Îl cunosc pe Ivcelnaiv

Nu-l cunosc de multă vreme, ci de ieri, de azi. Știu că sunt alții care-l știu de mic, de când scria sms-uri iubitei, și-mi pare rău că l-am cunoscut abia acum. Dar, mai bine mai târziu decât niciodată. Prima dată când l-am întânit, era la o oră de vârf, iar traficul era intens, gri și pătimaș. L-am zărit cu coada ochiului și mi-am dat seama că este el. Avea un aer subțire și aproape transparent, iar vehiculul său era foarte diferit de cele obișnuite. Da, l-am remarcat, mi-a plăcut, dar cum vă spuneam, traficul era intens și trebuia să ies din ambuteiaj, nu mă puteam opri din drum, aveam treabă.

Au mai trecut câteva zile și mi-a sărit în ochi din nou, de data asta a apărut chiar în fața mea, subțire și transparent, în același vehicul colorat și diferit. N-am putut să trec mai departe. Am tras pe dreapta și l-am privit cu atenție. Păsări colorate îi zburau în jurul capului. La prima vedere, ai fi putut jura că îi lipsește o doagă. Zâmbea colorat. Mâinile erau lungi, neverosimil de lungi și delicate. Ochii mari se decupau pe albul transparent al feței și era înalt, foarte înalt și subțire, n-ai fi zis ca poate să care în spate/un dram de naivitate. Am vrut să-l ating, dar mi-era teamă că o să dispară. Și atunci s-a întâmplat minunea. Ne-am privit intens și am simțit cum devin mai ușoară, mai transparentă, mai colorată. Apoi, fără să ne spunem nimic, am plecat fiecare-n treaba lui. El plutind ca o meduză uriașă printre stâncile gri și de neclintit din jur. Eu, cu o bucurie inexplicabilă în suflet și cu o pasăre turcoaz zburându-mi în jurul capului.

De atunci, au trecut câteva zile bune. Îmi hrănesc pasărea în fiecare zi și de ieri, a mai apărut una verde. Și tot de atunci, mă jochez, butonez, dansez, prăjiturez, visez, biciclez, colorez, bricolez, mă bucurez, pupez și mai ales lovez, într-una.

Astă seară, de la ora 19:00, la Café Verona, se lansează volumul „Versez” de Ivcelnaiv, cu ilustraţii de Vali Petridean. Omul este Untipfictiv, așa că nu vă așteptați să vă povestească față-n față cum de i-a venit ideea să verseze, dar eu una, sunt sigură că mișunează pe acolo. Și analizează, studiază, conversează, se amuzează, nu știu dacă și semnează.

foto: fraudez un pic dintr-Untipfictiv și cartea lui, de pe contul de Facebook al lui Ivcelnaiv

Dacă-l întâlniți, totuși, să-i spuneți că, de când l-am întâlnit, în colțul din dreapta al monitorului, între două mailuri stupide, am reînceput să cred că lucrurile se pot schimba. Și-i mulțumez.

 

 

2 Responses to “Îl cunosc pe Ivcelnaiv

  • Madi
    11 ani ago

    Am găsit vorbele tale despre IVCELNAIV si m am repezit sa cumpăr cartea cadou de Crăciun. Înainte sa impachetez cadoul am rasfoit o. A fost o incantare. Nu mai știu ce sa zic, e pentru copii, e pentru adulti? Cred ca si pentru unii si pentru alții. Oricum, nu mă pot desprinde de ea. Sper sa fie un cadou potrivit…

  • lilik
    11 ani ago

    Este un cadou minunat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...