Copilăria mea este într-o cutiuţă albastră

Pe etajera din baie, clasica etajeră din sticlă aflată aproape de nivelul ochilor, imediat sub oglindă, se afla un pahar cu periuţe de dinţi, pasta de dinţi Cristal şi o dată pe an Signal cumpărat pe sub mână de mama sau de bunica mea, aparatul de ras metalic şi cu lamă adevărată al bunicului, o colonie pe care o folosea după bărbierit, piatra de alaun tot a bunicului, laptele demachiant Doina şi crema Nivea, în clasicul recipient albastru. Fardurile mamei erau pitite bine pentru că eram mare consumatoare de culori, în special albastru metalizat, deh, erau anii 70, şi cum le prindeam mă machiam până-mi sărea basca 🙂

Crema Nivea în recipient albastru se afla şi la străbunica în casă, la vecina de la 3, la prietena cea mai bună a mamei, iar mătuşa mea de la Câmpulung, cea cochetă şi preţioasă, tanti Milica, în a cărei grădină am copilărit, era nedespărţită de ea. De cele mai multe ori, avea cel mai mic recipient, probabil mostră, era cam cât un bănuţ de ciocolată, iar eu, de câte ori prindeam una, şi imaginaţi-vă că prindeam rar, o deschideam cu emoţie şi teamă să nu fiu prinsă. Sentimentul era acelaşi ca atunci când umblam la borcanele de şerbet de zmeură de la tanti Nicoleta, o altă soră de-a bunicii, pe care le deschideam cu grijă, luam cu linguriţa din şerbet şi netezeam suprafaţa în speranţa că nu o să observe nimeni. Mai rău era că făceam asta aproape în fiecare zi, timp de săptămâni întregi, prin urmare, după o lună de vacanţă, borcanele erau pe jumate pline de şerbet delicios. Ca să nu zic pe jumătate goale 🙂

NIVEA Creme „Te plac!”, pret: 6,90 lei (75ml)

Când prindeam crema mătuşii Milica, mă piteam prin curte, pe undeva, iar deschiderea capacului era pentru mine, ca un ritual magic. Îl desprindeam cu greu şi când dădeam de hârtia argintie ce proteja crema, mă lua cu transpiraţii. Mă temeam de fiecare dată, că o să rup hârtia şi o să se prindă toată lumea că am umblat la ea. Ridicam cu mare atenţie folia protectoare şi-mi înfundam nasul în deschizătura formată între ea şi cremă. Închideam ochii şi adulmecam cu nesaţ mirosul. Momentul acela magic, în care adulmecam cu ochii închişi aroma cremei, părea suspendat în timp. Totul dispărea în jurul meu, iar mintea o lua razna şi broda tot felul de poveşti. Şi acum, când scriu aceste rânduri, îmi amintesc perfect acel miros, iar frânturi de imagini se desfăşoară în mintea mea cu o repeziciune fantastică. Apoi, cu cea mai mare atenţie, atingeam plină de emoţie crema cu vârful degetelor şi o întindeam pe faţă. Ajunsă în acest punct, mă panicam groaznic că voi fi prinsă şi închideam folia, încercam să refac creţurile pe care le formează firesc sub capac, puneam capacul şi o duceam la locul ei secret. După asta, mă apuca un soi de nebunie şi fugeam cât mă ţineau picioarele în zăvoiul din spatele casei şi mă piteam printre copacii de lângă râu.

NIVEA Creme „Visez alături de tine!”, preţ: 6,90 lei (75ml)

Fiecare dintre noi, sunt sigură, are o amintire legată de această cremă. Sunt sigură că măcar o femeie din familia fiecăruia dintre noi a avut la un moment dat o cutiuţă albastră. Deşi se găsea greu, nu cred că era casă din care să lipsească, iar membrii familiei, cel puţin acasă la noi, o împărţeau cu plăcere şi complicitate. Cutiuţa albastră de Nivea este un simbol, nu mai este demult o simplă cremă. Este simbolul unei epoci în care iubirea nu era desuetă, în care a împărţi era firesc, o epocă despre care s-ar putea spune că era plină de privaţiuni, dar în care spiritul era liber.

Pentru mine, Nivea albastră miroase ca vacanţele la ţară, din copilărie, cu nelipsita bălăceală în râu cu verii mei, cu fânul prospăt cosit de la tanti Maria din curte, cu laptele de vacă proaspăt muls pe care-l beam direct din găleată, cu drumul până la izvor şi înapoi străduindu-mă să nu vărs toată apa din găleată …

Pentru mine, Nivea albastră miroase a curăţenie, libertate şi a copilărie. Miroase a iubire. Şi a mama.

NIVEA Creme „Te iubesc!”, preţ: 6,90 lei (75ml)

Nu sunt adepta Zilei Îndrăgostiţilor, mi se pare firesc să dăruieşti iubire în fiecare zi, dar pentru cei care caută un cadou frumos pentru această ocazie, Nivea a creat pentru luna februarie, o colecţie în ediţie limitată de cutiuţe magice, Nivea Creme Share Love. Dăruieşte-i bunicii tale o cutiuţă albastră şi sigur vei auzi o cel puţin o poveste legată de magia ei. Aminteşte-ţi împreună cu mama ta de zilele în care-ţi descopereai feminitatea, iar ea, privindu-te plină de mândrie se redescoperea. Dăruieşte-i tatălui tău o cutiuţă magică şi vei afla cum l-a cucerit iremediabil  mama ta. Cumpără una pentru tine şi copilul tău şi apucaţi-vă să ţeseţi povestea copilăriei lui.

Share love!

5 Responses to “Copilăria mea este într-o cutiuţă albastră

 • cate amintire au trezit povestile tale : )
  parca simpt mirosul cremei, e ceva inconfundabil!

  iti multumesc!: )

 • lilik
  9 ani ago

  Multumesc. Si trebuie sa-ti spun si eu ceva…Imi place foarte mult ce faci. Din pacate, nu pot sa aleg, toate sunt superbe. Si-mi place si blogul si logo si tot:)

 • Eu am tot folosit-o (cutia era de plastic, pentru ca era produsa in RO) pana n-au mai avut voie sa foloseasca numele Nivea si au redenumit-o Norvea 😀 Deci, de fapt, nu-i chiar aceeasi crema de acum. Sau poate compozitia era aceeasi (cica in anii aia eram tare buni la spionaj industrial :p)

 • lilik
  9 ani ago

  Miki, eu am prins chiar Nivea in cutiuta metalica albastra. Apoi, a aparut Norvea in cutie de plastic, dar cand eram mica, in scoala primara, adica prin ’77, Nivea albastra chiar se gasea prin magazine. Se gasea si Helena Rubinstein, pudra Caron, parfumul Nina Ricci L’Air du Temps … Era un magazin la Universitate, la coada calului cum se spunea atunci.

 • lilik, eu nu-mi amintesc decat ca mama avea fond de ten si ruj H.R., insa provenienta lor n-o stiu. Adevarul e ca la varsta aia nici nu-mi prea pasa de chestiile astea. Si mai cred ca la Iasi erau ceva mai greu de procurat decat la Bucuresti. De fapt, din perioada cand inca se gaseau lucruri bune in Ro nu-mi mai amintesc mare lucru, pentru ca in ’80, de exemplu (punctul in care se pare ca a inceput declinul), aveam doar 12 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...