Ce se mai întâmplă la orele mele de yoga pentru copii

Iubirea n-are vârstă, sex, culoare, religie, reguli și mai adăugați voi ce vreți. Iubirea se simte, nu se explică, motivează, argumentează … Iubirea vine din noi către noi și către ceilalți. Iubirea este. Pur și simplu. Chiar și în clasa mea de yoga pentru copii de la grădinița Montessori Echilibria.

Shy-Kidsfoto

El, 5 ani, blond ca spicul grâului, cu ochi albaștri ca cerul, cu un dinte din față lipsă, chestie ce-i sporește farmecul și-l face și mai irezistibil pentru colegele lui. Te privește direct în ochi, cu încredere, curiozitate și ușor superior, doar știe clar mai multe decât lasă să se vadă. Are pielea bronzată și-un ciuf de păr auriu îi cade mereu în ochi. Rebel, răzvrătit, testează limitele oricui. Îndrăgostit până peste urechi de …

… Ea, aproape 5 ani, brunetă, ochi negri ca 2 măsline, uneori, afișează un zâmbet larg și chicotitor, alteori, serioasă și cu privirea sfredelitoare. Are degete lungi și delicate, este subțire ca o trestie și cred că-i plac bulinele. Și culoarea roz 🙂 Nu vrea să fie prima care „face bine”, doar face. Apoi, se întinde cât e de lungă pe saltea, ca o pisică la soare, și rămâne cu privirea pierdută undeva, între El și aerul din jurul Lui.

În timp ce le spun povestea, toți copiii mă privesc cu ochii mari și gura ușor întredeschisă. Cei doi sunt chiar în fața mea și le văd fiecare mișcare, fiecare gest. Se țin de mână. De fapt, El o ține delicat de mânuță și din când în când, îi atinge podul palmei cu buzele. Colegii lor nici nu mai există. Sunt doar ei și în generozitatea pe care ți-o dă iubirea, mă acceptă și pe mine cu povestea și explicațiile posturilor. Din când în când, însă, toate astea dispar din atenția Lui, se oprește din ce face și își întoarce privirea spre Ea. E topit. Efectiv, pare o înghețată ce se topește ușor, ușor sub razele soarelui. O soarbe din priviri. Îi șoptește la ureche el știe ce. Își pune brațul în jurul umerilor Ei delicați. Ea îi răspunde discret, cu priviri furate și zâmbete în colțul buzelor. Ascultă cu atenție ce-i spune și răspunde alintat. Nu-l bagă în seamă deloc, apoi, brusc, se întoarce spre El zâmbind, iar fățuca lui bronzată se luminează. Împreună, par a fi un glob de lumină ce aruncă scântei strălucitoare în toată camera. Sunt atât de frumoși și de sinceri, de necomplicați și direcți, atât de natural își exprimă sentimentele, încât abia aștept să ajung acasă să-l văd, să-l simt, să-l ating pe El.

***

Iubirea este în aerul pe care-l respirăm. În soarele care ne deschide ochii dimineața, în iarba pe care călcăm cu picioarele goale, în zborul fluturilor și-n petalele florilor. În adierea răcoroasă a dimineții și-n furtuna cu tunete și fulgere ce brăzdează cerul la asfințit, în picăturile de ploaie și-n mirosul de asfalt ud. În guduratul unui cățel și-n gândăceii roșii cu 2 buline negre pe spate, în rochița rândunicii și-n maci, în pământul răscolit de pe câmpuri. În aroma cafelei de dimineață și-a ouălor ochișoare. În cireșele agățate la ureche și-n mustățile motanilor. În inimile noastre de adulți stresați și ocupați, deși, de multe ori, ne întrebăm pe unde naiba s-a ascuns. În privirile copiilor și-n gesturile lor simple, venite direct din suflet.

Love is all there is. Totul este iubire.

featured image

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...