Cum am devenit fan kangoo jumps
Cred că știți deja că mi-am făcut curat prin calculator, am tot spus-o în ultimele zile. Ei bine, în acest proces am descoperit diverse lucruri care mai de care mai interesante. Așa mi-am amintit cum m-am îndrăgostit eu de kangoo jumps. Am făcut un material pentru Tabu despre sporturile „mai altfel”, pentru că, în acea perioadă, toată lumea mergea la fitness, aerobic și cam atât. Am făcut oarece documentare și am descoperit că te poți distra în timp ce faci sport. Unul din motivele pentru care nu mergeam la sală până atunci era că nu mă distram deloc, mi se părea extrem de plictisitor să tot trag de fiare sau să țopăi aiurea. Unul dintre sporturile testate a fost kangoo jumps și nu l-am testat de nebună, singură, ci cu Kinga Sebestyén, National Trainer Coordinator Kangoo Jumps. Ce pot să spun este că deși nu mai făcusem sport de ani și eram și de la gazetă, Kinga n-a avut nicio milă și m-a tratat ca pe orice om ce vine la sală să facă sport. N-a avut niciun pic de milă nici când săream plină de grația unei girafe, nici când Roald Aron, fotograful cu care venisem, se tăvălea de râs pe jos, la propriu, nici când i-am spus ce vârstă am și s-o lase mai moale.
Am început ca mai jos, cu explicațiile necesare pentru a reuși să-mi păstrez echilibrul pe ghete. ” Încordează abdomenul și fesierii!!!! Hai, tare!!! Trage fundu’!!! Strânge burta”, striga Kinga plină de energie. Recunosc, m-am cam speriat.
După încălzire, a urmat o țopăială pe cinste. Fără menajamente, fără delicatețuri… Am sărit de m-a luat gaia. Iar Kinga striga… Hai, Lili, hai că poți!!!! Ce-i asta? Uită-te în oglindă și controlează poziția!!! Îmi amintesc că era o melodie a Madonei, dar nu mai știu care, anyway una foarte ritmată. Observați vă rog, grimasa de pe fața mea. Încercam să dau bine în poze, dar abia mai respiram. Observați vă rog, și chipul lui Kinga sau Kingăi, cum vreți voi, și trăsăturile sale destinse.
Toți cunoscuții mei știu că sunt mare fan al acestui sport. Trebuie să vă spun că după ce am făcut kangoo timp de doar 2 luni, am devenit dependentă. M-am oprit din atrenamente pentru că am plecat într-un concediu prelungit, iar în primele 2 săptămâni simțeam lipsa mișcării de la sală. Din păcate, iarna am cedat în fața zăpezii și a huzurului, și n-am mai fost deloc la sală 🙁 Însă, mi-am promis că la următorul stagiu Let’s train for Summer de la Your Trainer, sunt prima înscrisă 🙂
Pentru că nu am vrut să ratez ceva în explicațiile mele în ceea ce privește beneficiile acestui sport, am preluat exact o parte textul de prezentare de pe site-ul Kangoo Jumps.ro.
Cum funcționează Kangoo Jumps?
Sistemul autentic al arcurilor eliptice (IPS- Impact Protection System) se presează la fiecare pas făcut și astfel neutralizează impactul cu solul, care ar afecta articulațiile cu pantofi normali. Rezultatul este o săritură interesantă care protejează articulațiile și oferă o senzație de putere și lipsă de greutate (corporală), care ar putea fi comparată cu mersul în aer. Talpa Kangoo Jumps este mai lată ca la pantofi tradiționali, așadar e sigur și stabil tot timpul. Kangoo Jumps este rezultatul a 13 ani de studii și perfecționare continuă a produsului.
Beneficiile folosirii ghetelor KJ:
-reduce intensitatea impactului cu până la 80%
-arde grăsimile mai rapid
-crește rezistența (VO2 Max)
-îmbunătățește echilibrul
-ajută la adoptarea poziției corecte a corpului
-întărește sistemul cardiovascular
Kangoo Jumps este ideal pentru jogging, alergare, plimbare (inclusiv nordic walking), exerciții efectuate acasă, cure de slabire, antrenamente de atletism, recuperare după un accident. Crește motivația, coordonarea, echilibrul și ajută la combaterea depresiei. Asigură bunăstarea și rezistența coloanei vertebrale. Îmbunătățește pozitia corpului și întărește sistemul cardiovascular. Protejează articulațiile datorită reducerii intensității impactului cu 80%. Crește consumul oxigenului inspirat cu 12-18% (VO2 Max). Crește densitatea oaselor și a musculaturii. Reduce intensitatea impactului cu 80% datorita arcurilor. Este sigur și ușor, recomandat pentru orice vârstă.
Exercițiile la sol, pe saltea sunt foarte eficiente mai ales atunci când sunt făcute cu ghetele în picioare pentru că o gheată cântărește aproximativ 2 kg, prin urmare, la fiecare ridicare mușchii lucrează intens. Avantajul acestui sport este că nu faci febră musculară, deloc, deloc, deci te duci la sală plin de entuziasm și relaxare. Febra o faci din cauza sau mai bine spus, datorită abdomenelor sau a exercițiilor de la saltea pentru fesieri, abdomen, picioare. Dar, efectele sunt vizibile după 2 săptămâni de mers la sală de 3 ori pe săptămână. La întâlnirea mea cu Kinga, am rămas mută când i-am văzut abdomenul și fesierii, și am întrebat-o în cât timp pot să arăt și eu la fel. Mi-a răspuns imediat. Într-o lună jumate, maxim 2 luni dacă lucrez corect, de 3 ori pe săptămână și evident dacă am o dietă sănătoasă. Nu am crezut-o, chiar i-am și spus asta, iar ea mi-a zis să încerc mai întâi, apoi să vorbesc. Acum pot să spun cu mâna pe inimă că după 3 săptămâni, corpul meu se transformase, iar după 6 săptămâni aveam un abdomen și picioare de invidiat, mai era de lucrat ceva la fesieri dacă doream să arăt ca ea. Ei bine, eu am fost foarte mulțumită de rezultate. Trebuie să spun că cel mai important aspect mi se pare nu neapărat tonifierea și pierderea în greutate, ci starea extraordinară pe care o induce acest sport. Iar dacă dai și peste niște instructori precum Kinga sau cei de la Your Trainer, garatez succesul!