Plutonul 007, la ordinele Dvs

Poate părea de necrezut, dar habar n-aveam că sistemul nostru imunitar este compus din alte 7 subsisteme: circulator, limfatic, epidermic, respirator, sistemic, celular și digestiv. Iar pentru ca întreg organismul să funcționeze optim, toate trebuie să fie într-o armonie perfectă. De când am aflat acest amănunt esențial, mă simt mult mai în siguranță și vă prezint mai jos Plutonul 007, la ordinele Dvs.

În prima linie, permiteți să raportez, Sistemul epidermic:
Pielea, cel mai mare organ din corp, are suprafața acidă în mod natural pentru a preveni atacul și penetrarea microorganismelor patogene.
Linia 2 -Sistemul respirator:
Sau, mă scuzați de limbaj, mucoasa membranelor care protejează nasul, gâtul și plămânii. Unul dintre rolurile sale principale este de a ține la distanță „invadatorii” din aerul pe care îl respirăm.
Linia 3- Sistemul digestiv:
Carevasăzică, probioticele și prebioticele, niște chestii extrem de folositoare unei bune digestii. Probioticele sau „bacteriile prietenoase” asigură echilibrul florei microbiene intestinale și acționează, în principal, la nivelul intestinului subțire. Iar prebioticele, fibre solubile implicate în procesele de descompunere și asimilare rapidă a alimentelor. Prebioticele acționează ca suport pentru probiotice, efectele lor fiind vizibile mai ales la nivelul intestinului gros.
Urmează în linia 4- Imunitatea sistemică:
Micii soldați despre care povestim copiilor atunci când le explicăm cum stă treaba cu imunitatea, adică limfocitele, celulele macrofage și neutrofile pe care organismul le produce în mod constant și care asigură protecție imunitară.
Vine din spate, linia 5- Sistemul circulator:

Mami, pot să-ți spun ceva? Tu știi că sângele duce mâncare la creierul meu? Și la inima mea? Și știi că sângele e bun? Și știi că sângele roșu urcă, iar sângele albastru coboară? Sau așa ceva… În afară de ”mâncare”, sângele transportă celulele imunitare spre zonele de inflamație sau de infecție din organism. Celulele imunitare atacă și neutralizează invadatorii prin eliberarea enzimelor cu rol protector.
Sistemul celular este în linia a 6a:
Celulele organismului se apără prin eliberarea unor molecule proteice puternice cunoscute sub denumirea de citokine 🙂 Reține termenul ci-to-ki-ne și aruncă-l într-o conversație, garantez privirile admirative ale celor implicați 🙂
Last but not least, linia 7- Sistemul limfatic:
În rețeaua de noduri limfatice din întregul organism, limfocitele identifică, atacă și neutralizează „invadatorii”.

Spune sincer, nu te simți mai în siguranță acum, după ce ai citit postul ăsta? 🙂

2 Responses to “Plutonul 007, la ordinele Dvs

Trackbacks & Pings

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...