Curs instructor de yoga pentru copii, în București
În sfârșit, am marea bucurie să anunț primul curs de formare pentru instructori de yoga pentru copii, în București. Deși Bucureștiul este mare, foarte populat și cel puțin teoretic, lumea ar trebui să fie mai deschisă la minte, se pare că tot Ardealul este fruncea 🙂 Spun asta pentru că am căutat vreme de vreo 2 ani cursuri de formare pentru instructori de yoga în Capitală, iar primul și singurul pe care l-am găsit a fost la Timișoara. Din păcate, prima sesiune de cursuri a avut loc chiar în perioada zăpezilor monstruoase, și chiar dacă am zis să nu mă las înfrântă de „niște zăpadă” și am plecat către Timișoara, m-am oprit în Gara de Nord, unde am așteptat vreo 3 ore într-un ger năpraznic, să plece trenul. Nici acum nu știu dacă a plecat, tot ce mai știu de atunci este că la 2 noaptea căutam taxi să mă ducă rapid la mine acasă, în pătuțul cald.
Deci, doamnelor și domnilor, în perioada 3-6 mai, în orașul nostru minunat, Bucureștiul iubit, va avea loc primul curs de instructori yoga for kids 🙂
Cursul de instructori yoga pentru copii are ca scop instruirea copiilor cu vârste cuprinse între 3-13 ani. Ora de yoga pentru copii ia în considerare personalitatea, vârsta, echilibrul şi dezvoltarea sistemului nervos al copilului. Această activitate acţionează asupra copilului concomitent la nivel fizic, psihic şi intelectual. Elementul vital pentru copii este joaca, astfel activitatea se desfăşoară sub formă de joacă. Pentru copiii de grădiniţă ora este plină de mişcare şi jocuri, pentru şcolari ora este distractivă, mai conştiincioasă, îmbogăţită cu un program de bază pentru a ajuta copiii în viaţa şcolară. Toate poziţiile stăvechi de yoga sunt asemănătoare cu o plantă sau un animal. Aceste plante şi animale sunt aduse la viaţă în exerciţiile yoga prin mişcari adaptate atât pentru copii de grădiniţă, şcolari, adolescenţi cât şi pentru o familie întreagă.
Tematica cursului:
- Noţiuni de bază pentru yoga
- Construirea şi planificarea orelor de yoga pentru copii, pregătirea unei tematici anuale, ghid de învăţare
- Metodologie compexă yoga pentru copii având în vedere particularităţile de vârstă pentru copii de grădiniţă
- Terapia sirei spinării şi gimnastica minţii pentru şcolari
- Însuşirea exerciţiilor de yoga pentru adolescenţi
- Pregătire unei ore de yoga în familie sub o formă distractivă
- Tangenţial: yoga pentru mamă şi bebeluş şi yoga pentru gravide
- Reflex yoga şi dezvoltarea mişcării
- Exerciţii care ajută la dezvoltarea sistemului nervos prin dezvoltarea echilibrului
- Cunoştinţe de anatomie
- Rezolvarea unor probleme concrete prin yoga pentru copii: probleme de concentrare, probleme de comportament, dificultăţi de învăţare etc.
- Jocuri pentru dezvoltarea încrederii în sine.
Cine predă:
- MARIANN CSIKI este educatoare, instructor hatha yoga, instructor yoga pentru copii si predă de mai bine de 15 ani yoga în Ungaria, timp în care a format peste 100 de instructori yoga pentru copii care predau în grădiniţe, şcoli, centre de yoga şi în cadrul familiilor. În 2007 a publicat cartea Yoga pentru copii care s-a bucurat de un mare succes.
Condiţii de înscriere si obţinerea diplomei:
- Experienţa yoga de 1 an sau participare la 30 de ore de yoga (poţi participa la cursuri în oraşul tău)
- Te poţi înscrie şi cu mai puţină experienţă, dar diploma o vei primi după ce efectuezi aceste ore şi faci dovada acesteia, pentru asta vei avea la dispoziţie 1 an.
Amănunte legate de preț, orar și ce mai doriți voi, aici.
Nu vă speriați că nu veți înțelege nimic din discursului instructorului maghiar, vom avea parte de traducere în timp real datorită Suzanei Serenciuc, instructor yoga pentru copii la Timișoara și organizatoarea evenimentului.
Dacă vreți să vă deschideți mintea și sufletul, dacă printre prietenii voștri sunt persoane care vor să încerce lucruri noi, să-și schimbe meseria, persoane care-și doresc să învețe cum să ajute copiii să fie conștienți de propriul trup, să-și înțeleagă emoțiile, să se relaxeze și să-și dezvolte capacitatea de concentrare, vă rog să veniți la acest curs. Cu cât suntem mai mulți oameni pentru care fericirea copilul înseamnă mai mult decât asigurarea nevoilor primare, de hrană, acoperiș deasupra capului, haine și școală, cu atât avem șansa ca această lume gri să se coloreze.
Ne vedem acolo! Vă aștept cu drag!
Iupiiiii 🙂
🙂
Avand in vedere ca Timisoara e in Banat, nu in Ardeal, as zice ca Timisoara e fruncea nu?:)Super tare cursul!
M-a tot chinuit ideea că am greșit expresia, iar acum, citind comentariul tău Diana, nu pot decât să-ți dau dreptate 🙂 Scuze, știu că bănățenii sunt mândri nevoie mare și chiar au de ce:) Deci, da, cum zice și logica pură: Timișoara e în Banat, Banatu-i fruncea rezultă că Timișoara e fruncea :)))
salut. e super cursul. se va mai face si altadata in bucuresti? Momentan, nu am cele 30 de ore de yoga sau 1 an de practica atestate in cadrul unui grup. dupa ce le fac, vreau sa ma inscriu si eu la un curs de yoga pentru copii. Multumesc mult. Namaste!
Buna Diana, nici eu nu am orele de yoga, dar pot sa urmez cursul, iar atestatul il primesc dupa ce efectuez orele cerute si dau un examen practic. Din pacate, nu s-a strans numarul minim de oameni, prin urmare, cursul nu se mai tine acum 🙁
Buna Lilik,
Ma intereseaza mai multe detalii despre cursul de yoga pentru copii. Adica as vrea sa urmez acest curs! Unde se tine, cat dureaza si cat costa?:)
De asemenea, as vrea sa stiu in ce conditii se poate face cursul pentru ca apoi sa pot practica? Am experienta in ceea ce priveste copii deoarece am fost invatator 8 ani de zile. Multumesc anticipat pentru raspuns!
Anca
Bună Anca,
ți-am scris pe mail.
Mulțumesc pentru vizită, te mai aștept 🙂
Buna ziua,
M-ar interesa daca la Bucuresti s-a strans nr minim de persoane pentru curs. Daca efectuez cursul, ce trebuie sa mai fac pentru a putea preda acest curs copiilor? Sunt un simplu parinte, nu sunt nici macar profesoara sau educatoare, dar cred ca in Romania, care are rusinosul loc 3 la obezitate infantila in Europa, e momentul sa luam atitudine!!!
Bună Andreea,
mă bucur tare mult că sunt din ce în ce mai multe persoane care doresc să schimbe ceva. Și pe mine mă întristează foarte tare locul 3 pe care ne aflăm la capitolul obezitate infantilă și este unul dintre motivele pentru care am făcut cursul. Nici eu nu sunt educator sau învățător, ci doar părinte. După ce faci cursul trebuie să susții un examen, apoi poți să predai 🙂 Îi dau adresa ta de mail Suzanei, vezi în text, și te anunță ea când se mai fac cursuri.
Mersi de vizită, te mai aștept