Lecţia de religie

De ce te apucă vorba la miezu nopţii, iubita mea? Mami, pe mine mă apucă să vorbesc la miezu nopţii, pe întruneric pentru că nu-ţi văd ochii…

Discuţia de mai jos a avut loc într-o seară, pe întuneric, înainte de culcare, în patul Maiei.

Măi, mami, de unde s-au născut toţi oamenii ăştia de pe planeta asta? Cum m-am născut eu, tu, tati? Toţi oamenii ăştia? De unde au venit? Da, ştiu, de la Adam şi Eva, nu-i aşa? Iubita mea, asta este o legendă. Da, da, ştiu, e o legendă, adică nu ştim dacă este adevărată. Dar, aşa am învăţat la religie, ne-a spus domnu de religie şi el ştie bine de tot. L-am şi întrebat cât de bine ştie ce ne spune şi mi-a zis că a învaţat de la 30 de ani. Adică ştie bine, măi, mami. Dar de fapt, domnu de religie ne-a zis că primul om a fost Isus. Dar dacă el a fost primul om, cum au apărut ceilalţi?

Hai să-ţi zic ceva mami, şi gata, ne culcăm. Vorbeam într-o zi cu Vladimir la şcoală şi mi-a zis că el nu crede în Dumnezeu. Şi eu l-am întrebat… Vladimir, tu ştii cine este Dzeu? Şi el a zis, da, Maia, ştiu, un om bătrân. Nu, Vladimir, nu este un om bătrân, este o forţă, o putere. Şi cum să facă (cum să ilustreze, adică) oamenii o forţă, nu au cum să o vadă, aşa că au zis că este un om bătrân, aşa, ca să înţeleagă toată lumea. Şi Isus este tot o forţă. Nu un om. Mami, tu ştii cum l-aş desena eu pe Dzeu, adică forţa asta? Aş face un cerc şi l-aş colora înăuntru cu galben deschis, deschis, apoi aş face aşa în jurul bilei cu galben mai închis, portocaliu şi aşa un fel de bej, nu ştiu cum să zic, dar eu ştiu, văd în capul meu. Aş face-o aşa ca un asteroid care cade pe pământ. Dar, mami, nu pot să fac exact ca în creierul meu, adică nu e ca şi când aş putea să desenez exact ce văd eu în creierul meu, desenez şi eu cum pot. Doar artiştii pot să scoată ce este în creierul lor, bine şi eu sunt artistă la pictură şi la desen. Ah, şi la balet, că fac balet de mult. Mami, tu crezi în Dzeu? Adică în forţa asta? Eu cred, mami. Şi în Moş Crăciun.

 

 

9 Responses to “Lecţia de religie

 • Andra Dumitru
  9 ani ago

  E genial cum a reusit sa surprinda esenta lui Dumnezeu la varsta asta mai bine decat multi altii, lasand la o parte toate povestile care ii sunt spuse la orele de religie.

 • Daniela B
  9 ani ago

  Mi-au dat lacrimile… E bine sa citesti (sau sa auzi) asa ceva din cand in cand, iti mai ridica spiritul de jos si il pune la loc, sus.
  Multumim, Maia 🙂

 • Mi-e tare drag când povesteşti aşa 🙂

 • lilik
  9 ani ago

  Mi-e tare drag ca ai venit pe aici. Multumesc, tooth&words fairy 🙂

 • Abia ieri am descoperit blogul. Să te ţii de el, auzi? Fiindcă e singurul care se ţine de tine orice-ar fi. 😉

 • lilik
  9 ani ago

  Mersi tare mult. Asa o sa fac 🙂 Ce ma bucur ca citesti!!!!

 • Laura
  9 ani ago

  Maia este adorabila! Pe mine, tot timpul ma uimea cu inteligenta ei, la o varsta atat de frageda.

 • Augustin
  9 ani ago

  Asta cu desenatul lui Dumnezeu mi-a amintit de anecdota pe care o spune Ken Robinson (TED Talks) în careva din prezentările sale… Cică la ora de artă un profesor se oprește-n spatele unui copil care desena foarte concentrat de zor:
  – Ce desenezi aici, copile?
  – Pe Dumnezeu.
  – Hmm… Dar nimeni nu știe cum arată Dumnezeu!
  – Vor știi într-un minut…

 • lilik
  9 ani ago

  Mare om, Ken Robinson ăsta, păcat că doar câțiva știu cine este și ce zice el. Dacă oamenii ar avea mai multă răbdare și deschidere și l-ar asculta, poate că lucrurile ar putea să se schimbe cât de cât.
  Mulțumesc de comentarii, Augustin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

Introducere in sistemul energetic al chakrelor

Vrei să-ți începi călătoria spre auto-cunoaștere? Descarcă gratuit ghidul Introducere în sistemul energetic al chakrelor și fă primul pas.

Loading...