YogaJOC

YogaJOC - Clase de yoga pentru copii

De ce yoga pentru copii? În primul rând, pentru că este distractiv. Totul se desfășoară ca o poveste – fie o călătorie într-o țară îndepărtată, o zi printre animalele din junglă sau din pădure, o excursie pe munte sau la mare, o petrecere sau pur și simplu, o poveste inventată chiar de copii. Yoga pentru copii este practicată într-un mediu necompetitiv, în care toți copiii sunt acceptați și iubiți pentru ceea ce sunt. Nu există presiuni, fiecare lucrează în ritmului propriu, limbajul folosit de instructor este accesibil, copiii învață să aibă o legătură armonioasă cu corpul lor, învață cum să se relaxeze, dar și cum să-și îmbunătățească capacitatea de concentrare.

Copiii din ziua de azi trăiesc într-un mediu stresant, mereu ,,în viteză’’, competitiv, din ce în ce mai mult conectați la dispozitive electronice. Clasa de yoga oferă un moment de relaxare, ajută copiii să-și dezvolte încrederea în sine într-un mediu necompetitiv care pune accentul pe acceptare și întrajutorare. Prin posturi, copiii își exersează corpul, se joacă, se conectează la un nivel mai profund cu sinele interior și dezvoltă o relație intimă cu lumea naturală din jurul lor. Prin exersarea fizică a posturilor copiii au șansa să experimenteze cu adevărat legătura esențială dintre universul format de lumea exterioară și universul format de cea interioară.

Atelier YogaJOC - pentru educatori și învățători

Intenția acestui atelier este de a hrăni, echilibra și susține educatorul și copilul, în egală măsură. Deși, aparent pare că yoga ar lua din timpul de “a face ce este de făcut”, de fapt, susține atingerea obiectivelor propuse prin eliberarea tensiunii și stresului care obstrucționează procesul optim de învățare.

Instrumentele oferite de yoga ajută la transformarea stării interioare a educatorului: nervozitate la calm, oboseală la energie, tensiune la relaxare, sau distragere la concentrare, în doar câteva minute. Dacă educatorul/profesorul este calm, alert și concentrat, acest lucru provoacă aceleași stări în copii (“Positive Behavior Modeling”)

Toate instrumentele oferite sunt adaptate pentru sala de clasă, nu necesită echipament special și durează între 5 și 15minute.

Atelierul se desfășoară online sau la solicitare, în grădinițe și școli.

YogaJOC - Carduri cu posturi de yoga pentru copii

YogaJOC a fost creat cu bucurie și entuziasm de Liliana Ionescu aka Lilik, instructor de yoga, certificat Yoga Alliance, pentru adulți, copii, adolescenți și familii, și jurnalist.

YogaJOC este recomandat instructorilor de yoga, educatorilor, profesorilor din școli și părinților care doresc să se conecteze cu copiii lor, cu elevii sau familia, într-un mod dinamic, non-competitiv, sănătos și extrem de amuzant. Și pentru că yoga pentru copii este, înainte de toate, amuzantă, aceștia primesc YogaJOC cu luminițe în privire și uimire nedisimulată în glas, și se pun pe joacă imediat.

Cardurile înfățișează posturi de yoga ce au nume de animale sau plante, sunt foarte colorate și vesele, și conțin explicații de execuție, pentru cei care știu să citească. În afară de acestea, pe fiecare card se găsește o afirmație care susține și întărește calitățile copiilor. De exemplu, postura Copacului transmite încredere în sine și putere în forțele proprii. Așa cum copacul are rădăcini puternic înfipte în pământ pentru a putea crește și rodi, la fel și copilul are nevoie de stabilitate și putere interioară pentru a-și îndeplini visurile.

Cardurile se pot folosi acasă, la școală, în sălile de curs și de sport , sau în studio-urile de yoga. Pot fi un bun partener de drum, în excursii sau călătorii mai lungi.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...