Istoria în imagini a parfumului Miss Dior

În 1947, Christian Dior revoluționa lumea modei cu prima sa colecție și dădea naștere unui nou trend, New Look. Silueta ultra-feminină cu talia foarte subliniată, umerii rotunjiți și fusta foarte amplă, a prins foarte bine la femeile pariziene obosite de hainele sobre cu linii cazone. Și pentru că, după război, oamenii simțeau nevoia de iubire și frumos, inspirat de sora sa, Christian Dior a dăruit lumii un parfum care încapsulează bucuria de a trăi, Miss Dior.

Nu am purtat niciodată acest parfum, nu rezonam cu aroma sa ușor prăfuită și specifică, dealtfel, epocii în care a fost creat. Mama îl avea, nu știu cum ajunsese în posesia ei, și nici ea nu-l purta, în schimb bunicii mele îi plăcea foarte tare. Mie îmi plăcea sticla extrem de elegantă, cutia cu motive pied-de-poule, dacă-mi amintesc bine, ușor în relief, și cel puțin o dată pe săptămână, luam la rând toate parfumurile mamei și pe miroseam, le pipăiam și le întorceam pe toate părțile. Aveam o poveste pentru fiecare, îmi imaginam femeia care ar purta parfumul respectiv și dădeam drumul la film.

În mintea mea, Miss Dior era o doamnă elegantă, cu unghii roșii, la fel ca bunica mea, o doamnă sofisticată ce pășea apăsat, purta un zâmbet în colțul buzelor, ușor ironic și superior, fuma țigări lungi și albe, iar când intra undeva, toată lumea din jur se oprea pentru o clipă. Nu vorbea mult, nu se pierdea în amănunte, știa mereu ce să spună și cum să spună. Avea șofer, se plimba într-o mașină neagră, am identificat-o apoi ca fiind o Volga :), iar când cobora, mai întâi, apăreau picioarele încălțate în pantofi negri de lac, cu tocuri foarte înalte și subțiri, și bot ascuțit. Apoi, se dezvăluiau gambele strânse în ciorapi de mătase perfect întinși, și dacă priveai din unghiul potrivit, puteai zări dunga subțire ce pornea de la călcâi și se pierdea între faldurile foșnitoare ale rochiei.

Mi-ar plăcea să mai simt aroma originalului Miss Dior, mai ales pentru că, atunci când l-a creat, maestrul Dior  și-a dorit un parfum care să miroasă a dragoste. Și chiar sunt extrem de curioasă să simt cum miroasea dragostea la mijlocul secolului XX 🙂

Vă las cu istoria parfumului Miss Dior, povestită în imagini și oferită de Casa Dior. Enjoy!

featured image

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...