Din înțelepciunea copiilor

Aseară, într-o încăpere colorată, dar încărcată de energia unui grup de vreo 8 adulți tensionați, nervoși, angoasați, plini de  resentimente, probleme, tensiuni interioare sau venite din exterior, un copil a știut cum să le aducă zâmbetul pe buze, lumina în suflet și-n privire.

Copiii sunt sinceri în exprimare, verbală sau nonverbală, pentru că ei nu trec prin filtrul gândirii ceea ce simt. Ei simt și sunt ceea ce simt. Din păcate, noi, ca adulți ce trăiesc în această societate alienată, încercăm să-i aducem pe „linia de plutire” în fiecare clipă.  Încercăm din răsputeri să-i facem la fel ca noi cică așa trebuie, asta e societatea în care trăim, trebuie să-i pregătim pentru viață. Ne străduim să-i aliniem unor norme pe care le-am încălca și noi dacă nu ne-ar fi frică, dacă nu ne-am teme să părăsim pătrățelul ăla de confort. Mereu m-am întrebat de ce se numește confort pentru că nu prea aduce nici fericire, nici armonie, nici relaxare pătrățelul ăsta, ci aduce doar nefericire și neîmplinire, dar este ceva ce cunoaștem, deci e confortabil. Necunoscutul este necontrolabil, în schimb starea de confort din pătrățel este, cam știm ce trebuie să facem ca să nu fim răniți. Ne interzicem să fim așa cum suntem. Dar copiii, ei sunt plini de iubire și vor să o dăruiască celor din jur, plantelor, copacilor, animalelor, lucrurilor neînsuflețite chiar. Dac-am fi mai atenți la copiii noștri, ne-am da seama că sunt adevărate izvoare de înțelepciune, ne-am da seama că ei știu, simt și se exprimă firesc, fără teamă, nu-și pun piedici imaginare așa cum facem când devenim adulți. Dacă i-am asculta cu atenție, ne-am aduce aminte de tot ce am uitat din copilărie și până acum. Dacă ne-am deschide toate simțurile, ne-am da seama că putem învăța de la ei să fim așa cum suntem. Să fim pur și simplu. Și să iubim.

Cum spuneam, aseară, după o altă zi de viață, o mână de adulți a umplut o cameră colorată cu tensiunile și angoasele lor nerostite până când culorile și-au pierdut din intensitate, iar aerul a devenit dens și cețos. Într-o cameră alăturată, un copil a luat hârtie, creioane colorate, acuarele și pensule, și a desenat o lume plină de lumină și culoare. Fiecare adult în parte a primit o scrisorică personalizată, într-un plic colorat manufacturat pe loc, pe care era scris numele destinatarului și desenată o inimă mare. Scrisorele concepute și realizate cap coadă de el, omulețul minunat și încă liber în gândire.

Ce credeți că s-a întâmplat? Oamenii ăia mari și îngândurați, au început să se destindă, să zâmbescă larg și să compare dimensiunea inimilor de pe plicuri. Atmosfera tensionată s-a relaxat, camera s-a colorat la loc, ceața s-a spulberat ca prin minune. Love was in the air! Și asta pentru că un suflet de copil a simțit că oamenii ăia mari și îngândurați au nevoie de dragoste. Și le-a dat-o așa cum a simțit el. Atât de simplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...