau si imi place la nebunie.
  Am ras cu lacrimi la articolul asta.
  Eu am probleme cu demachiatul seara, uit ca sunt machiata si lenea isi spune cuvantul……dimineata cand ajung in fata oglinzii imi promit solemn ca nu mai sar peste demachiere…..asta pana seara urmatoare.

 • lilik
  9 ani ago

  Buna, ma bucur tare mult ca iti place. Si ca sa-mi sustin vorbele sin articol, aseara m-am culcat direct fara sa ma gandesc macar ca ar trebui sa ma demachiez 🙂 I am human, I make mistakes 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...